21:05:2011 - 20:05 EEST
 
 • News in English
  The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Σε διαδικτυακό σταρ εξελίσσεται ο κωµικός Ζακ Γαλιφιανάκης, ο οποίος σάρωσε τα βραβεία Webby για τις καλύτερες στιγµές του ∆ιαδικτύου. Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός κέρδισε τέσσερα βραβεία για τη χιουµοριστική εκποµπή του µε συνεντεύξεις διασήµων στην ιστοσελίδα FunnyOrDie. com. Οι καλεσµένοι κάθονται ανάµεσα σε δύο γλάστρες µε φτέρες, εξού και ο τίτλος της εκποµπής «Between two ferns with Zach Galifianakis» («Aνάµεσα σε δύο φτέρες µε τον Ζακ Γαλιφιανάκη»). Συγκεκριµένα, απέσπασε τα βραβεία στις κατηγορίες: καλύτερη διαδικτυακή προσωπικότητα/παρουσιαστής, καλύτερο κωµικό νούµερο και καλύτερο online σόου ποικίλης ύλης. Η απονοµή θα γίνει στις 13 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Ο Ζακ Γαλιφιανάκης βραβεύτηκε…
 • News in English
  A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Στις 15 Μαΐου, ένα άγημα της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Φρουράς (AFG), θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε 16 εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και να τιμήσει τη μνήμη των Αυστραλών που πολέμησαν, έπεσαν, τραυματίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν πολεμώντας τους Ναζί. Οι άνδρες της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Φρουράς θα πλαισιώσουν την αποστολή του Υπουργείου Βετεράνων Στρατιωτών που θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα απαρτίζεται από βετεράνους που πολέμησαν στην Ελλάδα το 1941. Αξιοσημείωτο είναι πως επικεφαλής του αγήματος θα είναι ο Ελληνοαυστραλός υπολοχαγός Λουκάς Χάϊτας, ο οποίος δήλωσε: "Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να παραστούμε…
 • News in English
  Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 

13

05

2010

ΕΡΤ και νέα Μέσα βασικά "εργαλεία" για τη δικτύωση με την ομογένεια
 • Μοιράστε
  • Mister Wong
  • Digg
  • Del.icio.us
  • Slashdot
  • Furl
  • Yahoo
  • Technorati
  • Newsvine
  • Googlize this
  • Blinklist
  • Facebook
  • Wikio
 • Εξαγωγή PDF
 • Εκτύπωση
 • E-mail

 

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες τεχνολογίες θα "απαντήσει" τα υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στην Ομογένεια. Κομβικής σημασίας, όπως εξήγησε ο υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος, στην σχετική ενημέρωση που έκανε σήμερα το βράδυ στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, είναι η επικοινωνία και η δικτύωση με την ομογένεια μέσα από τις τεράστιες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, ώστε να δημιουργηθεί μία αμφίδρομη σχέση η οποία θα επιτρέπει στην Ελλάδα τόσο να εκπέμπει τα μηνύματά της όσο και να γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων της ομογένειας. Αλλά κυρίως να αποκαταστήσει την καχυποψία που έχει δημιουργηθεί από υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

Πρόκειται για μία τεράστια ευκαιρία, όπως εξήγησε ο υπουργός, η οποία μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις Ελλάδας - ομογένειας, προσφέροντας συνέχεια και συνέπεια, ειλικρίνεια και αμοιβαιότητα που θα λειτουργήσουν ως βάση για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα. Το διαδίκτυο και κυρίως η στόχευση σε αυτό, σε ιστοσελίδες όπως το "youtube" και το "facebook", αλλά και της ΕΡΤ και του ΕΟΤ μπορούν να γίνουν βασικά εργαλεία, και να εντάξουν τον ελληνισμό της διασποράς στις συζητήσεις που θα θέλει η χώρα μας να προκαλέσει. Γι αυτό το λόγο τόσο η ιστοσελίδα της ΕΡΤ όσο και του ΕΟΤ αναδιοργανώνονται ώστε να διεισδύσουμε στη νέα δικτύωση. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και μία μεγάλη έκθεση βυζαντινής τέχνης η οποία σχεδιάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι προοπτικές του διαδικτύου προς αξιοποίηση, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι καταπληκτικές και στο θέμα του τουρισμού. Τόσο το διαδίκτυο, όσο και τηλεοπτικές εκπομπές όπως το "Μένουμε Ελλάδα" και "Στην Υγειά σας", ανέφερε ο κ. Γερουλάνος, μπορούν να είναι αποτελεσματικότερες, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, από μία διαφημιστική εκστρατεία με τηλεοπτικά σποτ για την χώρα μας. Επίσης, υπάρχουν χώρες, όπως εξήγησε ο ίδιος, όπως ο Λίβανος που επικεντρώνουν όλη τη στόχευσή τους για να φέρουν στη χώρα τους ως τουρίστες τους απόδημούς τους.

Στην ανάγκη αμφίδρομης σχέσης στα θέματα πολιτισμού με τους ομογενείς, αξιοποίησης του αποσπασμένου εκπαιδευτικού δυναμικού στο εξωτερικό και σε θέματα πολιτισμού, αλλά κυρίως στην ανάγκη ξενόγλωσσων υποτίτλων σε δελτία ειδήσεων ή εκπομπές με μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό της ΕΡΤ αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα μέλη της επιτροπής.

"Αξιοποιείστε μας" ήταν η έκκληση του προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανου Ταμβάκη προς τον κ. Γερουλάνο ζητώντας βοήθεια και εργαλεία για μια τουριστική καμπάνια που είναι έτοιμο να προβάλει το ΣΑΕ, καλώντας τους απανταχού ομογενείς να έρθουν το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα.

Την ανάγκη σύνδεσης και συντονισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τη δραστήρια νεολαία του ΣΑΕ, επισήμανε ο συντονιστής Περιφέρειας Αφρικής του ΣΑΕ κ. Χάρης Γκουβέλης, ενώ τη σημασία για αμφίδρομη ενημέρωση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ομογένεια σε πολιτιστικά δρώμενα επισήμανε ο συντονιστής Περιφέρειας Ευρώπης του ΣΑΕ κ. Γιώργος Αμαραντίδης.

Για τη δρομολόγηση μιας νέας στρατηγικής στην ΕΡΤ, και την μελέτη νέων τρόπων και ειδικής θεαματικότητας για τον απόδημο ελληνισμό, την προώθηση του υποτιτλισμού και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στο EURONEWS, μίλησε ο κ. Γερουλάνος στη δευτερολογία του. Δεν πρέπει όμως, όπως είπε, να συγχέουμε την προώθηση της ελληνικής γλώσσας με την προώθηση του πολιτισμού καθώς αυτά τα δύο θα πρέπει να διαχωριστούν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία του Μητρώου φορέων, όπου θα πρέπει να εγγραφούν και οι ομογενειακές οργανώσεις, αν θέλουν να χρηματοδοτηθούν ώστε να υπάρχει στο μέλλον απόλυτη διαφάνεια και έλεγχος για τα χρήματα που θα δίνει το κράτος.

Τέλος επισήμανε τη σημασία που έχουν σήμερα τα "social media", τονίζοντας ότι συνιστούν μια τεράστια ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

Πηγή:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Μαιος 2010 >
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31