30:08:2009 - 14:08 EEST

• News in English
    An upheaval of representatives of the Greek Diaspora of America and Canada was caused by the decision made by Marfin Investment Group (MIG) to reduce the number of itineraries of Olympic Airways, regarding destinations such as New York, Toronto, Montreal and Johannesburg.
  • News in English
    The Council for Hellens Abraod USA, SAE has called for a contribution towards the restoration of the natural environment in areas which have been affected by the fires in Greece in a new “Plant Your Roots in Greece” campaign.
  • News in English
    The World Council of Hellenes Abroad (SAE), the Worldwide Federation of Oversea Cypriots (POMAK) and the International Coordinating Committee “Justice for Cyprus” are strengthening their efforts, towards the realization of their vision of Hellenes worldwide, for a united and prosperous Cyprus.
  • News in English
    More than 200 Cypriots of the Diaspora, from all continents, are taking part in the 16th Worldwide Conference of Overseas Cypriots (PSEKA – POMAK) which commenced tonight at Nicosia.
  • News in English
    During the proceedings of the 16th Worldwide Conference of Overseas Cypriots, Deputy Foreign Minister, Theodoros Kassimis, emphasized on the strong will of the Greek State and the Greek prime minister, Mr. Karamanlis, on his message which was addressed to members of the General Secretariat of Greeks Abroad (GSGA) by Mr. Ioannis Kyparissidis.

3ο Συνέδριο των Αποδήμων Δωδεκανησίων, Ρόδος 1,2 Αυγούστου 2009.
Συντάχθηκε απο τον/την Ζωή Καραπάτη
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου  έχει ως εξής:
  • Σάββατο 1η Αυγούστου     10.00    Εργασίες συνεδρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αρχαγγέλου, Δήμος Αρχαγγέλου  Ρόδου
  • Παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ομογενών  από το  Δήμο Αρχαγγέλου
  • Σάββατο 1η Αυγούστου     20.00    Τελετή  επίσημης έναρξης  στις Πηγές Καλλιθέας,
  • Σάββατο 1η Αυγούστου     22.00    Δεξίωση των Προσκεκλημένων και των Συνέδρων Ροτόντα, Δήμος Καλλιθέας
  • Κυριακή 2α Αυγούστου    10.00    Μνημόσυνο υπέρ των ανά την Γη Δωδεκανησίων στον Ευαγγελισμό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κυρίλλου.
  • Κυριακή   2α Αυγούστου   11.00    Εκδήλωση για  επιφανείς  Δωδεκανήσιους της Διασποράς στην  Μητρόπολη Ρόδου.
  • Κυριακή  βράδυ 21.00    Μουσική εκδήλωση, γιορτή κρασιού στο Ροδίνι, Δήμος Ρόδου.

Η  θεματολογία του, σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνει:

• Την επεξεργασία σε συνεργασία με  την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής του  ιδρυτικού καταστατικού του υπό σύσταση Οργανισμού των Δωδεκανησίων της Διασποράς.  Μετά το συνέδριο και μέχρι τον Μάρτιο του 2010, η πρόταση θα μεταφερθεί για περαιτέρω διαβούλευση  στα προσυνέδρια που θα   πραγματοποιηθούν από τις Ομοσπονδίες Δωδεκανησιακών Συλλόγων  σε Αμερική και Αυστραλία,
  • Την  δημιουργία του Μουσείου των Δωδεκανησίων της Διασποράς. Λήψη απόφασης  για  την επιλογή μετά από  προτάσεις  Δημάρχων,  κτιρίου  ιστορικής σημασίας,  που ενδείκνυνται για την στέγαση του.
  • Ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο Εξωτερικό αλλά  και στην Ελλάδα και τη διασύνδεσή τους με την κοινωνική, πολιτιστική και παραγωγική  υποδομή της  Δωδεκανήσου. Προγράμματα  φιλοξενίας νέων από το εξωτερικό στα Δωδεκάνησα και  υλοποίηση ανταλλαγών για την ενίσχυση των δεσμών με την πατρίδα.
  • Θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντος  που θα ζητήσουν να συμπεριληφθούν  στην θεματο-λογία οι εκπρόσωποι των Ομογενειακών Συλλόγων.

Forum