20:07:2009 - 22:07 EEST
 
  • News in English
    At the Pan Cretan Association of America’s 41st convention, held in Heraklion, Crete, the President of the Hellenic Republic, Karolos Papoulias, was presented with the Venizelos Award.
  • News in English
    In Heraklio, Crete, for the 41st congress of the Pan-Cretan Association of America on the weekend, Foreign minister Dora Bakoyannis said it was a great pleasure and joy for Crete to host its “expatriate brothers, the Cretans of America”.
  • News in English
    Greek-American Christos Tomaras has received major boost for his business in an article published in “The New York Times” recently.
  • News in English
    The World Council of Hellenes Abroad (SAE)'s Annual Report for 2008 has been handed over the Speaker of the Greek Parliament, Dimitris Sioufas, by SAE President Stefanos Tamvakis.
  • News in English
    The National Coordinated Effort of Hellenes (CEH) released the following statement in response to "Roll Call" Newspaper's July 6, 2009 article titled, "Lobbyists Reach Deep Into Their Pockets," which addressed an unusual practice of CEH President Andy Manatos and 19 other lobbyists.

19

07

2009

Ο γύρος στους «Νιου Γιορκ Τάιμς»

Στην καθοριστική συμβολή του ελληνικού στοιχείου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και εκτενές αφιέρωμα για την προέλευση και παρασκευή του γύρου δημοσιεύει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Σε ανταπόκριση από το Σικάγο, που θεωρείται από τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα ως η πόλη που γέννησε τον γύρο στην Αμερική, φιλοξενείται συνέντευξη του ιδρυτή της εταιρείας γύρου «Κρόνος» και πρώην προέδρου του ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής, Χρήστου Τομαρά. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία το 1975 και την πούλησε το 1994, παρουσιάζει αναλυτικά την παρασκευή του γύρου ως ελληνικού προϊόντος, τονίζοντας ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα 50,000 κατακόρυφες μεταλλικές σούβλες με κρέας που γυρίζουν γύρω από τον άξονά τους, με τη φωτιά στη μια πλευρά. Όπως σημειώνεται, το κρέας κόπτεται σε κομμάτια και τοποθετείται μέσα σε πίτες μαζί με τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα. Μεταξύ άλλων, στο εκτενές ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι το εργοστάσιο «Κρόνος» ήταν ο πιο κατάλληλος τόπος για να τεθούν μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον γύρο, όπως λόγου χάρη τι είναι ο γύρος και ποιος τον έκανε να βρίσκεται παντού στους τιμοκαταλόγους των ελληνικών εστιατορίων σε όλη την χώρα και ο οποίος είναι ένα φτηνό γεύμα, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να ενδίδουν σ’ αυτόν τον πειρασμό των 5 δολαρίων.  Πηγή ΑΠΕ


Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 

Ευρετήριο

< Ιούλιος 2009 >
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Forum