04:10:2009 - 01:10 EEST
 
 • News in English
  Three Greek expatriates are among the candidates on the state deputy lists announced by Greek political parties in view of the Oct. 4 general elections.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Επιμέλεια: Νίκος Αγγελίδης Νέα Υόρκη - Βαριές κατηγορίες για ληστεία, παράνομη κατοχή φονικού μέσου και απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν σε βάρος του ομογενή Λεωνίδα Κότσιφα από τις εισαγγελικές αρχές του Μπέθπεϊτζ του Λονγκ Αϊλαντ. Ο 50χρονος ομογενής, πιάστηκε στα δίκτυα των αρχών στην κομητεία Νάσο του Λόνγκ Αϊλαντ και φαίνεται να αντιμετωπίζει πολλαπλές καγηγορίες ληστειών σε βάρος σπιτιών και επιχειρήσεων της περιοχής. Το κατηγορητήριο βαραίνει τον Λεωνίδα Κότσιφα για τουλάχιστον μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός 71χρονου άνδρα τον οποίο φέρεται να χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τραυματίζοντας τον σοβαρά. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο ομογενής έδεσε τον άτυχο ηληκιωμένο με…
 • News in English
  Greece’s multi-award winning acclaimed composer and pianist Mimis Plessas’ returned to New York following a 22 year absence for three special performances at the Queens Theatre in the Park and Dizzy’s Jazz Club.
 • News in English
  Ecumenical Patriarch Bartholomew has issued an appeal to the international community to take measures to avert "more unfortunate consequences of the climate change" in view of the imminent UN Climate Change Conference in Copenhagen in December and an environmental conference in Bangkok.
 • News in English
  A clarification circular has been issued by the Education ministry in relation to the distribution of computers to repatriated and expatriate Greek pupils in the first year of high school.

07

04

2009

Το ΣΑΕ στον δοκιμαζόμενο λαό του Σουδάν
Μήνυμα ελπίδας και αγάπης στον δοκιμαζόμενο λαό του Σουδάν έδωσε η ομογενής γιατρός, Γενική Γραμματέας του Παγκοσμίου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής  και Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.
Προσκεκλημένη σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην Αθήνα,  που διοργάνωσε η Μη-Κυβερνητική Οργάνωση «Ζωντανή Ελπίδα για τα Παιδιά» η κ. Σαραντοπούλου εξέφρασε την υποστήριξη και την αληλλεγύη της στα παιδιά των ομογενών μας. Την οργάνωση στελεχώνουν κυρίως Ομογενείς από την αφρικανική αυτή χώρα.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Άννα Μαραγκουδάκη και ο αδελφός της Γιώργος,  που ηγούνται και της ΜΚΟ, παιδιά μικτού γάμου.
Η κα. Μαραγκουδάκη αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται σήμερα  στην  πόλη Βάου του Σουδάν και ευχαρίστησε την κα. Σαραντοπούλου για την παρουσία της αλλά και για την γνωστή της ευαισθησία για την ήπειρο της Αφρικής, αλλά και την προώθηση της συνεργασίας με αυστριακούς φορείς  ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στη «μαύρη» ήπειρο. Να σημειωθεί ότι και στο πρόσφατο παρελθόν η Δρ. Σαραντοπούλου έχει προσφέρει ιδιωτικά και οικονομική βοήθεια για τα παιδιά της περιοχής.
 Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, η κα Σαραντοπούλου συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.
«Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα ιερό σκοπό, τα παιδιά του Σουδάν, τον πληθυσμό στην χώρα αυτή της αφρικανικής ηπείρου που μαστίζεται από την φτώχια και την πείνα, από τις κακουχίες. Αλλά κυρίως από την αδιαφορία που επιδεικνύει η παγκόσμια κοινότητα προς τους ανθρώπους αυτούς. Απόψε εμείς, κάνουμε ένα βήμα, δηλώνουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας, την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας αυτούς», τόνισε η Δρ.Σαραντοπούλου.
«Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της είναι συνυφασμένα με την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς στον άνθρωπο, της φιλανθρωπίας. Και ως γνήσιοι εκφραστές αυτής της κληρονομιάς έχουμε έρθει για να δώσουμε και να λάβουμε ως αντάλλαγμα την ηθική ικανοποίηση, το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών. Με λίγα χρήματα προσφέρουμε νερό και τρόφιμα, τα βασικά μέσα επιβίωσης για τον δοκιμαζόμενο λαό του Σουδάν. Με την αγάπη και το ενδιαφέρον μας δίνουμε και πάλι ελπίδα» είπε.
Η ομογενής γιατρός αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που επιτελεί χρόνια τώρα το παλαίφατο Πατριαρχείο και η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνεπικουρούμενος από τις μητροπόλεις και τις ενορίες που προσφέρουν τα μέγιστα, χτίζουν σχολεία, νοσοκομεία, ανοίγουν πηγάδια για την παροχή πόσιμου νερού. «Το ιεραποστολικό έργο τους είναι πολύτιμο και με την δική μας βοήθεια μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο», συνέχισε η κα Σαραντοπούλου.
Η Δρ. Σαραντοπούλου αναφέρθηκε και στο ΣΑΕ Αφρικής που επί ηγεσίας Βασίλη Μαγδαληνού και της τωρινής υπό του Συντονιστή Χάρη Γκουβέλη έχει αποδείξει έμπρακτα τη φιλάνθρωπη διάθεσή του, όπως και πρόσφατα στέλνοντας βοήθεια στη Ζιμπάμπουε.
«Όλοι μας λοιπόν πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ευχαριστώ όλους σας για την προώθηση και προάσπιση των αξιών του πολιτισμού μας γιατί  αυτός είναι ο στόχος του πνεύματος της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού, να αγκαλιάζουμε όλους τους λαούς όπως έκανε άλλωστε και ο Μέγας Αλέξανδρος. Συμβάλλουμε όλοι έτσι στην πρόοδο, την ευημερία και την ειρήνη αυτού του κόσμου», κατέληξε η Δρ Όλγα Σαραντοπούλου.
Στην εκδήλωση, όπου παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομογενείς και καλλιτέχνες, προβλήθηκε ταινία που παρουσίασε τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού αλλά και το νέο «σπίτι», το οποίο λειτουργεί με πρωτοβουλία της Οργάνωσης «Ζωντανή Ελπίδα για τα Παιδιά», όπου φιλοξενούνται ήδη τριάντα ορφανά παιδιά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Δρ. Σαραντοπούλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη της οργάνωσης, να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ομογενείς μας στο Σουδάν αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την μητέρα πατρίδα τα παιδιά των μικτών γάμων.

Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 

Ευρετήριο

< Απρίλιος 2009 >
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30