11:10:2009 - 14:10 EEST
 
Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009

30

09

2009

Ο Μίμης Πλέσσας "ταξίδεψε" τους ομογενείς
Γράφτηκε απο   

Νέα Υόρκη - Ταξίδι στις μουσικές δημιουργίες του έκανε ο Μίμης Πλέσσας με δυο συναυλίες το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ενώ χθες το βράδυ εμφανίστηκε στο “Dizzy’s Jazz Club”, του Λίνκολν Σέντερ, στο Μανχάταν. Την προχθεσινή συναυλία παρακολούθησε και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος μαζί με το κοινό έψαλε το “Ω, γλυκύ μου έαρ” και ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης έπαιξε στο πιάνο το συγκεκριμένο απόσπασμα του Επιτάφιου Θρήνου. Παλιές και νέες συνθέσεις του Πλέσσα ερμήνευσε με ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγγελματισμό η Εύη Σιαμαντά. Εκτός από το συνθέτη στον πιάνο, τη συνόδευσε ο γνωστός στο μουσικόφιλο κοινό της Νέας Υόρκης, βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης. Ο Μίμης Πλέσσας και οι δυο του συνεργάτες μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας της Ελλάδας στην αμερικανική μεγαλούπολη. “Αισθάνομαι πάντα ως 16χρονος, έτοιμος να ερωτευτώ μια φαεινή ιδέα”, τόνισε ο κ. Πλέσσας, αναφερόμενος με επαινετικά λόγια στον εμπνευστή της ιδέας των εμφανίσεων, τον κ. Ραφαηλίδη, εκθειάζοντας τις “καλλιτεχνικές αρετές” του και το “πάθος του για δημιουργία”.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 09 2009 08:12
  Read More...


30

09

2009

Τρεις ομογενείς σε ψηφοδέλτια επικρατείας
Γράφτηκε απο   

Αθήνα - Τρεις ομογενείς έχουν συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια επικρατείας ελληνικών κομμάτων, ενόψει των εκλογών της 4η Οκτωβρίου. Πρόκειται για τους κ.κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου (ΝΔ), από τη Γερμανία, την Κατερίνα Γιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ), από την Ιταλία και τον Νικόλαο Διαμαντίδη (ΛΑΟΣ), από τις ΗΠΑ.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 09 2009 08:09
  Read More...


30

09

2009

Διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παλλινοστούντες και ομογενείς μαθητές
Γράφτηκε απο   

Αθήνα - Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την παραλαβή των Επιστολών-Κουπονιών στους κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για την επιδότηση της αγοράς των μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 09 2009 07:57
  Read More...


30

09

2009

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αγωνιά για το περιβάλλον
Γράφτηκε απο   

Κωνσταντινούπολη - Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για την αποτροπή των δυσμενέστερων επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος, απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενόψει της επικείμενης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη αλλά και της περιβαλλοντικής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην Μπανγκόκ. “Η επίτευξη καλής συμφωνίας εις την Κοπεγχάγη δεν αποτελεί μόνον ηθική υποχρέωση για την σωτηρία της κτίσεως. Αποτελεί και οδό προς την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα”, αναφέρει ο Πατριάρχης στο μήνυμά του και τονίζει ότι “η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως οικονομικό κόστος, αλλά σημαντική ευκαιρία δι’ ένα υγιέστερο πλανήτη προς όφελος του συνόλου της ανθρωπότητας και ειδικότερα εκείνων των κρατών που υστερούν εις οικονομική ανάπτυξη”.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 09 2009 08:13
  Read More...


30

09

2009

ΣΑΕ Καναδά: Συντονισμός για ακόμη δυναμικότερη παρουσία
Γράφτηκε απο   

Μόντρεαλ - Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Β΄ Τακτικής Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΣΑΕ Καναδά, στην οποία για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Συντονιστή κ. Κώστα Μενεγάκη, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των τριών μεγάλων αστικών Ελληνικών Κοινοτήτων (Τορόντο, Μόντρεαλ και Βανκούβερ), του Εθνικού Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, των Επαρχιακών Κογκρέσων και της ΠΣΕΚΑ Καναδά, όπως και τα Μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 30 09 2009 07:52
  Read More...