21:08:2008 - 11:08 EEST
 
  • News in English
    The board of the Parents’ Association of the Greek School of Frankfurt last week received the Council for Hellenes Abroad (CHA) Coordinator for Europe, George Amarantidis.
  • News in English
    The procedure for election of a new board of directors for the World Council of Cretans took place in Rethymno, Crete, following the successful tenure of the previous board, under the presidency of the federation of the US, headed by president, Stavros Simantiras. 
  • News in English
    Humanitarian is being sent by Greece to the Caucuses following pleas for assistance to the victims of the recent conflict in the area.

  • News in English
    Thessaloniki prefect, Panayiotis Psomiades sent a letter to Deputy Foreign Minister, Theodoros Kassimis concerning the situation of the Greek population in Georgia.

  • News in English
    For the first time, women from Maroussi willl be able to participate in the poetry competition being organized for the 10th consecutive year by the Municipality of Faenza, Italy, the first city that twinned with the municipality of Thessaloniki.

«Δεκαπενταύγουστος-Εορτασμός από τους Έλληνες του Πόντου.»
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Monday, 04 August 2008

«Απόβαση» στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ετοιμάζονται να κάνουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προκειμένου να λάβουν μέρος στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία του βουλευτή του Ρωσικού Κοινοβουλίου, Συντονιστή της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ Ιβάν Σαββίδη. «Με αυτό το προσκύνημα, θέλουμε να δείξουμε ότι τιμούμε τους αγώνες του Ποντιακού Ελληνισμού μετά από περίπου ένα αιώνα από τον διωγμό και τη φυγή των προγόνων μας στα βορειοανατολικά της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε στο ΑΠΕ, ο κ. Σαββίδης, ο οποίος οργανώνει με προσωπική του δαπάνη την αποστολή των Ελλήνων στον Πόντο.
«Όλοι εμείς οι Πόντιοι από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης προσκυνούμε στην Παναγιά Σουμελα, την Αγία Μάνα των Ποντίων, που κράτησε το λαό μας ενωμένο σε όλες της τραγικές στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία μας», προσθέτει.
Στην αποστολή-προσκύνημα θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι Ομοσπονδιών Ελληνικών Συλλόγων της πρώην ΕΣΣΔ και των Ομοσπονδιών Ποντιακών Συλλόγων της Ελλάδος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της νεολαίας και ένα συγκρότημα παραδοσιακών χωρών, ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος και επίσημοι από την Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Αυστραλίας- Εορταστικό πρόγραμμα Δεκαπενταύγουστου»
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Monday, 04 August 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φέρωμεν εις γνώσιν των φιλεόρτων συμπαροίκων ότι την 15ην Αυγούστου, εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει ο φερώνυμος και πάνσεπτος Nαός της Κοινότητός μας εις το Croydon. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008 (Παραμονή της Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου)
Προς εξυπηρέτησιν των πιστών οι οποίοι θέλουν να κοινωνήσουν, εις όλους τους Ι. Ναούς της Κοινότητός μας η Θ. Λειτουργία θα τελεσθή από ώρας 6.30π.μ. έως 8.00π.μ. και  εν συνεχεία μετάδοσις της Θ. Κοινωνίας έως 9.00π.μ.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων οι πιστοί πρέπει να γνωρίζουν πως η μετάδοσις των Αχράντων Μυστηρίων γίνεται μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας.

Το εσπέρας της Τρίτης (Παραμονή της Εορτής) και από ώρας 6.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός - Αρτοκλασία - Θ. Κήρυγμα, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Παύλου, συμπαραστατουμένου υπό του Ι. Κλήρου της Κοινότητός μας.

Μετά από μικρόν διάλειμμα θα τελεσθή το Ι. Μυστήριον του Αγίου Ευχελαίου. Ο Ι. Ναός θα παραμείνη ανοικτός δι’ όσους επιθυμούν όπως αγρυπνήσουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008 (Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου)
Εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναόν εις CROYDON, ο Όρθρος ως επίσης και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Παύλου, συμπαραστατουμένου υπό του αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Αθανασιάδου, από ώρας 8.30π.μ. έως 11.30π.μ.

Σημείωσις: Εις τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ως επίσης και εις τους Ι. Ναούς Αγ. Κων/νου και Ελένης και Αγ. Νικολάου, ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία θα τελεσθή από ώρας 8.00π.μ. έως 10.00π.μ. ώστε να δοθή η ευκαιρία εις πιστούς και Ιερείς να παρευρεθούν εις την τέλεσιν της Αρτοκλασίας, ως επίσης και εις την Λιτάνευσιν της Ι. Εικόνος του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού.

Εν συνεχεία τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ως επίσης και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος του Ι. Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα έχουν δια τους προσκυνητάς ποικιλίαν εδεσμάτων και αναψυκτικών.  Το προαύλιον του Ι. Ναού θα καλυφθή ολόκληρον με σκηνήν ώστε εις περίπτωσιν ανωμάλων καιρικών συνθηκών να προστατευθούν οι προσκυνηταί.

Θερμώς παρακαλούνται όλοι όπως τα αυτοκίνητά των μην παρκάρουν εις απηγορευμένα υπό της Τροχαίας σημεία, ούτε επίσης και εις χώρους οι οποίοι θα εμποδίζουν τους κατοίκους της περιοχής.

Με την ευχήν όπως η Υπεραγία Θεοτόκου πρεσβεύη πάντοτε υπέρ πάντων ημών, διατελούμε με εξαιρετική τιμή και αγάπη. 

Εκ του Αρχιερατικού Γραφείου.



Διαβάστε περισσότερα...
 
«2ο Συνέδριο αποδήμων Μαγνητών- Βόλος 7 έως 2008»
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Monday, 04 August 2008

Σκοπός του 2ου Συνεδρίου Απόδημων Μαγνήτων είναι η συσπείρωση όλων των απόδημων Μαγνήτων του Εσωτερικού και του Εξωτερικού έτσι ώστε το συνέδριο να αποτελέσει σημείο αναφοράς όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών των Μαγνήτων της διασποράς. Παράλληλα, η διεξαγωγή του συνεδρίου, τα επόμενα χρόνια έχει ως στόχο το συνέδριο να καθιερωθεί ως  «θεσμός» για τους απόδημους και ενεργό εργαλείο στην προσπάθεια ενεργοποίησης του  «Κοινού των Μαγνήτων».
Όσοι επιθυμούν, να λάβουν μέρος ως σύνεδροι, εισηγητές ή να πραγματοποιήσουν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις κατά την διεξαγωγή του συνεδρίου μπορούν να απευθύνονται με e-mail, fax, διαδίκτυο (ιστοσελίδα) ή ταχυδρομικά στο Γραφείο Αποδήμων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (Πληροφορίες: Γραφείο Αποδήμων – Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο, Ιωλκού & Αναλήψεως, 38221 Βόλος – e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε – url: www.magnesia.gr, www.namsociety.gr - Τηλέφωνο: 2421044371 – Fax: 2421070937, Υπεύθυνοι: Οικονόμου Ευάγγελος, Χριστοδούλου Εύη).
Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των παράλληλων δράσεων του Συνεδρίου καθώς και άλλων οργανωτικών ζητημάτων θα παρακαλούσαμε την άμεση δήλωση συμμετοχής στο Συνέδριο (έως 31 Ιουλίου 2008).
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση:
www.magnesia.gr/apodhmoi/2anakinosi.doc



Διαβάστε περισσότερα...
 

Ευρετήριο

<< August ’08  
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    
 1
 2
 3
 5
 7
 9
10
14
15
17
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Forum
  • New member in the forum
  • PARADISO GREEK CLUB NIGHT EVENT (melbourne)
  • New member in the forum
  • PARADISO GREEK CLUB NIGHT EVENT (melbourne)
  • Επίσκεψη Καραμανλή στην Ινδία.
  • ΙΝΔΙΚΑ Online ανανεωμένη έκδοση.
  • Γιορτάστηκε στην Αθήνα η 93η Επέτειος Αυτονομίας της Β/Ηπείρ
ert.gr - Τελευταία Νέα
  • Σύλληψη Παλαιοκώστα
  • Στα Σκόπια ο Νίμιτς
  • Πακιστάν: Διχάζει το συνασπισμό το θέμα των δικαστών
  • Παραλαβή της ολυμπιακής σημαίας
  • Έλλην υπερυπουργός στην Αυστραλία
  • Αποχώρηση με βραδείς ρυθμούς
  • Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο
  • Πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία
  • Ανοίγουν τα πρατήρια στην Κρήτη
  • Συνελήφθη ο Βασίλης Παλαιοκώστας