16:03:2010 - 16:03 EET
 
  • News in English
    Forbes’ 2010 list of the world’s top 1000 billionaires again includes several Greeks or Greek-Americans. Below you can see the names of the five Greek-Americans who made the list starting with their position, name, age and net worth.
  • News in English
    Nicholas Kiriakakis, a 25-year-old Queens restaurant/lounge owner, was released on bail on Friday following charges of double homicide and one count of criminal possession of a handgun. Bail was set at $2 million. He pleaded not guilty on Monday to the shooting deaths of two New York City men on a Teaneck street last month.
  • News in English
    A Greek from Cyprus, Chrysostomos L. (”Max”) Nikias, will become the 11th president of the University of Southern California on August 3, 2010. His appointment was announced by Edward P. Roski Jr., chairman of the USC Board of Trustees.
  • News in English
    New York – He moves slowly in corridors seeped in nostalgia and tears. A grey walking stick supports his body. On the walls around him are black and white photographs depicting tales of migrants. Once, this was their last stop prior to the American dream. Their future in America was sealed on Ellis Island.
  • News in English
    Santiago - The Greek community centre in Santiago has sustained serious damage from the strong 8.8-Richter earthquake that hit Chile in the morning of February 27.  

13

03

2010

"Τα βιβλία που προσφέρει η εκπομπή 'Ο Ταχυδρόμος" αυτή την εβδομάδα.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου η εκπομπή προσφέρει με κλήρωση το βιβλίο:

«Τα πικάντικα της Μεσογείου» συνταγές μαγειρικής της Αγλαΐας Κρεμέζη από τις εκδόσεις Πατάκη

Υγιεινές και γρήγορες συνταγές για λαχταριστά πιάτα από τη Νότια Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η Αγλαΐα Κρεμέζη αναφέρει στο βιβλίο της:

«Οι συνταγές που θα βρείτε σε τούτο το βιβλίο είναι εκείνες που μου αρέσει να μαγειρεύω καθημερινά ή όταν έχω καλεσμένους. Τα φαγητά που σας προτείνω, εκτός από νόστιμα, είναι και εξαιρετικά υγιεινά. Εμείς και οι προγονοί μας το γνωρίζαμε αυτό από παλιά· τελευταία, όμως, αποδείχτηκε και επιστημονικά! Προσθέτοντας στα πιάτα της Μεσογείου λίγο παραπάνω πιπέρι και άλλα αρωματικά που ικανοποιούν τη γεύση, καταφέρνουμε ευκολότερα να μειώσουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε, λένε οι επιστήμονες, επειδή τρώμε νόστιμο και γνήσιο φαγητό, δίχως να νιώθουμε ότι στερούμαστε. Αυτός, όμως, δεν είναι ο λόγος που έχω διαλέξει να μαγειρεύω με εποχιακά λαχανικά, καυτερές πιπεριές και αρωματικά. Για μένα η γεύση είναι και έχει πάντα τον πρώτο ρόλο!
Οι συνταγές μου βασίζονται σε πανάρχαιες γαστρονομικές παραδόσεις που εξελίχτηκαν στις κουζίνες της Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Οι γυναίκες της Μεσογείου, και όχι επαγγελματίες σεφ, στην προσπάθειά τους να βρουν διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσουν την εποχιακή σοδειά των κήπων τους, δημιούργησαν μυριάδες νόστιμα και χορταστικά φαγητά. Με λίγα, ταπεινά, αλλά αυθεντικά και γεμάτα γεύση υλικά, οι μαγείρισσες των χωρών της Μεσογείου κατάφερναν να παρουσιάζουν καθημερινά μια ζηλευτή ποικιλία στο τραπέζι τους. Σοφοί συνδυασμοί μπαχαρικών και αρωματικών προσθέτουν μια άλλη διάσταση, ακόμη και στα απλούστερα πιάτα.»

Η εκπομπή φιλοξενεί τηλεφωνικώς την Αγλαΐα Κρεμέζη την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 11.30 ώρα Ελλάδας.


Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 
Joomla SEF URLs by Artio

Ευρετήριο

< Μαρτιος 2010 >
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31