06:10:2009 - 07:10 EEST
 
  • News in English
    Prime Minister-elect, George Papandreou, received a phone call from US President Barack Obama, who said he wanted to be amongst the first to congratulate the PASOK leader.
  • News in English
    The President of the Cyprus Republic, Dimitris Christofias congratulated the Cyprus Fedration of America over their decision to honor a simple and humble citizen, who expresses and represents traditional Cyprus, Hambis Nikolaou, a man of dignity and hospitality.
  • News in English
    Greek-American Mr. Kotsifas was arrested by police on Long Island after going on a spree of erratic and danger behavior on October 1st. Kotsifas began his criminal spree on October 1st after threatening a driver and attempting to steal her vehicle during a stop at the gas station.
  • News in English
    During a special ceremony, Greece’s Ambassador to London, Vasilis Pispinis, unveiled a special plaque honoring Admiral Edward Codrington from the battle of Navarino, an event that changed the course of the battle, the ambassador noted.
  • News in English
    Three Greek expatriates are among the candidates on the state deputy lists announced by Greek political parties in view of the Oct. 4 general elections.
Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009

04

10

2009

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Γιώργο Παπανδρέου από τον Μπαράκ Ομπάμα
Γράφτηκε απο   

Με τον Γιώργο Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικώς ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντάς του ότι ήθελε να είναι από τους πρώτους που θα τον συγχαρούν για την εκλογική νίκη. Θα υπάρξει σύντομα συνάντηση μεταξύ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και του Αμερικανού προέδρου, η οποία θα καθοριστεί διά της διπλωματικής οδού.  Tο τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος όπως ανέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήθελε να είναι από τους πρώτους που θα του έδιναν συγχαρητήρια για τη νίκη του.
Ο Γ.Παπανδρέου επισήμανε στον Μπαράκ Ομπάμα το ρόλο που ο ίδιος επιθυμεί να έχει η Ελλάδα στην περιοχή. Επίσης στη συνομιλία τους συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα σε ημερομηνία, η οποία θα κανονιστεί διά της διπλωματικής οδού. Στο μεταξύ κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί του, σε μια πορεία για ένα κράτος ευνομίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης, απηύθυνε ο Γ.Παπανδρέου, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. «Είναι δύσκολη η πορεία μας, αλλά θα τα καταφέρουμε. Πάμε» ήταν το μήνυμά του.

Πηγή: www.in.gr


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 10 2009 23:15
 


04

10

2009

Εκλέγονται βουλευτές επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ δυο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ομογένεια, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη και ο πρώην Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Παύλος Γερουλάνος
Γράφτηκε απο   

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα οι έδρες του ψηφοδελτίου επικρατείας κατανέμονται πέντε στο ΠΑΣΟΚ, τέσσερις στη ΝΔ και από μια σε ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγονται οι εξής:

ΠΑΣΟΚ: Πρώτος, στο ψηφοδέλτιο, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δεύτερη, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές.


  Read More...


04

10

2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ώρα Ελλάδος 11:26 μ.μ. - Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής
Γράφτηκε απο   
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με δήλωσή του στο Ζάππειο, ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών και  ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του κόμματος και τη δρομολόγηση της εκλογής νέου αρχηγού από έκτακτο συνέδριο που θα συγκληθεί σε ένα μήνα. Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τη ΝΔ στη δύσκολη, όπως είπε οικονομικο-πολιτική συγκυρία. Ανέφερε ότι κατά την προεκλογική περίοδο επέλεξε να παρουσιάσει με ειλικρίνεια τις δύσκολες αποφάσεις και τα όχι ευχάριστα μέτρα που απαιτούνται για την έξοδο από τη μεγάλη οικονομική κρίση, ενώ συνεχάρη το Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του, με την ευχή να ανταπεξέλθει στη μεγάλη πρόκληση των οικονομικών συγκυριών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 10 2009 22:58
  Read More...


04

10

2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ώρα Ελλάδος 11:23 μ.μ. Σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ με διαφορά που αγγίζει το 10%!
Γράφτηκε απο   

Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά από τη ΝΔ να εκτοξεύεται στο 10% προκύπτει από την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Σπύρο Φλογαϊτη, με βάση  το νέο πρόγραμμα μέσω ειδικών κινητών τηλεφώνων (SRT), το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές.Το νέο σύστημα της εταιρείας SINGULAR LOGIC εφαρμόστηκε συνολικά σε 4.500 εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα, με την αποστολή του αποτελέσματος μέσω κινητού τηλεφώνου από τους δικαστικούς αντιπροσώπους απευθείας στη κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Γύρω στα μεσάνυχτα θα γίνει η εκτίμηση βάσει του παραδοσιακού συστήματος των τηλεγραφημάτων των δικαστικών αντιπροσώπων. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, επί συνόλου 2.300 εκλογικών τμημάτων, εκ των οποίων τα 1.700 είναι με την καινούρια μέθοδο του SRT (με ποσοστό λάθους του ±0,3%):
* Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ποσοστό 43,8 % και 160 έδρες

* H από 33,8% και 92 έδρες

* Το ΚΚΕ από 7,3% και 21 έδρες

* Ο ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες

* Ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5% και 12 έδρες

Οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%

Tα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 2,5%.

Ήδη από τις 21.00, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular logic Γ. Καρακαδάς έκανε λόγο για ασφαλή προεκτίμηση αποτελέσματος σε όλη την επικράτεια και τόνισε πως δεν αναμένεται κάποια έκπληξη όσον αφορά το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 10 2009 22:58
 


04

10

2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ώρα Ελλάδος 9:04 μ.μ.: Το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας εκτοξεύεται στο 10%!
Γράφτηκε απο   

Επιμέλεια: Νίκος Αγγελίδης

Όπως μεταδίδουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια η διαφορά ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να αγγίξει το 10%! Το κυβερνών, κόμμα πέφτει στις 92 έδρες πάντα σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το ΠΑΣΟΚ σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 160 έδρες. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος αγγίζει το 7,6% με 8,1%, ο ΛΑ.Ο.Σ 5,5%, ο Συνασπισμός 4,2%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι μένουν εκτός βουλής με ποσοστό περίπου 2%. Αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεταβαίνει από το σπίτι του στο Καστρί στα γραφεία του κινήματος στην Ιπποκράτους όπου και αναμένεται σύντομα να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πριν από λίγο ότι η εκλογική νίκη είναι μια νίκη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου.


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 10 2009 22:50
 


Σελίδα 1 από 2
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>