11:05:2009 - 11:05 EEST
 
  • News in English
    Greek Communist Party General Secretary Aleka Papariga is due to inform Greeks living in Düsseldorf about the upcoming European Parliament elections tomorrow, in an event organised by the Parish Centre of the Saint Andrews church at 7pm.
  • News in English
    Greek-born Jewish boxer Salamo Arouch, who survived the Holocaust and incarceration in the Auschwitz concentration camp, has died at the age of 86.
  • News in English
    An Antigua and Barbuda-flagged cargo ship has been hijacked by a band of pirates in the Gulf of Aden off the coast of Somalia.
  • News in English
    A new building to house the Greek Cultural Center of Astoria is being sought after 35 years.
  • News in English
    The 8th annual "Mathitiada" will be held in the village of Proti, the birthplace of Konstantinos Karamanlis in the Serres Prefecture, on May 8-13 with the participation of 1,200 high school students from all prefectures in Greece and from 42 Greek expatriate schools.
Μάιος 2009

11

05

2009

Ο «ταχυδρόμος» είναι πάντα κοντά σας με καλά ελληνικά βιβλία.
Γράφτηκε απο   
Αυτή την εβδομάδα προσφέρουμε με κλήρωση:

1.ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΔΙ: μυθιστόρημα  της Σοφίας Βόικου, κυκλορεί από τις  εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Αργυρώ Κεσίσογλου γεννιέται στην Σμύρνη το 1908. Κόρη πλούσιου εμπόρου, μεγαλώνει στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον, μορφώνεται και αναμένεται να κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία.
Στον ώμο της Αργυρώς, από τότε που γεννήθηκε, βρίσκεται το κόκκινο σημάδι. Ένα σημάδι σας φύλλο συκής που θα το κουβαλάει μια ζωή...
Στη Σμύρνη η ζωή κυλάει αβίαστα και η μικρή Αργυρώ μεγαλώνει με την συντροφιά του Σερίφ, ενός Τουρκόπουλου που ο πατέρας του είναι στη δούλεψη του πατέρα της. Ένας έρωτας αναπτύσσεται γοργά....
Το 1922, η καταστροφή Της Σμύρνης καταστρέφει και τη ζωή της Αργυρώς. Το κόκκινο σημάδι της, την έχει προειδοποιήσει, έχοντας μετατραπεί σε πληγή που αιμορραγεί. Η Αργυρώ χάνει τον πατέρα της, η μητέρα της έχει τραγική κατάληξη στα χέρια των Τούρκων που ορμούν στο σπίτι τους, ενώ η ιδία γλιτώνει κρυμμένη από την μητέρα της σε μια μυστική μικρή αποθήκη,
Ο Σερίφ έρχεται να την αναζητήσει, η Αργυρώ ενώνεται μαζί του λίγο πριν χωρίσουν, πραγματοποιούν μεταξύ τους έναν άτυπο γάμο...
Χάρη στην βοήθεια του Σερίφ, η Αργυρώ βρίσκεται στην Αθήνα πρώτα σαν υπηρέτρια. Από την βίαιη και βάναυση συμπεριφορά του αφεντικού της, αποκτά ένα μωρό, μια κόρη που θα παραδώσει στα χέρια του βασανιστή της και της γυναίκας του που όντας άκληροι, παίρνουν το μωρό και διώχνουν την Αργυρώ. Εκείνη καταλήγει σε οίκο ανοχής.
Ο Γάλλος Φαμπιέν , την γνωρίζει στο «σπίτι» της Μαντάμ Ρόζας, την ερωτεύεται και την παίρνει μαζί του στο             Παρίσι του μεσοπολέμου,  σαν επίσημη ερωμένη του. Μια συναρπαστική ζωή θα ξεκινήσει για την Αργυρώ που πλέον ονομάζεται Εύα Κασίς .Θα γίνει η μούσα όλων των μεγάλων καλλιτεχνών της εποχής: Πάμπλο Πικάσο, Σαλβαδόρ Νταλί, Αντρέ Μπρετόν, Χένρι Μίλερ. Ακόμα και ο φλεγματικός Τζέιμς Τζόις θα υποκύψει στη γοητεία της. Θα ακολουθήσει η μεταπολεμική Νέα Υόρκη όπου η Αργυρώ - Εύα Κασίς , ως διάσημη γκαλερίστα, θα αναδείξει τους καλλιτέχνες που θα σφραγίσουν το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Το κόκκινο σημάδι θα συνεχίσει να της στέλνει μηνύματα κάθε φορά  που θα αιμορραγεί για να την προειδοποιεί για το κακό που την πλησιάζει...... Μια πρόσκληση εγκαινίων, μια χαμένη φωτογραφία, μια απρόσμενη συνάντηση, και η Αργυρώ θα 'ρθει αντιμέτωπη με κομμάτια της ύπαρξής της που και η ίδια αγνοούσε.  

Για τη συγγραφέα: Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis της Νίκαιας, στη Γαλλία, στον τομέα της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου. Σπούδασε επίσης Ιστορία της Τέχνης στην Ecole du Louvre στη Γαλλία. Έχει διδάξει Θεωρία της Επικοινωνίας και Ιστορία της Τέχνης στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για χρόνια διατηρούσε μόνιμη στήλη για τα εικαστικά δρώμενα σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά της Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων και έχει γράψει δύο παραμύθια για παιδιά, ενώ από το 1997 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας. Έχοντας περάσει από τη θέση της κειμενογράφου και καταλήγοντας διευθύντρια δημιουργικού, πολλές διαφημιστικές καμπάνιες φέρουν την υπογραφή της. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

2.ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ: Παιδικό εικονογραφημένο  βιβλίο  της  Όλγας Κουνάρη . Εiκονογράφος : Φούλη Μητσιάλη. Κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Νίκας .

Το βιβλίο θίγει με μεγάλη ευαισθησία το επίκαιρο και λεπτό θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, προσφέροντας ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για το γονιό και τον εκπαιδευτικό. Μέσα από ολοζώντανη εικονογράφηση, το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και η έννοια της σωστής διατροφής παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο.  Ο Γιάννης είναι επτά χρονών. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και του αρέσει να τρώει με την οικογένειά του νόστιμο σπιτικό φαγητό  και καμιά φορά γλυκό Φώτης και η Άννα, οι καλύτεροι φίλοι του Γιάννη, αγαπάνε περισσότερο τα βιντεοπαιχνίδια.
Είναι και οι δύο παχουλοί, και το φαγητό τούς βάζει συνεχώς σε μπελάδες.

Τον Φώτη όλο τον μαλώνουν οι δικοί του επειδή μασουλάει στα κρυφά γλυκά από τα ντουλάπια της κουζίνας και την Άννα επειδή δεν τρώει όλο της φαγητό!

Όμως, ο Γιάννης φαίνεται ότι μπορεί να τους βοηθήσει. Θα μοιραστεί μαζί τους τα μυστικά
της παιδικής διατροφής... και μια συνταγή για πίτσα!

Για τη συγγραφέα: Η Όλγα Κουνάρη είναι κλινική διαιτολόγος ΜS/RD NΥU Medical Center New York USA.


 


10

05

2009

Διαλέξεις στη Μόσχα για την ιστορία της Ελλάδας
Γράφτηκε απο   
Μόσχα Συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων για τη νεότερη και Νεότατη ιστορία της Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης Ιστορίας της Ρωσικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού «Οίκος του  φιλοσόφου Α.Φ. Λόσεφ».

  Read More...


10

05

2009

Έκθεση για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Γράφτηκε απο   
Βασιλεία Έκθεση η οποία προαναγγέλει στην Ευρώπη την έναρξη λειτουργείας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης εγκαινιάζεται στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 05 2009 20:35
  Read More...


10

05

2009

Mε Τρωάδες για αντίγραφα αρχαίων θεάτρων σε Πανεπιστήμια
Γράφτηκε απο   
Νέα Υόρκη Πλήθος παραστάσεων σε πανεπιστήμια της Αμερικής αλλά και στην Ελλάδα θα διοργανώσουν ο πρόεδρος του Οργανισμού «ΠΑΙΔΕΙΑ», κ. Ηλίας Τομάζος και ο προέδρος του ΣΑΕ κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος σε μία προσπάθεια  για ανέγερση αντιγράφων αρχαίων ελληνικών θεάτρων στους χώρους Αμερικανικών πανεπιστημίων.

  Read More...


10

05

2009

Το "Φως της Αφρικής"
Γράφτηκε απο   
Αλεξάνδρεια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με νομική προσωπικότητα του ελληνικού Αστικού Κώδικα, και με την επωνυμία «ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ» (LIGHT OF AFRICA), ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β'.

  Read More...


Σελίδα 1 από 11
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Forum