30:09:2008 - 12:09 EEST
 
  • News in English
    The Patriarch of Alexandria and All Africa, Theodoros, sent a message to all Muslims on the occasion of the Ramadan celebrations.
  • News in English
    The HFC Literary Translation Prize for 2008 is awarded to Roderick Beaton for the translation of the book "Levant Journal" by George Seferis.
  • News in English
    The exhibit entitled "Defenders of Democracy" opened at the Malliotis Cultural Center in Boston on September 25th, an exhibit organized by the Kostas and Maria Malliotis Foundation and the Malliotis Cultural Center. Defenders of Democracy: The American Response to Greece's role in World War II is an exhibition of photographs, memorabilia, newspapers, magazines and ephemera from the private collection of Gregory C. Pappas.
  • News in English
    The President of the Hellenic Foundation for Culture, Professor George Babiniotis, was received last Tuesday by the President of the Greek Republic, Karolos Papoulias, to discuss the four branches of the foundation that have begun operating in the Balkans. 


  • News in English
    On the occasion of “Village Day” in the Sartana Municipality of Marioupoli, Ukraine, a delegation from the Zographos Municipality of Athens visited its sister municipality from September 16 to 22.
Aug 04 2008
Επίσκεψη Θεόδωρου Β΄
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης   
04.08.08
Τυφλίδα
Επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Vladimir Goyrgnidze είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ στα πλαίσια της επισκέψεως στην Εκκλησία της Γεωργίας, συνοδευόμενος από τον Προκαθήμενο της Γεωργιανής Εκκλησίας Πατριάρχη κ. Ηλία Β΄. Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός υποδέχθηκε με λόγια θερμά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και τού ζήτησε να ευλογήσει τις προσπάθειες της χώρας του για ανάπτυξη και πρόοδο, που χαρακτηρίζεται έντονη τα τελευταία χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση, καθώς όπως τόνισε, μετά από 22 χρόνια που επισκέφθηκε την χώρα για πρώτη φορά, τώρα βρήκε μία Τυφλίδα και μία Γεωργία αναγεννημένη να την κυβερνούν άνθρωποι νέοι, με δύναμη, θέληση και όλες τις δυνατότητες για να αλλάξουν το μέλλον της Γεωργίας. «Σάς ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και πιστεύω ότι οι πόθοι σας για την Γεωργία είναι πόθοι ευλογημένοι από τον Θεό και από τον άγιο Πατριάρχη σας και πιστεύω ότι θα τους πραγματοποιήσετε», κατέληξε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.
Σε ανάμνηση μάλιστα της επίσκεψης, ο κ. Θεόδωρος προσέφερε στον Γεωργιανό Πρωθυπουργό τον αργυρό δίσκο του Ευαγγελιστή Μάρκου.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, παραμονή (με το γεωργιανό ημερολόγιο) της ονομαστικής εορτής του Γεωργιανού Προκαθημένου κ. Ηλία Β΄ οι δύο Πατριάρχες συγχοροστάτησαν στο κατάμεστο πλήθους Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος Τυφλίδος, και την επομένη στον Καθεδρικό ναό Μισχέτης του Ζωοποιού Ξύλου, όπου κατα την παράδοση φυλάσσεται η μυλωτή του Προφήτου Ηλιού.
Μιλώντας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, τόνισε το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί στην Εκκλησία της Γεωργίας τα τελευταία 30 χρόνια, όπου στο πηδάλιό της βρίσκεται ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β΄ και τού προσέφερε την ανώτατη διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που είναι ο Μεγαλόσταυρος του Αγίου Μάρκου.
Ευχαριστώντας για την μεγάλη τιμή που την χαρακτήρισε τιμή προς τον Γεωργιανό λαό, ο Πατριάρχης της Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄ επεσήμανε με την σειρά του την μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Γεωργία, τονίζοντας ότι η Γεωργιανή Εκκλησία θα είναι πάντοτε παρούσα «κρατώντας τις παραδόσεις της εκκλησίας από τις οποίες δεν πρόκειται να μετακινηθούμε ποτέ». «Η παρουσία σας επίσης σημαίνει ότι οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών δεν διεκόπησαν ποτέ και σήμερα μάς φέρνετε από την Αίγυπτο την ευλογία των Αγίων Πατέρων, των Μεγάλων Θεολόγων και των Κατηχητών της Ερήμου, των οποίων εσείς αποτελείτε την ζωντανή τους συνέχεια. Μάς φέρατε την ειρήνη και γι' αυτό σάς ευχαριστούμε», κατέληξε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Θεόδωρο στον οποίον προσέφερε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, παραδοσιακής γεωργιανής τέχνης.
Το Σάββατο ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συνάντησε τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΑΕ στην Τυφλίδα, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση και τα προβλήματα των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γεωργίας. Το βράδυ, οι δύο Προκαθήμενοι παρακολούθησαν, παρουσία και του Προέδρου της χώρας Mihail Saaksvili καθώς και του Προέδρου της Βουλής David Bakradze, συναυλία που δόθηκε στην Όπερα της Τυφλίδος προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.
Τέλος, ο κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την γυναικεία Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Μπόντμπε, όπου βρίσκεται ενταφιασμένο το τίμιο λείψανο της Ισαποστόλου της Γεωργίας Αγίας Νίνας.
Σχόλια (0)
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ευρετήριο

<< July ’08 >>
Mo Tu We Th Fr Sa Su
 
 2
 3
 4
 5
 6
 8
 9
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
30
31
   
Forum
  • 39η "Ρεμπέτικη" Συνάντηση στο Μπόχουμ της Γερμανίας.
  • New member in the forum
  • PARADISO GREEK CLUB NIGHT EVENT (melbourne)
  • 39η "Ρεμπέτικη" Συνάντηση στο Μπόχουμ της Γερμανίας.
  • New member in the forum
  • PARADISO GREEK CLUB NIGHT EVENT (melbourne)
  • Επίσκεψη Καραμανλή στην Ινδία.
  • ΙΝΔΙΚΑ Online ανανεωμένη έκδοση.
ert.gr - Τελευταία Νέα
  • Διεγράφη ο Στ. Δαϊλάκης
  • Ηράκλειο: Κατάληψη στο Δικαστικό Μέγαρο
  • Σύσκεψη για την εκκλησιαστική περιουσία
  • Κίνα: Κατηγορίες για το σκάνδαλο με το μολυσμένο γάλα
  • Σε ελεύθερη πτώση
  • Έληξε πειρατεία μαλαισιανού πλοίου
  • Τραγωδία στην Ινδία
  • Ανακάλυψη κρανίου γιγάντιου προϊστορικού πουλιού
  • Ακόμα και οι ιοί παθαίνουν...ίωση!
  • Πρόταση προς συμμόρφωση οδηγών ταξί