24:04:2008 - 09:04 EEST
 
«Ο Ταχυδρόμος»- σας κάνει ποδαρικό κρατώντας ημερολόγια αντί για ρόδι…
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Monday, 31 December 2007

Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή προσφέρει ημερολόγια για το νέο έτος.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση της εβδομάδας μέχρι την
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου.
(τηλ: 210-6066297, φαξ: 210-6066309 και e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )

1.«Ημερολόγιο 2008» από τις εκδόσεις Ελληνικά γράμματα.

Η Σοφία Φόρτωμα και ο Χρήστος Πικριδάς έχουν επιμεληθεί και φέτος αυτό
το πολύ όμορφο ημερολόγιο που κυκλοφορεί με δύο ξεχωριστά εξώφυλλα.

 

 

 

 

2.«Αγαπημένο μου ημερολόγιο» από τις εκδόσεις Ελληνικά γράμματα

Ένα ημερολόγιο για το σχολικό έτος 2007 – 2008. Πολύ έξυπνο με σημειώσεις για γιορτές αλλά και βιβλία , περιπάτους ενδιαφέροντες κ.λ.π.

 

3.«Ημερολόγιο γένους θηλυκού» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το έγραψε η Σύσση Καπλάνη και εικονογράφησε η Καταλίν Σενγκέντι. Ένα ημερολόγιο αποκλειστικά για το γυναικείο φύλο, γιατί έχουν οι γυναίκες προβλήματα, αποκλειστικά δικά τους «γένους θηλυκού». Το θέμα του φετινού ημερολογίου πραγματεύεται την απόρριψη σε επαγγελματικό, φιλικό και ερωτικό επίπεδο.

 

 

 

 

4.«Μαθητικό ημερολόγιο» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για το σχολικό έτος 2007-2008

Ένα μαθητικό ημερολόγιο γεμάτο ιδέες! Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε διαφορετικό θέμα και το ημερολόγιο προτείνει στα παιδιά επισκέψεις σε διάφορους χώρους όπου μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, την τέχνη, τον πολιτισμό, το παρελθόν, τις νέες τεχνολογίες.

5.«Στη Μικρασία και την Πόλη» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στη Μικρασία και την Πόλη, στην Προύσα, την Τραπεζούντα, την Κασταμονή.
Ένα ταξίδι στη γνωστή και άγνωστη Μικρά Ασία, στην αγαπημένη Βασιλεύουσα.
Ένα ταξίδι σε γνωστά και άγνωστα μνημεία του Ελληνισμού. Από το διάσημο «κιε» της Σμύρνης ως τους επιβλητικούς ναούς του Δία στον Εύρωμο της Καρίας και τους Αιζανούς της Φρυγίας. Από τη Σινώπη του Διογένη ως το αρχαιολογικό μουσείο της Αφροδισιάδας.
Από την Έφεσο ως τη Λυκία των περιηγητών και την Κομμαγηνή του Καβάφη.
Ένα ημερολόγιο στο οποίο μέσα από τις εικόνες των παλαιών περιηγητών,
τα επιστολικά δελτάρια, τα γραμματόσημα, τις φωτογραφίες από τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη του σήμερα καθώς και μέσα από τα σύντομα κείμενα που τις συνοδεύουν αποτυπώνονται μοναδικές στιγμές της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Το ημερολόγιο έχει επιμεληθεί ο Μεχτίδης Πέτρος.

 

6.«Θεσσαλία: Χώμα πικρό σαν το ψωμί» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Θωμάς Ψύρρας έχει επιμεληθεί  το ημερολόγιο αυτό και γράφει: είναι ένα μεγάλο αφήγημα, είναι ένας «τόπος» φτιαγμένος από λογής μικρές αφηγήσεις που ενσωματώνονται στο Χρόνο όπως οι χρωματιστές ψηφίδες στο κονίαμα των αρχαίων ψηφιδωτών, αφηγήσεις από αισθήματα, γεύσεις, εικόνες, συνήθειες, μύθους, ρυθμούς, κινήσεις, οικογενειακές ιστορίες, μνήμες, αναγνώσεις, φωνές και τραγούδια, αφηγήσεις από αγαπημένους και αγαπημένες, από περαστικούς και οικείους, από ανθρώπους προσφιλείς ζώντας τε και τεθνεώτας...
Το ημερολόγιο για το 2008 με τίτλο Θεσσαλία: Χώμα πικρό σαν το ψωμί εγκαινιάζει μια νέα σειρά ημερολογίων με τίτλο Πατριδογνωσία. Μέσα από πλούσιο υλικό αποτυπώνονται η ζωή και οι δραστηριότητες των κατοίκων της Θεσσαλίας.

 

7.«Το ημερολόγιο της σελήνης» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ανάλογα με το φεγγάρι μας το ημερολόγιο περιέχει αναφορές στη σωστή διατροφή αλλά και στις δυνατότητες καλλωπισμού καθώς και στις γιορτές των αρχαίων ελλήνων.
Το επιμελήθηκε ο Όμηρος Ερμείδης.

 

 

 

 8.«Νους σώμα και πνεύμα» από τις εκδόσεις Πατάκη .

Δεν είναι απλώς μια ατζέντα είναι ο συνοδοιπόρος σου· ο εβδομαδιαίος σύντροφός σου που θα σε οδηγήσει βήμα -  βήμα προς την εσωτερική σου άνθιση· που εγκάρδια προσκαλεί τον εξερευνητή που κρύβεις μέσα σου να αφήσει στην άκρη τις αναστολές και να βάλει πλώρη για μέρη άγνωστα. Κάθε μήνα το ημερολόγιο επικεντρώνεται σε διαφορετικό θέμα –σε μια διαφορετική διαδρομή του ταξιδιού– ξεκινώντας από τη δήλωση και την εξάσκηση και συνεχίζοντας με μια εργασία που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις κάποια πτυχή της προσωπικότητάς σου. Ο Ιανουάριος σε καλεί να τακτοποιήσεις το παρελθόν και να ανοίξεις νέο μονοπάτι για το μέλλον. Όσο περνάνε οι μήνες εξερευνείς την ευρύτερη διάσταση της αγάπης, της εργασίας, του σπιτιού, της οικογένειας, της κοινότητας, της ισορροπίας νου και σώματος και της πνευματικής ανάπτυξης. Οι εβδομαδιαίες ασκήσεις βοηθούν να εμβαθύνεις στις εμπειρίες που αποκτάς κάθε μήνα. Και τα γνωμικά, που συνοδεύουν κάθε εβδομάδα, ενισχύουν τον ετήσιο στόχο: πειραματίσου, αυτοσχεδίασε – και άφησε την αδάμαστη πλευρά σου να καλπάσει.

9.«Ημερολόγιο τριών ετών 2008-2009-2010» από τις εκδόσεις Πατάκη

Ένα ημερολόγιο για δικηγόρους, επαγγελματίες, για κάθε πολίτη.
Ακόμη η εκπομπή ξεχώρισε από τις εκδόσεις Ιωλκός το ποιητικό  και το πολεμικό ημερολόγιο καθώς και από τις εκδόσεις Καστανιώτη το ημερολόγιο: «Οι 69 έχουν γέλιο».

 

 Διαβάστε περισσότερα...
 
«Δίκτυο Χωρίς Σύνορα»- Στις 31/12 παρουσιάζει τα σημαντικότερα ομογενειακά γεγονότα του 2007.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Monday, 31 December 2007

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η εκπομπή «Δίκτυο Χωρίς Σύνορα» θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα ομογενειακά γεγονότα του 2007. Συμμετέχουν οι ανταποκριτές της ΕΡΑ5, κκ. Σταμάτης Ασημένιος (Βόννη), Αποστόλης Ζουπανιώτης (Ν.Υόρκη) και Θέμης Καλλός (Σίδνεϋ). Μιλάει επίσης ο πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Ταμβάκης για τα πεπραγμένα του έτους 2007.Διαβάστε περισσότερα...
 

Ευρετήριο

<< December ’07 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
     
 1
 2
 4
 8
 9
12
13
15
16
19
20
22
23
24
25
26
28
29
30
      
Forum
 • Click: Engine Keyword Search
 • Click: Free Amateur Porn Blog
 • Movie: Beyonce And Jay Z Fucking
 • Click: Nubiles Net Blog Free Galleries
 • Click: Keyword Or Model
 • Click: How To Lower Cholesterol In Your Diet
 • Click: Blog Free Porn
 • Click: Best Recipes For A Low Cholesterol Diet
 • Click: Movilnet Mensajes Internet
 • Click: Zyban,zyban Ile SigarayΔ± BΔ±rakanlarΔ±n GΓΆrüşleri
ert.gr - Latest News
 • Soaring Petrol Prices
 • Nutrition Tsunami
 • Intensifying Inspections to Combat Tax Evasion
 • G. Papandreou Discharged from Hospital
 • Secret for Male Babies
 • Ready for the Great Exodus
 • Clashing with the Meat Cartel
 • PASOK Cadres Visit Ilia
 • Cars Set on Fire
 • Happy Ending