13:10:2009 - 23:10 EEST
 
  • News in English
    The President of the Greek American Teachers Federation Stella Kokoli has announced the start of an open and candid dialogue with expatriate Greek organisations for the future of the Greek language and education in the United States. She was speaking to “Greek News”, after the first general assembly of the organisation, held last Saturday at the archdiocese’ cultural centre in Astoria, New York.
  • News in English
    In a series of letters, kidnapped Greek volunteer Thanassios Lerounis has appealed to the Pakistani government to arrange his release and safe return to Greece.
  • News in English
    Philip Tsiaras, a Diaspora Greek and world renowned artist who lives and works in New York, is currently presenting a retrospective photography exhibition at the Photography Museum of Thessaloniki. The exhibition, held within the framework of the 44th Dimitria cultural events, will run until December 6, 2009.
  • News in English
    “Your Excellency Mr President, I wish to express the Board’s heartfelt congratulations and mine personally for the strong popular mandate you have received and for the assumption of the country’s governance in a crucial period, as well as the wishes of World Hellenism for success in your difficult task.
  • News in English
    On Sunday October 11th the Athenian Society will celebrate the 65th anniversary of the liberation of Athens from the German occupational forces at an event ot be held at the Archdiocese Cultural Center in Astoria, Queens at 4.30 pm.
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009

09

10

2009

Επίσημη πρόσκληση στο Γιώργο Παπανδρέου να επισκεφθεί την Αυστραλία
Γράφτηκε απο   

Καμπέρα - Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Κέβιν Ραντ κάλεσε το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου να επισκεφθεί την Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού πρακτορείου AAP.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, "οι κ. Ραντ και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική συνομιλία το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Ραντ συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για τη νίκη του στις εκλογές στην Ελλάδα. Εκπρόσωπος του κ. Ραντ είπε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τη σημασία της μεγάλης ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συζήτησαν επίσης, την ανάγκη για μια επιτυχημένη έκβαση της συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Ο εκπρόσωπος του κ. Ραντ δήλωσε επίσης ότι και οι δύο άνδρες κάλεσαν ο ένας τον άλλο να επισκεφθεί τη χώρα τους και συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία για μια σειρά ζητημάτων".

Πηγή: ΑΠΕ - Σ. Χατζημανώλης


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 10 2009 13:37
 


09

10

2009

Το ΣΑΕ ζητά ανάκληση απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας - Αγωνία για το πρόγραμμα "Παιδεία Ομογενών"
Γράφτηκε απο   


Σικάγο - Ανάκληση απόφασης της απελθούσας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση ή υποβάθμιση του προγράμματος "Παιδεία Ομογενών" ζητούν με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος και η πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκκόλη. Μεταξύ άλλων, γίνεται συνοπτική παρουσίαση των "σημαντικών τομών" που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία, μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος.Στην επιστολή τους προς την κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Σπυρόπουλος και η κ. Κοκκόλη αναφέρουν:"Εκ μέρους του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ θέλουμε να σας συγχαρούμε για την τοποθέτησή σας στο νευραλγικό πόστο του Υπουργείου Παιδείας και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Λυπούμαστε, παράλληλα, που με την πρώτη μας αυτή επικοινωνία θα σας παρακαλέσουμε να ανακαλέσετε μια πράξη της τελευταίας στιγμής, της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του ΥπΕΠΘ, η οποία αναιρεί καρπούς μιας δεκαετούς προσπάθειας, για ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού και ιδιαίτερα των ΗΠΑ.


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 10 2009 13:39
  Read More...


09

10

2009

Συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη
Γράφτηκε απο   
Αθήνα - Στην Κωνσταντινούπολη φθάνει σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να πάρει μέρος στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (πρώην Διαβαλκανικής Συνεργασίας) υπό την προεδρία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Παπανδρέου συμμετέχει υπό την ιδιότητά του ως υπουργός Εξωτερικών και θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Πριν από τη συνεδρίαση ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Αν και η συνάντηση σήμερα είναι άτυπη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί ιδιαιτέρως με τον κ. Παπανδρέου. Ανάλογη επιθυμία διατύπωσε και ο κ. Νταβούτογλου ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την προσδοκία της συνάντησης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 10 2009 13:39
  Read More...


09

10

2009

Άμεσο ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την διοργάνωση των Special Olympics στην Αθήνα το 2011
Γράφτηκε απο   

Αθήνα - Συνάντηση με τον πρόεδρο των Special Olympics International Τίμοθι Κένεντι Σράιβερ και την πρόεδρο των Παγκόσμιων Αγώνων "Αθήνα 2011" Γιάννα Δεσποτοπούλου είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στη διοργάνωση του "Αθήνα 2011".
Μάλιστα η συνάντηση είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς έγινε κάτω από την Ακρόπολη και ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η Ελλάδα ως κοιτίδα του Πολιτισμού θα στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του σεβασμού στην διαφορετικότητα και της συμμετοχής στη χαρά που ο Αθλητισμός προσφέρει. «Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Θα στηρίξουμε την τόσο ξεχωριστή διοργάνωση που έχει αναλάβει η χώρα μας και όπως λέει μήνυμα των Αγώνων θα ''είμαστε όλοι μέσα''».


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 10 2009 13:40
  Read More...


09

10

2009

Επέτειος για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου
Γράφτηκε απο   
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος - Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας ο κ. Θεόδωρος. Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2004 όταν ο κ. Θεόδωρος εκλεγόταν παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Παλαίφατου Πατριαρχείου.Για το μεγάλο γεγονός για την Αλεξανδρινή Εκκλησία, πραγματοποιήθηκε το πρωί πατριαρχικό συλλείτουργο, στον επιβλητικό Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία όλων των αρχιερέων του Πατριαρχείου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου

Με την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τους Μητροπολίτες, οι οποίοι εκπροσωπούν την Αλεξανδρινή Εκκλησία σε διορθοδόξους, διεκκλησιαστικούς και διαχριστιανικούς Διαλόγους, Διασκέψεις και Επιτροπές, ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Παλαίφατου Πατριαρχείου, που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεοδώρου Β΄.


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 09 10 2009 13:42
  Read More...


Σελίδα 1 από 2
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>