01:04:2008 - 12:04 EEST
 
"Η Ιστορία μιας Εβδομάδας"- Ο Ν. Αμανίτης παρουσιάζει στις 24/11 μια σειρά ενδιαφέροντα θέματα.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Friday, 23 November 2007

Πώς  σκοτώθηκε ηρωικά ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης;Ποια απόφαση που ελήφθη στις 27 Νοεμβριου του 1095 εξακολουθεί να  επιρρεάζει ακόμη τις ζωές μας;Τι συνέβη στον κινηματογράφο Παλάς μια ηλιολουστη Κυριακή στα τέλη Νοεμβρίου του 1971;Αυτά και  άλλα πολλά στην εκπομπή Η Ιστορία μιας εβδομάδας που θα μεταδοθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.Διαβάστε περισσότερα...
 
"Ταχυδρόμος"- Η εκπομπή παρουσιάζει και προσφέρει βιβλία από τις Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Friday, 23 November 2007

«Ο Ταχυδρόμος» σεργιανίζει στα βιβλιοπωλεία της χώρας και παρουσιάζει
ότι ενδιαφέρον βρει στα ράφια και στις βιτρίνες.
Αυτή την εβδομάδα διαλέξαμε βιβλία από τις Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ (www.aiora.gr)


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΩΡΑ

1.ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Συγγραφέας: ΄Αγγελος Αντωνόπουλος

Ο Στέφανος «είχε φτάσει ναυαγός και ελεύθερος». Έτσι αρχίζει το μυθιστόρημα. Και στη συνέχεια αποκαλύπτεται ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, με το συνηθισμένο όνομα, και πού έχει φτάσει. Είναι ένας καθημερινός, γήινος άνθρωπος. Αλλά ξαφνικά βρίσκεται μπροστά στο τέλος του συνηθισμένου εαυτού του, και πρέπει να αντιμετωπίσει αυτόν τον Άλλο που κατοικούσε μέσα του- και τις ευθύνες του. Εκείνον που ενέδιδε στην καθημερινότητα. Αυτή την καθημερινότητα που τον έχει ακολουθήσει με τα σπαράγματά της έως εδώ και συνεχίζει να του επιτίθεται με τη μορφή της Γυναίκας. Τρυφερή, επίμονη, σαγηνευτική, ωραία και ξένη. Μόνο που δεν είναι Εκείνη. Θα συνεχίσει την αναζήτησή της μέσα από τα ερείπιά του. Ηττημένος και ελεύθερος.
Στην πρώτη συγγραφική του, ώριμη, απόπειρα, ο ηθοποιός και δάσκαλος του θεάτρου Άγγελος Αντωνόπουλος βάζει στο χαρτί την ανατροπή, μια σειρά ανατροπών στην καθημερινή ζωή απλών ανθρώπων που ζουν τις μικρές τους ιστορίεςστο περιθώριο της «Μεγάλης Ιστορίας», που τους αγγίζει, τους αλλάζει, αλλά δεν τους συγκινεί.
Με γραφή άμεση, που κινείται ανάμεσα στην ποιητικότητα των μονολόγων και την «πραγματικότητα» των διαλόγων, ο Άγγελος Αντωνόπουλος φέρνει τον πόθο κοντά στο χωρισμό, τη μνήμη κοντά στην απώλεια, το τέλος κοντά στην αρχή. O Άγγελος Aντωνόπουλος σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Tέχνης με δάσκαλο τον Kάρολο Kουν. Πολλά χρόνια δάσκαλος και ο ίδιος. Ως ηθοποιός υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου. H δραστηριότητά του είναι μεγάλη επίσης στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Με το πρώτο του μυθιστόρημα, ο καταξιωμένος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, αποδεικνύεται δόκιμος συγγραφέας.

 

2.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ
Συγγραφέας: WATARU OHASHI
Μετάφραση: Θέτις Χατζή

Μία εισαγωγή στην διαγνωστική προσέγγιση της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής. Μαθαίνοντας να διαβάζετε το σώμα σας, θα μπορείτε να αναγνωρίζετε τα αδύνατα σημεία σας, ώστε να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν και όπως το έχετε ανάγκη, αλλά και να αναπτύξετε τις ικανότητές σας. Περιλαμβάνονται βασικές ασκήσεις και διατροφικές προτάσεις για υγεία και ευεξία.
Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το σώμα δίνει πολύτιμα στοιχεία για την υγεία αλλά και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, τη στάση του σώματος και την υφή της επιδερμίδας σας. Μαθαίνοντας να διαβάζετε το σώμα σας, θα μπορείτε να αναγνωρίζετε τα αδύνατα σημεία σας, ώστε να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν το έχετε ανάγκη, αλλά και να αναπτύξετε και να χρησιμοποιείτε δημιουργικά τις ικανότητές σας. Περιέχονται προτάσεις διατροφής και απλές ασκήσεις για υγεία και ευεξία. Ο Ουατάρου Οχάσι γεννήθηκε το 1944 στην Ιαπωνία και από το 1974 ζει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δασκάλους της ιαπωνικής θεραπευτικής τέχνης Σιάτσου σε παγκόσμιο επίπεδο. Διδάσκει σε σεμινάρια σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

 

 3.ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΙΠΑΣΑΝΑ:
Συγγραφέας: William Hart
Mετάφραση : Κατερίνα Κοίνη Μωράιτη
Επιμελεια κειμένων: Κωστής Λεμπιδάκης, Γιώργος Παπαζαχαρίου

Διαλογισμός Βιπάσανα, όπως διδάσκεται από τον S.N. Goenka

Η Βιπάσανα είναι μία από τις αρχαιότερες τεχνικές διαλογισμού της Ινδίας. Στην αρχαία γλώσσα Πάλι, σημαίνει «ενόραση», να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι πραγματικά. Η Βιπάσανα δεν έχει σχέση με καμιά θρησκεία, δεν είναι τυφλή πίστη ή φιλοσοφία, αλλά μια πρακτική μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί από οποιονδήποτε. Στόχος της είναι να εξαγνίσει τον νου, να εξαφανίσει την αρνητικότητα και τις εντάσεις που μας κάνουν δυστυχισμένους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία κατανοητή και πλήρη εισαγωγή στη Βιπάσανα, όπως διδάσκεται από τον Σ. Ν. Γκοένκα. Ο Σ. Ν. Γκοένκα κατάγεται από την Ινδία, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιρμανία. Εκεί γνώρισε τον Ου Μπα Κιν, από τον οποίο έμαθε την τεχνική της Βιπάσανα. Μετά από μαθητεία δεκατεσσάρων χρόνων, το 1969, ο Γκοένκα εγκαταστάθηκε στην Ινδία και ξεκίνησε να διδάσκει τη Βιπάσανα. Σε μια χώρα κατακερματισμένη από θρησκευτικές διαφορές και κάστες, τα σεμινάρια της Βιπάσανα προσήλκυσαν ανθρώπους κάθε κοινωνικής προέλευσης. Σήμερα διοργανώνονται σεμινάρια διαλογισμού Βιπάσανα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.Διαβάστε περισσότερα...
 
«Μικρές Ελλάδες, γεία σας»- Η εκπομπή στις 23/11 παρουσιάζει αποσπάσματα από δύο βιβλία.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Friday, 23 November 2007

Την Παρασκευή 23/11/07 στις 17.05 και σε αναμετάδοση το Σάββατο 24/11/07 στις 04.12 το πρωί, οι Μικρές Ελλάδες παρουσιάζουν αποσπάσματα από δυο βιβλία του Χιλιανού αγωνιστή και ακτιβιστή Λουίς Σεπούλβεδα: από τα «Χρονικά του περιθωρίου» και από το: « Ο κόσμος του Τέξας του κόσμου» (εκδόσεις Opera), όπου η περιπέτεια, η αγωνιστικότητα, η ποίηση και η απλότητα χτίζουν φράγματα απέναντι στην αδικία του κόσμου και στη λεηλασία του περιβάλλοντος από τους καταστροφείς του πλανήτη.Διαβάστε περισσότερα...
 

Forum
 • Movie: Hes Still Squirting Wife Cum
 • Movie: Free Ringtones 4 Prepaid T Mobile
 • Movie: Keypress Composer Ringtones Online
 • Movie: How To Download Ringtones To Motorola Phoine
 • Movie: Fart Ringtones
 • [u][b]SUNSET DREAMS – 2008 Greek party boat Cruise[/b][/u]
 • Επίσκεψη Καραμανλή στην Ινδία.
 • ΙΝΔΙΚΑ Online ανανεωμένη έκδοση.
 • ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ στη γκαλερί ΤΑΜΠΛΟ στο Μπόχουμ της Γερμανίας
 • Goerlitz, die Griechen und die geheime Kommission
ert.gr - Τελευταία Νέα
 • "Αγκάθια" στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ
 • Πνίγηκαν Σομαλοί λαθρομετανάστες στην Υεμένη
 • Αυξήθηκε η αναγνωσιμότητα παιδικών βιβλίων
 • Ινδία: Δε θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα
 • Βραζιλία: 44 νεκροί από επιδημία δάγγειου πυρετού
 • Ζιμπάμπουε: Με πολύ αργούς ρυθμούς τα αποτελέσματα
 • Συζήτηση στη Βουλή για το δημοψήφισμα
 • Έκκληση Πελόσι προς Μπους
 • Θύματα πρωταπριλιάτικης φάρσας ΜΜΕ
 • Ιράκ: Κατά 50% αυξήθηκαν οι νεκροί το Μάρτιο