06:10:2009 - 07:10 EEST
 
  • News in English
    Prime Minister-elect, George Papandreou, received a phone call from US President Barack Obama, who said he wanted to be amongst the first to congratulate the PASOK leader.
  • News in English
    The President of the Cyprus Republic, Dimitris Christofias congratulated the Cyprus Fedration of America over their decision to honor a simple and humble citizen, who expresses and represents traditional Cyprus, Hambis Nikolaou, a man of dignity and hospitality.
  • News in English
    Greek-American Mr. Kotsifas was arrested by police on Long Island after going on a spree of erratic and danger behavior on October 1st. Kotsifas began his criminal spree on October 1st after threatening a driver and attempting to steal her vehicle during a stop at the gas station.
  • News in English
    During a special ceremony, Greece’s Ambassador to London, Vasilis Pispinis, unveiled a special plaque honoring Admiral Edward Codrington from the battle of Navarino, an event that changed the course of the battle, the ambassador noted.
  • News in English
    Three Greek expatriates are among the candidates on the state deputy lists announced by Greek political parties in view of the Oct. 4 general elections.
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009

02

10

2009

Αρχίζει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου το Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αδελαΐδας ΟΔΥΣΣΕΙΑ!
Γράφτηκε απο   

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α. παρουσιάζει το τέταρτο Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αδελαΐδας «Οδύσσεια» 2009, που περιλαμβάνει έναν ολόκληρο μήνα τεχνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων-σε στυλ Ελληνικό!

Από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου έως την Ορχηστρική Συναυλία της «Οδύσσειας», την Έκθεση Καλών Τεχνών, την κωμική παράσταση «Αλέξης και Εύα», το καμπαρέ της Ελληνο-Αυστραλιανής καλλιτέχνιδας Νίκης Aitken, την επίδειξη νεανικού ταλέντου και το απόγευμα αφιερωμένο στους Έλληνες και Ιταλούς μετανάστες, το Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αδελαΐδας «Οδύσσεια» προσφέρει εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και κάθε άτομο – Ελληνικής και μη καταγωγής.

Η «Οδύσσεια» ξεκινά με την επίσημη έναρξη στις 5.45μμ την Πέμπτη 1η Οκτώβρη στο Σινεμά Palace Eastend ακολουθούμενη από την Βραδινή Εναρκτήρια Εορταστική Εκδήλωση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στις 6.45μμ. Η Βραδινή Εναρκτήρια Εορταστική Εκδήλωση παρουσιάζει την ταινία της Χριστίνας Κρόκου «To Γαμήλιο Πάρτυ» με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Δημητριάδη και στη συνέχεια ένα πάρτυ με Εληνικές διαστάσεις που περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και μουσική από την ορχήστρα το «Γαμήλιο Μεράκι».

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της τριήμερης αργίας  του Οκτώβρη με μια φανταστική επιλογή σύγχρονων Ελληνικών ταινιών όπως «Πρώτη Φορά Νονός», «Ο Ηλίας του 16ου», «Μόλις Χώρισα», «Σούλα Έλα Ξανά - S.E.X», «Guiness», «Πεθαίνω Για Σένα», «Ο Τελευταίος Γυρισμός», «Μικρό  Έγκλημα», «Καλά Κρυμμένα Μυστικά Αθανασία», «Έρωτας αλά Ελληνικά», το μονοπλάνο « PVC-1» και την πρώτη ταινία της τελευταίας δεκαετίας που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Καννών «Κυνόδοντας» (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.greekfilmfestival.com.au).

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Έκθεσης Καλών Τεχνών στις 7μμ στην Γκαλερί «eye2eye» στην οδό Rundle. Καλλιτέχνες με πάθος για την Ελληνική κουλτούρα παρουσιάζουν διάφορα έργα τέχνης από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου έχοντας την ευκαιρία να κερδίσουν το Βραβείο Καλών Τεχνών «Οδύσσεια» αξίας $1500 μια προσφορά της εταιρίας Maras Group.

Τον καιρό που η Ελλάδα γιόρτασε τον θρίαμβό της στο Ευρωπαΐκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, ο Αλέξης, ένας νεαρός Έλληνας Ορθόδοξος ερωτεύεται την Εύα, μια νεαρή Λιβανέζα Μουσουλμάνα – και όλα καταλήγουν σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Τα εισιτήρια για την παράσταση «Αλέξης και Εύα», η οποία κάνει το ντεμπούτο της στην Αδελαΐδα στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Οδύσσεια», εξαντλήθηκαν στο Σύδνεϋ.

Η βραβευμένη καλλιτέχνιδα του Καμπαρέ Νίκη Aitken, η οποία κατάγεται από την Αδελαΐδα, ανακαλύπτει και πάλι τις Ελληνικές ρίζες της μέσα από την Οδύσσεια της Νίκης Aitken διασκεδάζοντάς μας με τα καμώματά της στο πρόσφατο «ταξίδι» της στην πατρίδα, σε ένα θέαμα που δημιουργήθηκε ειδικά για την «Οδύσσεια» 2009.

Ακόμη αναγνωρίζουν τις άλλες κοινότητες μεταναστών με το ντοκουμέντο του βωβού κινηματογράφου, Dall’italia all’Australia (από την Ιταλία στην Αυστραλία), που ανιστορεί το ταξίδι των Ελλήνων και Ιταλών μεταναστών με το πλοίο SS Regina d’Italia (Βασίλισσα της Ιταλίας) το 1924. Δραματοποιείται με τον υπόηχο μιας τετραμελούς ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής. Το ντοκυμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Μιλάνο το 1925, μόνο για να αποθηκευτεί στη συνέχεια για οχτώ ολόκληρες δεκαετίες.

Η τελευταία βραδιά κλείνει στις υψηλές νότες της Ορχηστρικής Συναυλίας της «Οδύσσειας» με την ταλαντούχο μουσικό Νίκη Βασιλάκη στο βιολί σε συνεργασία με την σειρά Βραδινών Συναυλιών του Ωδείου Elder 2009 (χορηγός της οποίας είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α.).

Την συναυλία θα ακολουθήσει μια Ελληνική Υπόθεση Φαγητού και Κρασιού στο πάρκο του Goodman μπροστά από το Ωδείο Elder και τη μουσική της ορχήστρας «Μέγα Μεράκι» .


 


02

10

2009

Οι Εκλογές τις 4ης Οκτωβρίου 2009 στην ΕΡΑ-5.
Γράφτηκε απο   

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009,η ΕΡΑ-5 συνδέεται με την ΝΕΤ 105,8, από τις 10.15 ώρα Ελλάδας μέχρι και τις 09.00 τις επομένης, προκειμένου να  μεταδώσει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις, το εκλογικό αποτέλεσμα  καθώς και τις πρώτες αντιδράσεις των εκλογών τις 4ης Οκτωβρίου.


 


02

10

2009

Ο «Ταχυδρόμος»- είναι πάντα κοντά σας με καλά ελληνικά βιβλία.
Γράφτηκε απο   

«Το πάθος χιλιάδες φορές» μυθιστόρημα της Ζυράννας Ζατέλη, από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Τα πολύ παλιά τα χρόνια, στο ξεκίνημα των καιρών
και στο μακρινότερο σημείο της γης ήταν μια πόρτα.
Μια κλειδωμένη πόρτα. Από όλες τις μεριές του κόσμου
ταξίδευαν άντρες και γυναίκες με κλειδιά στο χέρι
για να ανοίξουνε την πόρτα.
Μα η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτα.

Όποιος πίστεψε ότι οι νεκροί του πρώτου βιβλίου είχαν πεθάνει διαψεύσθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν γύρισαν όλοι οι «άσωτοι». Καταβεβλημένοι από τα στοιχεία της φύσης, από πάθη και έρωτες που δεν τους σήκωνε η πάνω μεριά της γης, τίναξαν από τον γιακά τους τα χώματα και επέστρεψαν θριαμβικά, για να δειπνήσουν όπως άλλοτε με τους ζωντανούς –μια νύχτα κόσμος ολόκληρος και το ανθρώπινο δράμα εν οίστρω–, μέχρι να έρθει η σεβαστή εκείνη ώρα, το πρώτο χάραμα, να ημερέψουν και να κρυφτούν ξανά ως όφειλαν στα σκότη. Και όλα τούτα υπό το άγρυπνο βαθύσκιωτο βλέμμα της Λεύκας, που αργότερα θα επιλέξει ως αληθινό της ψευδώνυμο το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους. Η μικρή ελαφίνα θα μεταμορφώνεται λίγο-λίγο σε γυναίκα, πάντα αινιγματική, ταγμένη στα δοξαστικά ξοδέματα της πένας της και προορισμένη να μιλάει στις ψυχές όπως μιλούν τα φύλλα όταν τ’ αγγίζει ο αέρας, περιφρουρώντας και μαζί απεικονίζοντας ανείπωτα μυστικά. Στον μαγικό κόσμο της Ζυράννας Ζατέλη μας ταξιδεύει και αυτή τη φορά το νέο της βιβλίο Το πάθος χιλιάδες φορές, όπου το φανταστικό  περιπλέκεται με το πραγματικό, η ζωή αναμετριέται με τον θάνατο και καλά κρυμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Το μυθιστόρημα, αυτοτελές και αύταρκες, συνιστά γεφύρωμα μεταξύ του πρώτου και του τρίτου βιβλίου της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους. Σε αυτό ο αναγνώστης παρακολουθεί τη διαδρομή ενός ιδιαίτερου κοριτσιού, της Λεύκας, από την παιδική ηλικία προς την ενηλικίωση. Με φόντο το υποβλητικό τοπίο της υπαίθρου της βόρειας Ελλάδας, εκτυλίσσονται θαυμαστά και απρόβλεπτα επεισόδια που επιδρουν καθοριστικά στον ψυχισμό της μικρής ηρωίδας και την οδηγούν ανέκκλητα σε μια διττή μεταμόρφωση: αφενός σε συγγραφέα, αφετέρου σε ψυχοπομπό. Συνεργοί σε αυτή τη μεταμόρφωση γίνονται τα έμψυχα αλλά και τα άψυχα στοιχεία της ζατελικής φαντασίας, οι ζωντανοί αλλά και οι νεκροί, ο φυσικός κόσμος αλλά και ο μεταφυσικός, σ’ ένα βιβλίο που εξυψώνει τον έρωτα, το θάνατο, το πάθος και τον πόνο, σε μεγαλειώδη συστατικά της ζωής, της τέχνης και της δημιουργία

Και σε αυτό το μυθιστόρημα συναντούμε την ξεχωριστή και τόσο μαγική ατμόσφαιρα που μόνο η Ζυράννα Ζατέλη ξέρει να δημιουργεί. Το μυθιστόρημα «μυρίζει» θάνατο, η ποιητική γραφή και τα πρόσωπα με τα τόσο περίεργα ονόματα σε παρασύρουν σε συναισθήματα που σε οδηγούν σε κόσμους μελαγχολικούς.

Η Ζυράννα Ζατέλη γεννήθηκε το 1951 στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Σπούδασε θέατρο στην Αθήνα, μα δεν ασχολείται παρά με το γράψιμο. Η Περσινή αρραβωνιαστικιά είναι το πρώτο της βιβλίο με διηγήματα (1984). Ακολούθησε το Στην ερημιά με χάρι (1986), επίσης με διηγήματα, και το 1993 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Και με το φως του λύκου επανέρχονται, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σερβία και τη Λιθουανίας.

«Ένοχα μυστικά» μυθιστόρημα της Ντόρας Γιαννακοπούλου από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Η Στέλλα και η Μαριάννα απολαμβάνουν τη φιλία τους και την ανεμελιά της εφηβικής ηλικίας, όταν η ζωή θα τις φέρει αντιμέτωπες με την πιο σκληρή δοκιμασία. Από εκείνη τη στιγμή τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο. Μέσα σε ένα μόνο βράδυ τα δύο κορίτσια βίαια θα ενηλικιωθούν και ένα θανάσιμο μυστικό θα ορίζει στο εξής τις ζωές τους. Τα χρόνια θα περάσουν, νεαρές γυναίκες πια θα αναζητήσουν την ευτυχία, την επιτυχία, τον έρωτα. Όμως η μοίρα δεν θα τις αφήσει έξω από τα παιχνίδια της. Για μια ακόμα φορά θα στήσει τις δικές της παγίδες. Διάφορα παράξενα κι ανεξήγητα γεγονότα θα συμβούν, ενώ κάτι φοβερό και απίστευτο θα φέρει πάλι τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Κι εκείνες θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με τις τύψεις τους, να ξεθάψουν ένοχα μυστικά και να πληρώσουν βαρύ τίμημα, προκειμένου να κερδίσουν το μερίδιό τους στην αγάπη.

Η Ντόρα Γιαννακοπούλου συναντά και πάλι τους αναγνώστες της με ένα νέο μυθιστόρημα με τίτλο Ένοχα μυστικά, όπου δύο νέες γυναίκες αναμετριούνται με τις τύψεις και τα ένοχα μυστικά τους, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν το μερίδιό τους στην αγάπη.

Άμεση γραφή και καταστάσεις με συναισθήματα και μυστικά  που ίσως όλοι έχουμε ζήσει. Γίνεσαι ένα με τις ηρωίδες και το διαβάζεις απνευστί.

H Nτόρα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Mυτιλήνη. Mε το τέλος των θεατρικών της σπουδών στην Aθήνα θα παίξει και θα τραγουδήσει στο έργο Ένας Όμηρος του Mπρένταμ Mπίαμ, που ανέβασε ο Λεωνίδας Tριβιζάς στο «Kυκλικό Θέατρο» με τραγούδια που είχε γράψει ο Mίκης Θεοδωράκης για το έργο. Tότε αρχίζει μια παράλληλη καριέρα στο θέατρο και στο τραγούδι, με σύγχρονες εμφανίσεις στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στις πρώτες μπουάτ στην Πλάκα. Bγάζει δίσκους με τα τραγούδια του Όμηρου και συνεχίζει με την Όμορφη Πόλη των Θεοδωράκη - Mποστ - Kακογιάννη και λίγο αργότερα με τις Mικρές Kυκλάδες του Oδυσσέα Eλύτη. Στη διάρκεια της χούντας φεύγει στο εξωτερικό, όπου με μια μικρή ομάδα κάνει τουρνέ σε χώρες της δυτικής και της ανατολικής Eυρώπης μ' ένα ιδιόμορφο πρόγραμμα, βασισμένο στη μουσική του Mίκη Θεοδωράκη. Mετά τη μεταπολίτευση σταματά σχεδόν αμέσως το θέατρο και το τραγούδι. H πρόβα του νυφικού, που κυκλοφόρησε το 1993, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Στην πραγματικότητα είναι το πρώτο της γραπτό κείμενο, με δεύτερο ένα διήγημα στη Λέξη με τίτλο «O Πάπαρδος», δημοσιευμένο το 1995. Tο δεύτερο μυθιστόρημά της, O μεγάλος θυμός, κυκλοφόρησε το 1996. Και τα δύο μυθιστορήματα έγιναν σειρές για την τηλεόραση, το πρώτο στον ΑΝΤ-1 και το δεύτερο στο MEGA, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. Aκολούθησαν τα μυθιστορήματα Με τα μάτια του έρωτα (1999), Oι τρεις χήρες (2001), που έγινε σειρά στον ALPHA, Αμαρτωλέ μου άγγελε (2002), Έρως μετ' εμποδίων (2004) και Tο μενταγιόν (2007).

«Όταν μου λείπεις» και «Όταν φοβάμαι» από τη σειρά «Τα συναισθήματα μου» των εκδόσεων Παπαδόπουλος της Κορνέλιας Μοντ Σπέρμαν, σε επιμέλεια- μετάφραση της Πόπης Κύρδη.

Το να μαθαίνουμε ν' αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, ιδιαίτερα εκείνα που είναι δυσάρεστα ή μας προκαλούν φόβο, είναι μια γνώση εξίσου σημαντική με όλες τις άλλες. Στη σειρά “Τα συναισθήματά μου” η παιδοψυχολόγος Cornelia Maude Spelman, με απλό και ευχάριστο τρόπο, βοηθά τα παιδιά να εντοπίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Καταπληκτικά πραγματικά…


 


02

10

2009

Στις 3/10/09, από τις 17.00 έως τις 22.00 ώρα Ελλάδας, οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος στην ΕΡΑ-5.
Γράφτηκε απο   

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009, η ΕΡΑ-5 συνδέεται με την ΕΡΑΣΠΟΡ, από τις 17.00 έως τις 22.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.


 


02

10

2009

Ο Χαμπής Νικολάου τιμώμενο πρόσωπο της Κυπριακής Ομοσπονδίας
Γράφτηκε απο   

Νέα Υόρκη - Ο πρώην κυβερνήτης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Χαμπής Νικολάου, ήταν ο φετινός αποδέκτης του Βραβείου Δικαιοσύνη για την Κύπρο, που απονέμει κάθε χρόνο η οργάνωση. Ο Χαμπής Νικολάου διακρίθηκε για την προσφορά του στην Κυπριακή Ομοσπονδία, στους αγώνες για την Κύπρο και στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές, με πρώτο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 10 2009 12:24
  Read More...


Σελίδα 1 από 2
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>