04:10:2009 - 02:10 EEST
 
 • News in English
  Three Greek expatriates are among the candidates on the state deputy lists announced by Greek political parties in view of the Oct. 4 general elections.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Επιμέλεια: Νίκος Αγγελίδης Νέα Υόρκη - Βαριές κατηγορίες για ληστεία, παράνομη κατοχή φονικού μέσου και απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν σε βάρος του ομογενή Λεωνίδα Κότσιφα από τις εισαγγελικές αρχές του Μπέθπεϊτζ του Λονγκ Αϊλαντ. Ο 50χρονος ομογενής, πιάστηκε στα δίκτυα των αρχών στην κομητεία Νάσο του Λόνγκ Αϊλαντ και φαίνεται να αντιμετωπίζει πολλαπλές καγηγορίες ληστειών σε βάρος σπιτιών και επιχειρήσεων της περιοχής. Το κατηγορητήριο βαραίνει τον Λεωνίδα Κότσιφα για τουλάχιστον μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός 71χρονου άνδρα τον οποίο φέρεται να χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τραυματίζοντας τον σοβαρά. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο ομογενής έδεσε τον άτυχο ηληκιωμένο με…
 • News in English
  Greece’s multi-award winning acclaimed composer and pianist Mimis Plessas’ returned to New York following a 22 year absence for three special performances at the Queens Theatre in the Park and Dizzy’s Jazz Club.
 • News in English
  Ecumenical Patriarch Bartholomew has issued an appeal to the international community to take measures to avert "more unfortunate consequences of the climate change" in view of the imminent UN Climate Change Conference in Copenhagen in December and an environmental conference in Bangkok.
 • News in English
  A clarification circular has been issued by the Education ministry in relation to the distribution of computers to repatriated and expatriate Greek pupils in the first year of high school.

02

09

2009

$35.000 από την Βικτώρια στο ΣΑΕ
Η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας θέτει υπό την αιγίδα της τους Πανελλήνιους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Αγώνες που θα διοργανώσει το ΣΑΕ Ωκεανίας στην Μελβούρνη το Νοέμβριο και επί πλέον θα τους ενισχύσει οικονομικά με το ποσόν το $35.000.
Την κυβερνητική απόφαση ανακοίνωσε ο πολιτειακός υπουργός Αθλητισμού και Υποθέσεων Νεολαίας, Τζέημς Μερλίνο σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Δευτέρα το απόγευμα στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, όπου το ΣΑΕ και επίσημα ανήγγειλε την πραγματοποίηση των Αγώνων.
«Η Ελλάδα έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στον παγκόσμιο πολιτισμό και ίσως δεν είναι πουθενά πιο εμφανής η κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού όσο στον αθλητισμό, όπου το Ολυμπιακό πνεύμα, ωθεί επί χιλιετίες τον άνθρωπο να ερευνά τα όρια της δύναμης και της αντοχής του. Οι Πανελλήνιοι Αγώνες είναι μια συνέχεια αυτής της υπερήφανης αθλητικής παράδοσης και αποτελεί τιμή μας να κάνουμε τους Αγώνες εδώ στη Μελβούρνη. Είναι μεγάλη μου τιμή και περηφάνια που προσκλήθηκα να θέσω τους Αγώνες υπό την αιγίδα μου», δήλωσε ο κ. Μερλίνο.
Ο Συντονιστής του ΣAE Ωκεανίας και Άπω Ανατολής Γιώργος Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε την πολιτειακή κυβέρνηση είπε ότι «ένας βασικός στόχος των Αγώνων είναι να φέρει πιο κοντά τη νεολαία ελληνικής καταγωγής μέσω αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων».
Ο κ. Αγγελόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ίδιο θερμά και τους λοιπούς χορηγούς αυτής της προσπάθειας, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, το Ελληνικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (TT Hellenic PostBank), την Πολυπολιτισμική Επιτροπή της Βικτώριας(VMC), την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, τα διάφορα οικονομικά ιδρύματα, τους ιδιώτες, τις ελληνικές οργανώσεις τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, τους αμέτρητους εθελοντές και την Συντονιστική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για να φέρει σε πέρας τους Αγώνες.
Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 600 νέοι και νέες ελληνικής καταγωγής από κάθε πολιτεία της Αυστραλίας και τη Νέα Ζηλανδία, που θα αγωνιστούν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων στη Μελβούρνη από τις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2009.
Στην προχθεσινή εκδήλωση παρέστησαν η κυρία Έφη Νικολοπούλου ως εκπρόσωπος του γενικού προξένου κ. Σαλαμάνη, ο ομογενής βουλευτής Γιάννης Πανταζόπουλος, ο πρόεδρος της Πολυπολιτισμικής Επιτροπής της Βικτώριας, Γιώργος Λεκάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι παράγοντες του ΣΑΕ και της Ομογένειας. Την παρουσίαση είχε αναλάβει ο κ. Κώστας Καλυμνίου.
Η συμμετοχή στους Αγώνες είναι ελεύθερη σε οποιαδήποτε άτομο ή ομάδα μεταξύ 16-30 ετών, ελληνικής καταγωγής και μόνιμων κατοίκων της Αυστραλίας ή της Νέας Ζηλανδίας.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 16 Οκτωβρίου. Έντυπα αιτήσεων διατίθενται στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ Ωκεανίας www.saeoceania.org.au, και αφού συμπληρωθούν θα πρέπει να αποστέλλονται με φαξ στο: (02) 9558 3755, ταχυδρομικά: SAE, PO Box 21095, Little Lonsdale Street, Melbourne 8011 ή με ηλεκτρονικό γράμμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 

Ευρετήριο

< Σεπτέμβριος 2009 >
  1 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30