05:07:2009 - 14:07 EEST
 
  • News in English
    The 5th Council for Hellenes Abroad meeting concluded in Thessaloniki which was attended the SAE Youth Network Coordinators, GSGA General Director Ioannis Kyparissidis and members of the secretariat.
  • News in English
    A briefing on the Cyprus issue was made by the Director of the Cyprus foreign ministry Division of Overseas and Repatriated Cypriots Ambassador Charalambos Ioannidis
  • News in English
    A new program in support the Greek mothers abroad that face problems is being launched by SAE titled "Mothers of World Hellenism". In charge of the programme is SAE Secretary Olga Sarantopoulos.
  • News in English
    Elections were held on Sunday for the new Board of Directors of the Cypriot Community of New South Wales with the participation of hundreds of members. There were no changes to the current board as current president, Michalis Christodoulou and his team were reelected.
  • News in English
    The Senior Information Services in Australia officially presented a few days ago in Adelaide 10 Informative Brochures/Pamphlets in the Greek language in cooperation with the Office of Social Welfare of the Greek Orthodox Community in South Australia.
Ιούλιος 2009

03

07

2009

«Ζωντανή Γραμμή»- Στις 4/7/09, στις 22.15 ώρα Ελλάδας, με το Γιάννη Τζουανόπουλο.
Γράφτηκε απο   
Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009, από τις 22.15 μέχρι τις 00.45 ώρα Ελλάδας, κοντά σας ο Γιάννη Τζουανόπουλος με ποικίλη ελληνική μουσική.

 


03

07

2009

« Στις ίλινες, στις μπίλινες….»- Στις 5/7/09, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, με την Αγνή Στρουμπούλη.
Γράφτηκε απο   
Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009, στις 15.30 ώρα Ελλάδας, η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται το παραμύθι της εβδομάδας, «το αραπάκι», ένα παραμύθι από τη Μυκόνο.

 


03

07

2009

Η εκπομπή, πάντα κοντά σας συντροφιά με καλά ελληνικά βιβλία…
Γράφτηκε απο   

Αυτή την εβδομάδα «Ο Ταχυδρόμος» ξεχώρισε:

«Slimmer χάστε βάρος αλά ελληνικά» του Χάρη Παπαδόπουλου από τις εκδόσεις Λιβάνη

Διατροφικό πρόγραμμα: το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα! Περιλαμβάνει εύκολες και γρήγορες συνταγές ελληνικής μαγειρικής που θα σας ενθουσιάσουν.
Δε χρειάζεται πλέον να ζυγίζετε και να μετράτε συνεχώς γραμμάρια! Μπορείτε μάλιστα να μαγειρεύετε το ίδιο φαγητό Slimmer και για όλη την υπόλοιπη οικογένεια.
· Μία νέα ελληνική κουζίνα, ελαφριά και δημιουργική!
· Κείμενα εμπνευσμένα, που στοχεύουν στην ψυχολογική σας υποστήριξη κι ενθάρρυνση ώστε να εξασφαλίσετε την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς σας να αποκτήσετε αλλά και να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος.
· Γνώση: η συνεχής εφαρμογή της γνώσης που συνιστά το Slimmer σας δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώνετε με ευκολία όλες σας τις επιθυμίες, πετυχαίνοντας σε κάθε σας προσπάθεια.

Ένας υπέρβαρος νέος 19 ετών και 127 κιλών ξεκινά ένα μεγάλο «ταξίδι» σε όλο τον κόσμο, για να βρει τη λύση στο πρόβλημα
της παχυσαρκίας. Όλο το Σύμπαν... συνωμοτεί υπέρ του·τον στηρίζει και τον βοηθά.

Σ' αυτή του τη διαδρομή συναντά σπουδαίους δασκάλους, και αυτός το μόνο που κάνει είναι απλά να παρατηρεί. Σπουδές, επαγγελματική πορεία, οικογένεια, έρωτες, φιλίες, διασκεδάσεις, όλα μα όλα στην υπηρεσία του μεγάλου του στόχου: Να βρει τη λύση στη παχυσαρκία.
Και τη βρήκε! Την κρατάτε στα χέρια σας! Ο νέος αυτός είμαι εγώ.
Ο Χάρης Παπαδόπουλος. Ένας από εσάς. Ή, μάλλον, εγώ είμαι... εσείς.
Γιατί όλοι μαζί δημιουργήσαμε το SLIMMER.
Το SLIMMER είναι δημιούργημα ενός ολόκληρου λαού, του ελληνικού.

Ο Χάρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1970 στην Αθήνα. Οτιδήποτε έχει κάνει έως σήμερα στη ζωή του (σπουδές, επαγγελματική ενασχόληση, οικογένεια, φιλίες, έρωτες, διασκέδαση, ταξίδια) είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία του συστήματος διατροφής Slimmer. Και οτιδήποτε θα κάνει από εδώ και στο εξής θα αφορά την υιοθέτηση των αρχών του Slimmer από όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο!

«Το γράμμα που δεν πρόλαβα να γράψω» του Γιώργου Φερεντίνου από τις εκδόσεις Κονιδάρη

Ιούλιος 1968. Ένα μεγάλο ταξίδι από τον Περσικό κόλπο με προορισμό την Ισπανία γίνεται η αφετηρία της αληθινής αυτής ιστορίας...
Ένα γράμμα που δεν έμελλε ποτέ να ξεκινήσει, αφού μια στιγμή και μόνο στάθηκε μοιραία και σημάδεψε για πάντα τον αποστολέα του, αιωρείται σαν ανεκπλήρωτη κατάθεση ψυχής -και όχι μόνο- στη φοβερή πάλη του ήρωα με τον χρόνο και τον εαυτό του. Μια δραματική καταγραφή συναισθημάτων, επιβίωσης και αγωνίας, που κρατά σε υπερένταση τον αναγνώστη, θυμίζοντας σε κάθε του σελίδα το πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε.

Σε τούτο το ταξίδι, ο αγώνας για την επιβίωση έμοιαζε να είναι μονόδρομος. O 'Αγγελος ήθελε να ζήσει, κι εδώ οι ανθρώπινες αντοχές ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Για το πιο μεγάλο, το πιο συναρπαστικό ταξίδι όλων: την ίδια τη ζωή...Ο Γιώργος Φερεντίνος γεννήθηκε το 1951 στο Σπαρτοχώρι Μεγανησίου Λευκάδας. Ανήσυχο πνεύμα, ασυμβίβαστη φύση προικισμένη και πολυτάλαντη, δραπετεύει από μικρός, αναζητώντας μέσα από συνεχή ταξίδια και διαρκείς εναλλαγές εικόνων την προσωπική του πληρότητα και ελευθερία. Περνώντας από τα ποντοπόρα πλοία, επιλέγει να μείνει για πολλά χρόνια στην όμορφη πόλη Βανκούβερ του δυτικού Καναδά. Εργάζεται στα Βραχώδη Όρη, στον Αρκτικό Κύκλο, σε μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα σπουδάζει, εκθέτει, εκδίδει χαράσσοντας ακούραστος ένα πολύπλευρο πέρασμα στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο της τέχνης. Ζει στην Αθήνα. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και συνεχίζει να παράγει με τον ίδιο πάντα ρυθμό. Για την προσφορά του στον θαλασσινό λόγο, έχει τιμηθεί τέσσερις φορές με το βραβείο "Νίκος Καββαδίας", από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η προσφορά του στη ζωγραφική απαριθμεί περισσότερες από τριάντα ατομικές εκθέσεις, ενώ πολλά έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τίτλοι Βιβλίων: (2007) Ο εφιάλτης του Βοσπόρου , Κονιδάρης (2004) Χωρίς στεριές , Κονιδάρης (1997) Η δικαίωση , Κονιδάρης

«Ελίτσα ή Παπαρούνα;» του Μάνου Κοντολέοντος, σε εικονογράφηση Βασίλη Παπατσαρούχα από τις εκδόσεις Άγκυρα.

Δίπλα στις ρίζες μιας ελιάς και ανάμεσα σε κατακόκκινες παπαρούνες, ένα αγόρι βρίσκει ένα κουτάβι. Και θα το πάρει σπίτι του. Κάπως έτσι ξεκινά μια αληθινή φιλία ανάμεσα σε ένα παιδί και ένα σκύλο.
Αλλά πού καταλήγει;
Μια ιστορία τρυφερή που φανερώνει ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο μυστικό... Τόσο μεγάλο που κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξει τη ζωή εκείνου που μπόρεσε να το φυλάξει βαθιά μέσα στην καρδιά του.

«Αν είχα κάνει μια ευχή» λογοτεχνία για νέους από τη Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου - εκδόσεις Άγκυρα.

Ιστορίες από την καθημερινότητά μας γραμμένες με χιούμορ και ευαισθησία. Οι χαρακτήρες των ηρώων αναδεικνύο­νται από τον τρόπο που αντιδρούν στα διάφορα γεγονότα. Στις παροχές της ζωής, αλλά και στις στερήσεις. Η ζωή είναι επιθυμία για αγάπη, για γνώση, για δημιουργία. Επιθυμία για την ίδια τη ζωή. Πώς κινούνται για την εκπλήρωσή της; Πώς νιώθουν με το πλήρωμα και, κυρίως, με το ανεκπλήρωτο;
«Ο Γιώργος, καθηλωμένος στο καρότσι, μιλούσε πολλή ώρα. Δεν τον παρακολουθούσε. Ο νους της ξέφευγε διαρκώς στα δικά της. Στ' αυτιά της έφτανε μόνο ο ήρεμος τόνος της φωνής του. Και της έλειψε την ώρα που σταμάτησε. Τότε γύρισε και τον είδε. Είχε καρφώσει το βλέμμα του στοχαστικά πέρα, μακριά στο πυρακτωμένο κομμάτι του ουρανού, την ώρα τη στερνή της μέρας. Τα χείλη του σάλεψαν.
- Όμορφη που είναι η ζωή, θεέ μου... τον άκουσε να ψιθυρίζει.
Τα λόγια του τη συγκλόνισαν. Ξεκομμένος από οικογένεια, δίχως ταίρι, αδικημένος από τη φύση, πού έβρισκε την ομορφιά; Τόλμησε να τον κοιτάξει κατάματα. Είδε το πρόσωπό του γαλήνιο και γλυκό, ωραίο σαν τον ήλιο στο γέρμα του. Τι μεγαλείο! Το αδικημένο κορμί είχε χαθεί. Πήρε διαστάσεις γίγαντα. Μαζί είχε χαθεί και το δικό της πείσμα...»


 


01

07

2009

5th SAE Meeting
Γράφτηκε απο   
The 5th Council for Hellenes Abroad meeting concluded in Thessaloniki which was attended the SAE Youth Network Coordinators, GSGA General Director Ioannis Kyparissidis and members of the secretariat.

  Read More...


01

07

2009

Resolution on the Cyprus issue
Γράφτηκε απο   
A briefing on the Cyprus issue was made by the Director of the Cyprus foreign ministry Division of Overseas and Repatriated Cypriots Ambassador Charalambos Ioannidis

  Read More...


Σελίδα 1 από 3
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Forum