14:06:2009 - 09:06 EEST
 
  • News in English
    The American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), a leading association for the nation's three million American citizens of Greek ancestry, and countless Philhellenes, will be participating in the launch of the summer comedy, "My Life in Ruins" featuring Nia Vardalos, star of "My Big Fat Greek Wedding."
  • News in English
    The reopening of the Theological School of Halki is a domestic issue of Turkey which is not connected to the country's European accession course stated Turkish minister without portfolio, Egemen Bagis, who at the same time associated the issue with the Muslim minority in Thrace.
  • News in English
    The University of Ioaninna's International Center of Greek Education and Tradition and Professional Training "Stavros Niarchos" was visited by the Press Director of the World Council of Epirotes, Spyros Kostadimas.
  • News in English
    Following a meeting between the Presdient of the World Confederation of Thessalians, Dimantis Gkikas and the mayor of Mouzaki, Giorgos Kotsos, it was agreed that this year's World Thessalian Congress and Meeting (Antamoma) will take place in the municipality of Mouzaki, Karditsa.
  • News in English
    25,888 expatriates from European Union countries voted to elect the new members of the European Parliament. 36,413 citizens had registered to vote in the June 7th in the special catalogues. The ruling New Democracy party garnered 40,06% of the vote, with PASOK in second place at 33,53%.

13

03

2009

Απάντηση της Παμμακεδονικής στην ΜακΝτούγκαλ

Επιστολή προς την ανεξάρτητη εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων, Γκέι ΜακΝτούγκαλ η οποία σε έκθεση της αναφέρεται στην ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα,απέστειλε η Παμμακεδονική Ένωση.Στην επιστολή της η Ένωση απαντά με επιχειρήματα και παραδείγματα στην εμπειρογνόμωνα του ΟΗΕ και της υπενθυμίζει πως "η Συνθήκη της Λοζάννης (24 Ιουλίου 1923) είναι ακόμη σε ισχύ και ποτέ δεν έχει ακυρωθεί, και ως εκ τούτου η Ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζει μόνο μια μειονότητα, τη Μουσουλμανική μειονότητα".

Η επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης:


Αγαπητή κ. McDougall,

Στην έκθεση του  ΟΗΕ, Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα του 2008, στην παράγραφο της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, αναφέρεσθε πως αυτή η «μειονότητα» πρέπει να αναγνωριστεί με το όνομα αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε και ίσως να σας υπενθυμίσομε πως  2.500.000 Έλληνες στην Μακεδονία, για χιλιάδες χρόνια τώρα  αποκαλούνται Μακεδόνες. 

Σεβόμαστε το γεγονός ότι ίσως λίγες χιλιάδες Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι εθνολογικά διαφέρουν από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ωστόσο με ποια άραγε λογική αυτοί οι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται εθνικοί «Μακεδόνες», δεδομένου ότι ο όρος πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνισμό για χιλιάδες χρόνια;

Το παράδειγμα της Βαυαρίας / Βαυαρικός, στοιχεία εθνολογικώς και γλωσσικώς συνδεδεμένα με τη Γερμανία, αλλά πολιτιστικά και ιστορικά Βαυαρικά, είναι μια εξαίρετη αναλογία προς την Ελληνική Μακεδονική ταυτότητα. Εάν υπήρχαν μερικές χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή της Βαυαρίας, και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Γερμανικής προέλευσης, θα συνιστούσατε στη γερμανική κυβέρνηση να τους αναγνωρίσει ως εθνική Βαυαρική μειονότητα; Επιπλέον, εάν η Ελβετία αυτοονομαζόταν  Δημοκρατία της Βαυαρίας, διδάσκοντας τη νεολαία ότι η Βαυαρία είναι Κατεχόμενο Γερμανικό έδαφος, ποια θα ήταν η σύστασή σας υπό αυτές τις συνθήκες;

Εκτός του προπαγανδιστικού "Μακεδονικού αλυτρωτισμού" η κυβέρνηση της πΓΔΜ δημοσίευσε  βιβλίο ιστορίας το οποίο φέρει τον τίτλο "Στρατιωτική Ιστορία της Μακεδονίας» και περιλαμβάνει την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας και ένα στρατό που συνδέεται με τα εδάφη της «Μακεδονίας» όπως τα αντιλαμβάνεται η ηγεσία της πΓΔΜ. Για να είμαστε ακριβείς η Στρατιωτική Ακαδημία της πΓΔΜ χρηματοδότησε το βιβλίο, και όταν η Ελλάδα υπέβαλε διαμαρτυρία, η κυβέρνηση της πΓΔΜ το απέσυρε, αλλά τώρα προσφέρεται προς πώληση από τον συγγραφέα. Ταυτόχρονα, η σλαβική μαθητιώσα νεολαία βάλλεται συνεχώς με ανθελληνική προπαγάνδα μέσω των σχολικών βιβλίων.

Αναφερόμενοι σε ιστορικά γεγονότα, παρόμοια δημοσιεύματα εμφανίστηκαν στην Αργεντινή, πριν τον πόλεμο των Φόκλαντ νήσων, διότι αυτές οι θεωρίες είχαν προωθηθεί στη νοοτροπία του λαού της Αργεντινής και το καθεστώς ενεθάρρυνε επίθεση σε βρετανικό έδαφος. Ο CDR Chennette αναφέρει, "Μια γενιά μαθητών είχαν διδαχθεί ότι οι Μαλβίνες ήταν περιοχή της Αργεντινής. Γραμματόσημα διακήρυτταν ότι οι Νήσοι ήταν μέρος της Δημοκρατίας της Αργεντινής. Αργεντινοί χάρτες ονόμαζαν τις νήσους ως "κατεχόμενα εδάφη." Η πΓΔΜ και η Διασπορά της συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και διδάσκουν τη  νεολαία τους για τα «αλύτρωτα εδάφη της «Μακεδονίας» στο χώρο της Μακεδονίας μας.  

Ιστορικώς, παρόμοια δημοσιεύματα εμφανίστηκαν στην Αργεντινή, πριν τον πόλεμο των Φόκλαντ Νήσων, διότι αυτές οι θεωρίες είχαν εμπεδωθεί στη νοοτροπία του λαού της Αργεντινής και το καθεστώς ενεθάρρυνε επίθεση σε βρετανικό έδαφος. Ο CDR Chennette αναφέρει, "Μια γενιά μαθητών είχαν διδαχθεί ότι οι Μαλβίνες ήταν περιοχή της Αργεντινής. Γραμματόσημα διακήρυτταν ότι οι Νήσοι ήταν μέρος της Δημοκρατίας της Αργεντινής. Αργεντινοί χάρτες ονόμαζαν τις νήσους ως "κατεχόμενα εδάφη." Η πΓΔΜ και η Διασπορά της συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και διδάσκουν τη  νεολαία τους για τα «αλύτρωτα εδάφη της «Μακεδονίας» στο χώρο της Μακεδονίας μας.  

Παρακαλώ σημειώστε ότι η Συνθήκη της Λοζάννης (24 Ιουλίου 1923) είναι ακόμη σε ισχύ και ποτέ δεν έχει ακυρωθεί, και ως εκ τούτου η Ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζει μόνο μια μειονότητα, τη Μουσουλμανική μειονότητα. Επομένως η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι νομικά δεσμευτική. Ίσως, η κ. McDougall, θα πρέπει να ενθαρρύνει την Τουρκία να σεβαστεί τη Συνθήκη της Λοζάννης και να την καλέσει να αποκαταστήσει πλήρως τις εκατόν πενήντα χιλιάδες Έλληνες που είχαν υποστεί γενοκτονία το 1955 στην Κωνσταντινούπολη. 

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μπορούσατε να μας κοινοποιήσετε αν στην έκθεσή σας για τον ΟΗΕ θα αναφερθείτε στα δικαιώματα των μειονοτήτων των δυο χωρών, δηλαδή της πΓΔΜ και της Τουρκίας και αν θα θέσετε θέματα  Ελληνικής μειονότητας στις προαναφερθείσες χώρες. Ασφαλώς, δεδομένου ότι το νότιο τμήμα της πΓΔΜ υπήρξε μια πυκνοκατοικημένη από Έλληνες περιοχή, όπως οι πόλεις της Μπίτολα, Γευγελής, Κρουσόβου κλπ, Ελληνισμός εξακολουθεί να υπάρχει σ' αυτή την περιοχή. Έχετε σκεφθεί ως εμπειρογνωμόνων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να εξετάσετε τις θέσεις τους; Οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το καταστατικό τους, δεν αναγνωρίζουν την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης ως Yunan (Έλληνες), αλλά την αναγνωρίζουν ως Ρωμιούς, συσχετίζοντας έτσι τη μειονότητα με την θρησκευτική ονομασία της εποχής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Ρωμαίικο Μιλέτι), απομακρύνοντάς τους από τις Ελληνικές τους ρίζες.

Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τις εάν στο μέλλον θα μπορούσατε  να απέχετε από την προώθηση θέσεων και ιδεών οι οποίες είναι πολύ επιζήμιες μεταξύ Ελλάδας και  ΠΓΔΜ και Ελλάδας και Τουρκίας.

Μετά τιμής,

Νίνα Γκατζούλη, Πρόεδρος                                                   Μαρία Ηατζηνάκου, Γραμματεύς


Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 

Ομογενειακό Δελτίο

Ευρετήριο

< Μάρτιος 2009 >
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Forum