24:04:2008 - 01:04 EEST
 
Κοινή δράση Ελληνικών Κοινοτήτων
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Monday, 21 April 2008
Στοκχόλμη
Ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού των δραστηριοτήτων τους και της αναβάθμισης του ρόλου των Κοινοτήτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έκαναν στη Στοκχόλμη οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Δανίας και η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Βουδαπέστης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
17η Εκθεση «HERMES EXPO»
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης
Monday, 21 April 2008
Atlantic City -Αποστόλης Ζουπανιώτης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η ετήσια διεθνής έκθεση «Hermes EXPO International» στο "Trump Taj Mahal" στο Atlantic City της Νέας Ιερσέης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ταχυδρόμος»- Αυτό το Πάσχα η εκπομπή παρουσιάζει και προσφέρει βιβλία για τα παιδιά.
Γράφει ο/η Ζωή Καραπάτη
Monday, 21 April 2008

Η εκπομπή, πάντα κοντά σας συντροφιά με καλά ελληνικά βιβλία.
Λόγω των εορταστικών ημερών του Πάσχα, προτείνουμε βιβλία για τα παιδιά καθώς και ένα βιβλίο για τη Μ. Εβδομάδα:
 

Από τις εκδόσεις Άγκυρα (www.agyra.gr) :


1.«Πάσχα των Ελλήνων» της Ρένας Ρώσση – Ζαϊρη  με εικόνες των Εύα Καραντινού, Ευγενία Λουγκβινόβσκα, Νόνκα Πετκόβα, Ελένη Τσακμάκη, Δήμητρα Ψυχογυιού.
Αχ, πατρίδα μου μικρή, πόσο μεγάλη είναι η θρησκεία σου! Το Πάσχα των Ελλήνων είναι θησαυρός. Το ζεις και ρουφάςτα δευτερόλεπτά του, αναπνέεις τα αρώματά του, ζεις στιγμές γεμάτες μαγεία, αχόρταστη μαγεία.Εννέα ιστορίες και ένα ποίημα που γιορτάζουν την πιο λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης, που ταξιδεύουν σε κατακόκκινα λιβάδια γεμάτα παπαρούνες, τρεμολάμπουν μαζί με τις αναστάσιμες λαμπάδες, ταξιδεύουν σε ήθη κι έθιμα της πατρίδας μας. Εμπνευ-σμένα από κείμενα μερικών από τους πιο αγαπημένους Έλληνες, κλασικούς συγγραφείς: Ανδρέα Καρκαβίτσα, Κώστα Κρυστάλλη, Αλέξανδρο Μωραϊτίδη, Παύλο Νιρβάνα, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Διονύσιο Σολωμό, Γεώργιο Σουρή.
 

2.«Πρωταθλητές του κόσμου στην οικολογία» των Stephane Frattini &Stephanie Ledu σε εικονογράφηση Par Dab’s και μετάφρασης Ντίνας Σιδέρη.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για παιδιά -και όχι μόνο- που διδάσκει, αφυπνίζει και ευαισθητοποιεί τους μικρούς αναγνώστες για ότι έχει σχέση με τη φύση και το περιβάλλον που εκπέμπει απεγνωσμένα S.O.S. Tο παιδί μαθαίνει τα προβλήματα του πλανήτη που ζει και πώς μπορεί να τα αντιμετωπίσει ξεκινώντας από το σπίτι και το σχολείο.Mαθαίνει να σέβεται και να προστατεύει την χλωρίδα και την πανίδα, να γίνεται λιγότερο καταναλωτικό. Mαθαίνει να ζει πιο κοντά στη φύση, να θαυμάζει το μεγαλείο της και να το προστατεύει.Yπάρχουν άπειρες ιδέες για δραστηριότητες, για ψυχαγωγία, για δημιουργία και το σπουδαιότερο, το παιδί μαθαίνοντας αποκτά οικολογική συνείδηση, κάτι που θα το διατηρήσει σε όλη του τη ζωή.

3.«Ρόμπολο, το προσφυγάκι του δάσους» της Φιλομήλας Βακάλη – Συρογιαννοπούλου σε εικονογράφηση Θόδωρου Συρογιαννόπουλου.
Κάποτε ήταν δέντρο ζωντανό και καταπράσινο, ρόμπολο καμαρωτό! Για τις ανάγκες τους οι άνθρωποι μια μέρα το κοψαν. Δίχως ρίζες, φύλλα και κλαδιά, βρέθηκε στύλος να φωτά σε ξένο τόπο. Το βασανίζει ο πόνος του ξεριζωμού, η νοσταλγία και η ανάγκη για επικοινωνία. Πού και πώς να στεριώσει; Μόνο κι έρημο ζητάει παρηγοριά. Ώσπου μια αμυγδαλιά, που ανθεί στο διπλανό περιβόλι, του κλέβει την καρδιά. Μια τρυφερή ιστορία αγάπης, αλληγορική, γεμάτη καημό και προσμονή. Κάποτε τραβούσε πάνω του όλα τα βλέμματα. Τώρα μόνο κι έρημο μετράει τις ώρες από τη μιαν αυγή ως την άλλη, γυρεύοντας μια στιγμή αγάπης και προσοχής. Ξεκομμένο από τις ρίζες του περιμένει κάποιο θαύμα... ... Αχ, αυτή η αμυγδαλιά! Αν είχε τα κλαδιά του, θα μπορούσε και να την αγγίξει. Κοντούλα, φουντωτή, από την ώρα που την αντίκρισε, τον περασμένο χειμώνα, ολόλευκα ντυμένη, έχασε το μυαλό του. Προσφυγάκι δίχως ταίρι δώσε μου αμυγδαλιά το χέρι δίπλα σου να κρατηθώ, να ριζώσω, μη χαθώ.


Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο (www.kaleidoscope.gr)

4.«Πρόσκληση σε γεύμα» της Ελένης Σταμπόγλη
To πρώτο βιβλίο μιας συναρπαστικής σειράς για την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο. Ένα ταξίδι μέσα από τις γεύσεις,, που οδηγεί στα παλάτια, στα μοναστήρια και στις κουζίνες απλών ψαράδων και καλλιεργητών, για να ανακαλύψουμε τι έτρωγαν οι βυζαντινοί, αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα την οικονομία τους, το εμπόριο με τους γείτονες τους, καθώς και τις θρησκευτικές παραδόσεις τους που συνδέονταν με τη διατροφή. Απευθύνεται σε παιδιά 10- 13 ετών.

5.«Στην αγορά των Αρχαίων Αθηναίων» των Κωνσταντίνου Βέτση και ΜαρίζαΝτεκάστρο
Ένα βιβλίο που αγαπήθηκε πολύ από παιδιά και εκπαιδευτικούς έρχεται εμπλουτισμένο με ένα νέο κεφάλαιο, αφιερωμένο στα φυτά της αρχαίας Αγοράς, καθώς και με ένα παιχνίδι γνωριμίας μαζί τους.
Η προσθήκη του κεφαλαίου αυτού, καθώς και οι σχετικές δραστηριότητες που το συνοδεύουν, επιτρέπουν τη διαθεματική-ολιστική προσέγγιση της γνώσης. Απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών.

6.«Περπατώντας στην Αθήνα – Ένας οδηγός της πόλης για παιδιά»
Ένα πρωτότυπο βιβλίο-οδηγός της πόλης, γραμμένο από παιδιά της Σχολής Χιλλ.
Γωνιές της πόλης γνωστές και άγνωστες, χώροι προνομιακοί για τα παιδιά, που θα τα βοηθήσουν να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους στο κέντρο της Αθήνας.
Γνωρίζετε ότι στον Εθνικό Κήπο λειτουργεί Παιδική Βιβλιοθήκη που, εκτός από βιβλία, διαθέτει επιτραπέζια παιχνίδια και περιοδικά (και όπου η είσοδος των γονέων απαγορεύεται); Έχετε δει τη συλλογή παλιών παιχνιδιών στο Μουσείο Μπενάκη; Θέλετε να μπείτε σε πολεμικό αεροπλάνο;
Αν ναι, στις σελίδες αυτού του Οδηγού θα μάθετε πού και πώς θα πραγματοποιήσετε αυτή σας την επιθυμία!
Με αφετηρία το σχολείο, στην Πλάκα, τα παιδιά μελέτησαν το κέντρο της Αθήνας. Μάζεψαν πληροφορίες, πήραν συνεντεύξεις, φωτογράφισαν, οργάνωσαν ξεναγήσεις και επινόησαν δικά τους παιχνίδια στην πόλη. Η ματιά και οι προτάσεις τους συνιστούν ένα γοητευτικό καλωσόρισμα στα παιδιά που επισκέπτονται την Αθήνα για πρώτη φορά ή σε εκείνα που δεν γνωρίζουν καλά το ιστορικό κέντρο της πόλης.

7.«Το ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε εικονογράφηση Robert Ingpen και απόδοση στα ελληνικά της Δήμητρας Σίμου
Ένα κλασικό παραμύθι, με μια εικονογράφηση που ανακαλεί τις καλύτερες στιγμές της φλαμανδικής ζωγραφικής.
O Ingpen έχει τιμηθεί με βραβείο Άντερσεν για τις εικονογραφήσεις του. Όμορφες εικόνες, χρώματα ονειρικά, που ανακαλούν τις καλύτερες στιγμές της κλασικής ζωγραφικής και μαγεύουν πάντα τα παιδιά.

8.«RALLY ATHINA» Επιτραπέζιο παιχνίδι.
 Ένα ράλι αλλιώτικο από τα άλλα.
Με αφετηρία το Μουσείο και οδηγό μια ριψοκίνδυνη κουκουβάγια, τη Γλαύκα, ανηφορίζουμε τη Βασιλίσσης Σοφίας με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ιλιγγιώδη; Όχι πάντα. Γιατί μπορεί να μπλέξουμε είτε σε κάποιο Λαβύρινθο, όπως στο Μοναστηράκι, είτε να μας πάρει ο ύπνος και να χάσουμε τη σειρά μας. Μα ο στόχος είναι πάντα εκεί: να φτάσουμε στο τέρμα, στην Ακρόπολη, για να αναδειχτούμε νικητές.
Το RALLY ATHINA περιέχει:
• πίνακα παιχνιδιού
• 4 χρωματιστά πιόνια (κουκουβάγιες)
• 2 ζάρια
• βιβλίο-οδηγό της Αθήνας (στα ελληνικά και τα αγγλικά).

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός (www.psichogios.gr

9.«Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα»
Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί το κέντρο της πνευματικής ζωής της ορθόδοξης Εκκλησίας μας, όπως αυτή εκφράζεται με το εκκλησιαστικό έτος. Λέγεται, δε, Μεγάλη Εβδομάδα όχι γιατί έχει περισσότερες ή μεγαλύτερες ημέρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα τα οποία καλεί η Εκκλησία να βιώσουν οι πιστοί κατά τη διάρκειά της είναι πράγματι μεγάλα και μοναδικά. Όλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε μια καλαίσθητη και χρηστική έκδοση, με ευδιάκριτα στοιχεία και πιστή απόδοση των κειμένων στη δημοτική, από το θεολόγο καθηγητή κ. Στέφανο Κισιώτη. Τρεις σε μικρό και εύχρηστο μέγεθος και δύο δερματόδετες.


 Διαβάστε περισσότερα...
 

Forum
 • Click: Nubiles Net Blog Free Galleries
 • Click: Keyword Or Model
 • Movie: Beyonce S Naked Pussy
 • Compare credit cards uk.
 • Click: Internet Cable
 • Click: How To Lower Cholesterol In Your Diet
 • Click: Blog Free Porn
 • Click: Best Recipes For A Low Cholesterol Diet
 • Click: Movilnet Mensajes Internet
 • Click: Zyban,zyban Ile SigarayΔ± BΔ±rakanlarΔ±n GΓΆrüşleri
ert.gr - Τελευταία Νέα
 • Η ΑΕΚ "γάζωσε" 5-0 τον Πανιώνιο
 • Ετοιμάζεται η Υπερειδική Τατόι
 • Ανησυχία για το πετρέλαιο
 • Ο Συνήγορος του Πολίτη για Ν.Μανωλάδα
 • Γυναικεία υπόθεση
 • "Αυλαία" στην Α1 μπάσκετ ανδρών
 • Λεωφορείο ο πόθος του Κ.Θ.Β.Ε
 • Στο νοσοκομείο από χάπι κατά της ανικανότητας
 • Γλύτωσε στο 87΄ ο Παναθηναϊκός
 • Νέες τιμές στα εισητήρια