22:12:2007 - 06:12 EET
 

Νέοι εκπαιδευτικοί στην Ομογένεια
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Tuesday, 18 December 2007
Αθήνα
Σε αύξηση των προκηρυσσομένων θέσεων εκπαιδευτικών σε μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου όπου θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε ομογενείς τρίτης και τέταρτης γενιάς ή και σε ξένους προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο θάνατος ένωσε Ελληνες και Τούρκους
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Tuesday, 18 December 2007
Σύδνεϋ- Θέμης Καλλός
Το βαρύ πένθος και η θλίψη έφεραν πιο κοντά την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα της Μελβούρνης, καθώς κηδεύτηκαν οι τέσσερις νεαροί που έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος την περασμένη εβδομάδα, σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας της αυστραλιανής μεγαλούπολης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση Πέρες προς τον Θεόφιλο
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Tuesday, 18 December 2007
Τελ Αβίβ
Επίσημη πρόσκληση από τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο να είναι επικεφαλής όλων των Χριστιανών των Αγίων Τόπων κατά τη δεξίωση της Πρωτοχρονιάς είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση της αναγνώρισής του από το Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομογενής επίτιμη δημότης του Νοϊκέλν
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Tuesday, 18 December 2007
Βερολίνο
Επίτιμη δημότης της συνοικίας Νοϊκέλν του Βερολίνου ανακηρύχθηκε μια ελληνίδα κοινωνική λειτουργός. Πρόκειται για την κ. Νίκη Ράιστερ, είναι η επικεφαλής του διαπολιτισμικού κέντρου «Το Σπίτι».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκθεση του Στήβεν Αντωνάκος
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Tuesday, 18 December 2007
Αθήνα
Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Στήβεν Αντωνάκος φιλοξενεί από τις 18 Δεκεμβρίου το Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της οδού Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σάλλας και Σαουίρις τιμήθηκαν στο Κάιρο
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Tuesday, 18 December 2007
Κάιρο
Τη συμβολή του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα και του προέδρου του Ομίλου Orascom κ. Ναγκίμπ Σαουΐρις στην ανάπτυξη των ελληνο-αιγυπτιακών οικονομικών σχέσεων τίμησε χθες το βράδυ, με μεγάλη εκδήλωση, η Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο, παρουσία επιχειρηματιών και ομογενών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«o Ταχυδρόμος»-παρουσιάζει και προσφέρει βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα, Μεταίχμιο και Ψυχογιός.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Tuesday, 18 December 2007

«Ο Ταχυδρόμος»  συνεχίζει  ‘ τα  σεργιάνια  του’ στα βιβλιοπωλεία της χώρας και παρουσιάζει ότι ενδιαφέρον βρει στα ράφια και στις βιτρίνες.
Αυτή την εβδομάδα διαλέξαμε βιβλία για τους μικρούς μας  φίλους  από τις 
Εκδόσεις  Άγκυρα ( www.agyra.gr)   
Eκδόσεις Μεταίχμιο(
www.metaixmio.gr)
Eκδόσεις Ψυχογιός (
www.psichogios.gr)
    
                  Χρόνια  Πολλά
              Χαρούμενα  Χριστούγεννα
       Ευτυχισμένος  ο Καινούργιος  Χρόνος


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ

1.TO KOPITΣAKI ΠOY ΠIΣTEYE ΣTA ΘAYMATA
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΚΙΚΑ ΕΛΕΝΗ

 
Όλα, από τον μεγάλο φόβο ξεκινούν. Και η μικρή Αννούλα, έζησε μια τέτοια νύχτα όπου φοβόταν. Πλησίαζαν Χριστούγεννα και η μαμά της ήταν μακριά. Φυσούσε, έβρεχε κι άστραφτε, την ίδια στιγμή που η ζωή τής χάριζε μια "ζωγραφιά θαυματοποιό". "Κι εγώ, όταν φοβάμαι, γράφω", της είπε η Αριάδνη.Απ' την Κυβέλη έμαθε ότι υπάρχουν και μαγικές μουσικές. Κι απ' τον Δημήτρη και την Κατερίνα, στρατιώτες και κούκλες από πηλό που ζωντανεύουν. Είναι δικό σου το θαύμα, φτάνει να το πιστεύεις! Κι αυτό, η μικρή Αννούλα το έμαθε καλά. Ενα ζωντανό παραμύθι για τη μαγική δύναμη της τέχνης. Που μπορεί και να γίνει και το δικό σου παραμύθι, το δικό σου μικρό θαυματουργό μυστικό.
Πέντε μοναδικά παραμύθια από τον μεγάλο παραμυθά με εντυπωσιακή εικονογράφηση, που θα χαρούν ιδιαίτερα οι νεαροί αναγνώστες. Περιέχει cd

 

2.XPIΣTOYΓENNA ME TON ANTEPΣEN
Συγγραφέας: ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Πέντε μοναδικά παραμύθια από τον μεγάλο παραμυθά με εντυπωσιακή εικονογράφηση, που θα χαρούν ιδιαίτερα οι νεαροί αναγνώστες.Περιέχει cd

 

 

 

 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

3.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ
ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ ΡΕΝΑ
ΒΑΒΟΥΡΗ ΕΛΙΖΑ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ) ΣΕΙΡΑ :  ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΠΟ 3 ΕΤΩΝ

Η ιστορία μιας μικρούλας η οποία παίρνει από τη φάτνη του σχολικού χριστουγεννιάτικου δέντρου το Χριστούλη για να τον προστατέψει. Μια άμεση και συγκινητική αφήγηση για το θέμα της πίστης, μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία από την αγαπημένη συγγραφέα των μικρών αναγνωστών, τη Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη.

 

 

 

 

4.ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ ΆΡΗΣ

Μια απίθανη χριστουγεννιάτικη γιορτή, μια εξαφανισμένη γάτα, ιπτάμενα μαγικά όνειρα, εκατό μυστηριώδεις πίνακες, δύο αδέρφια, η Στέλλα και ο Στέφανος, με μαγικές δυνάμεις που έχουν μεγάλα μπλεξίματα: Μια πολύχρωμη περιπέτεια για μικρά και μεγάλα παιδιά που μπλέκει τη φαντασία με την πραγματικότητα, την Τέχνη με τις ανατροπές, το γέλιο με την αγωνία...

 

 

 

 

 

5.Ο ΤΖΙΤΖΙΚΟ-ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΕΛΕΝΗ,
ΒΑΦΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΛΟΥΙΖΑ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ)

Ένα παραμύθι για όσα κρύβονται πίσω από το άναμμα μιας ηλεκτρικής συσκευής. Για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις καθημερινές μας πρακτικές αλλά και τις αξίες που καθοδηγούν τη ζωή μας. Το παραμύθι αυτό δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά και τις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφού προσφέρεται για δραματοποίηση και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σχολείο και σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης. Στο τέλος του βιβλίου η συγγραφέας παραθέτει πληροφορίες που αφορούν την κλιματική αλλαγή και χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους αντιμετώπισής της.

 

 
6.ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ  ΕΛΑΤΟ
ΆΝΤΕΡΣΕΝ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ               
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΩ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ),
ΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

Μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία για ένα μικρό έλατο που θέλει να γίνει μεγάλο, να φύγει από το δάσος και να βρεθεί σε ένα σαλόνι, στολισμένο για τα Χριστούγεννα. Την υπογράφει ο πολυαγαπημένος παραμυθάς όλων των παιδιών του κόσμου, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

 

 

7.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ
ΕΡΓΑ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΑ (ΠΑΝΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΔΗΜΗΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΧΟΛΙΑ)

Νέα έκδοση των έργων του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Την επιμέλεια της έκδοσης, η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 150 χρόνων από το θάνατο του ποιητή, έχει αναλάβει ο Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Δημηρούλης. Η έκδοση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά συνοδεύεται με την απαραίτητη φιλολογική τεκμηρίωση και υποστήριξη. Περιλαμβάνει συνεπώς, εκτός από μια συστηματική εισαγωγή για το βίο και το έργο του Σολωμού, σχόλια σε όλα τα κείμενα, εκδοτικές παρατηρήσεις, βιβλιογραφική κάλυψη και, σε επίμετρο, τα περίφημα «Προλεγόμενα» του Πολυλά. Όλα τα κείμενα εκδίδονται στο μονοτονικό σύστημα και η τελική μορφή ...


EΚΔΟΣΕΙΣ  ΨΥΧΟΓΙΟΣ

8.ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
MAGICAL CHRISTMAS STORIES

Μια συλλογή από πανέμορφες ιστορίες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που θα μαγέψουν όλα τα παιδιά!

 

 

 

 

9.Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΙΒΛΟΣ
MY VERY FIRST BIBLE

Ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο με πανέμορφες εικόνες που διηγείται την ιστορία του Θεού και του λαού Του με τρόπο απλό και κατανοητό στα μικρά παιδιά! Το ιδανικό βιβλίο για την πρώτη επαφή των παιδιών με την αγάπη του Θεού!

 

 

 

 

10.ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΣΟΥ-KANTANH

Ένας δάσκαλος στη ρημαγμένη από το σεισμό πόλη της Καλαμάτας προσπαθεί να συνεφέρει τους μαθητές της τάξης του από το φόβο και τη θλίψη που έχει ριζώσει στις καρδιές τους. Με τη βοήθειά τους θα αγωνιστεί για τη διάσωση των παλιών νεοκλασικών κτιρίων που απειλούνται με αφανισμό. Θα καταφέρουν τελικά να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες και τα μνημεία του πολιτισμού; Μια συγκινητική ιστορία που μέσα από τις σελίδες της ξετυλίγονται τα παθήματα των σεισμοπαθών μαθητών και των οικογενειών τους. Μια ιστορία γεμάτη ευαισθησία, αγάπη για τον πολιτισμό, πίστη στη ζωή και ελπίδα.


 



Διαβάστε περισσότερα...
 
«Δίκτυο Χωρίς Σύνορα»- Στις 18/12 η εκπομπή θα έχει αφιέρωμα στους Πρόσφυγες.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Tuesday, 18 December 2007

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου η εκπομπή "Δίκτυο Χωρίς Σύνορα" θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα.



Διαβάστε περισσότερα...
 
«Εφημερίδα Καταστρώματος»- Στις 18/12 με τον Νίκο Πρόκο.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Tuesday, 18 December 2007

Την Τρίτη 18/12 στις 15.15 ώρα Ελλάδος ο Νίκος Πρόκος σχολιάζει διάφορα ναυτιλιακά θέματα όπως την δωρεά του πλοίου "Liberty" από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...
 

Ευρετήριο

<< Δεκέμβριος ’07  
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
     
 1
 2
 4
 8
 9
12
16
19
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Forum
  • Ενημερωση
  • "Κάτω Ο Πόλεμος"
  • Πληροφορία
  • Υπάρχει συντονιστής/διαχειριστής που παρακολουθεί το φόρουμ;
  • Περιμένουμε φίλους της Ομογένειας και ειδικά συλλόγους της
  • Look some site
  • ΙΝΔΙΚΑ Online ανανεωμένη έκδοση.
  • ΠΑΡΑΔΟΞΟΝ στη γκαλερί ΤΑΜΠΛΟ στο Μπόχουμ της Γερμανίας
  • Goerlitz, die Griechen und die geheime Kommission
  • REMPETIKO SESSION 32 στην Γερμανία
ert.gr - Latest News
  • Al-Qaeda Militants Seized
  • Christodoulos' Health Critical yet Stable
  • Huge Gold Deposit Found
  • Iraq's Children Threatened
  • The 7 Great "Medical Myths"
  • Last-Minute Christmas Shopping
  • Hopes for Olympiakos, AEK and PAO
  • Australian PM Visits Baghdad
  • Souflias-Alavanos Meeting
  • Allowances Provided to Farmers