01:08:2010 - 03:08 EEST
 
  • News in English
    The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
  • News in English
    A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
  • News in English
    Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 
  • News in English
     “Our aim is to invest in language, history and culture, these are the central elements around which the educational part of the Diaspora will be developed – and we will proceed to a restructuring of the Diaspora educational system. 
  • News in English
    A special invitation addressed to Hellenes abroad, to support the country by choosing Greece for their holidays this summer, will be issued by the Ministry of Culture.

30

07

2010

Σημαντικό το έργο της Hellenicare
  • Μοιράστε
    • Mister Wong
    • Digg
    • Del.icio.us
    • Slashdot
    • Furl
    • Yahoo
    • Technorati
    • Newsvine
    • Googlize this
    • Blinklist
    • Facebook
    • Wikio
  • Εξαγωγή PDF
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Σημειώνεται, ότι στην Ουκρανία το Hellenicare λειτουργεί το πρώτο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο για τις γυναίκες στη Μαριούπολη, όπου μόνο την τελευταία πενταετία έχουν εξεταστεί, δωρεάν, σχεδόν 12.000 γυναίκες. «Οι γυναίκες στην πρώην Σοβιετική Ένωση δεν είχαν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, και ειδικά όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού», δηλώνει από το Σικάγο ο αντιπρόεδρος του Hellenicare, Δρ. Κυριάκος Κανάκης. Και συνεχίζει: «Όταν δημιουργήθηκε το Ιατρικό Κέντρο στη Μαριούπολη, θέλαμε να παρέχουμε υπηρεσίες που δεν υπήρχαν πριν. Οι γυναίκες, και κυρίως ο καρκίνος του μαστού, ήταν στις προτεραιότητές μας». Στις 31 Ιουλίου στη Μαριούπολη θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Sister to Sister», ενώ την ίδια ημέρα η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Σικάγο θα φιλοξενήσει, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, εκδήλωση με τίτλο «A Night for Hellenicare». Τα προγράμματα κατά του καρκίνου του μαστού στη Γεωργία

Τον περασμένο Μάρτιο το Ελληνικό Ιατρικό Ίδρυμα «Ιπποκράτης» του Hellenicare στην Τιφλίδα της Γεωργίας κέρδισε τον κρατικό διαγωνισμό για την έναρξη του σκρίνινγκ του καρκίνου του μαστού στις εξής περιοχές της Γεωργίας: Κβέμο Καρτλη, που συμπεριλαμβάνει και η «ελληνική» Τσάλκα, Ιμερέτι, Αντζαρία και Καχέτια. Το Ίδρυμα ήδη είχε λάβει δωρεά από την Ελλάδα ένα σύγχρονο ψηφιακό μαμμολογικό μηχάνημα, σε κινητή μονάδα, για την πραγματοποίηση μαμμογραφιών σε περιοχές της Γεωργίας. Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Κρατικής Αναπτυξιακής Βοήθειας και χρηματοδότηση από το ΥΔΑΣ, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). «Χάρη σ’ αυτό το μηχάνημα και στην επαγγελματική δουλειά του Ελληνικού Ιδρύματος «Ιπποκράτης», από το Μάρτιο έχουμε δεχθεί 2.242 γυναίκες. Το πρόγραμμα εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και από τις επίσημες γεωργιανές αρχές», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του «Ιπποκράτη», Αλίνα Παπανίδου. «Η έγκαιρη ενημέρωση και ανακάλυψη του προβλήματος σώζει ζωές. Στο διάστημα που σας ανέφερα έχουμε διαγνώσει περίπου 15 περιπτώσεις κακοήθους καρκίνου του μαστού. Οι γυναίκες αυτές δεν γνώριζαν, ούτε τους πέρασε από το μυαλό τους πως μπορεί να είχαν τέτοιο πρόβλημα». Εν τω μεταξύ, το Ιατρικό Ίδρυμα «Ιπποκράτης» έλαβε άδεια από το Υπουργείο Υγείας της Γεωργίας για την πραγματοποίηση μεγάλων εγχειρίσεων. «Από το 2008 αρχίσαμε λαπαρασκοπικές εγχειρήσεις στην κλινική της Τιφλίδας. Πάλι με την βοήθεια του προγράμματος ΥΔΑΣ έχουμε παραλάβει λαπαρασκοπική εγκατάσταση από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Γιατροί Αγάπης», που εδρεύει στο Βόλο. Στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο του Βόλου έχουν πάει για εκμάθηση 4 χειρουργοί από το Ίδρυμα μας, δύο νοσοκόμες, τρεις ραδιολόγοι και ένας αναισθησιολόγος. Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει, συνολικά, 320 λαπαρασκοπικές εγχειρήσεις».

Λίγα λόγια για το Hellenicare

Το Hellenicare, το μοναδικό που υλοποιείται από τους Έλληνες της Διασποράς για τους Έλληνες της Διασποράς, είναι ένα μεγαλόπνοο, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων της Διασποράς. Όλα αυτά τα χρόνια το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, σε πολιτικό και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, στο χώρο της Ελληνικής Διασποράς, αλλά και στην Ελλάδα, μέσω των σχέσεων που έχει αναπτύξει με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και τις ΗΠΑ. «Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι ομογενείς μας στις ιστορικές ελληνικές κοινότητες νιώθουν στις καρδιές τους ότι οι Έλληνες ενδιαφέρονται και ότι η Ελλάδα δεν τους έχει εγκαταλείψει», τονίζει ο κ. Άθενς. Για τους σκοπούς του Hellenicare έχουν δαπανηθεί όλα αυτά τα χρόνια περισσότερο από 135 εκατ. δολάρια, παρέχοντας πρόσβαση στις υπηρεσίες του σε περίπου ένα εκατομμύριο ασθενείς. Παράλληλα με τις υπηρεσίες που παρέχονται στις κλινικές, κινητές ιατρικές μονάδες, με εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, επισκέπτονται τις απομακρυσμένες περιοχές, σε σταθερή βάση, περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιατρική ομάδα του Hellenicare πραγματοποίησε πριν από χρόνια την πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στη Γεωργία. Επίσης, μέσω της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Γεωργίας 1.500 οικογένειες Ελλήνων ομογενών στη Γεωργία λαμβάνουν κάθε τρεις μήνες μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ενώ μικρότερες ποσότητες διανέμονται στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Στην Ουκρανία το Ιατρικό Πρόγραμμα ξεκίνησε το 1998, με 15 σταθμούς επισκεπτριών νοσοκόμων σε χωριά γύρω από τη Μαριούπολη. Το 2003 άνοιξε τις πύλες του το μεγάλο Ιατρικό-Διαγνωστικό Κέντρο, που ειδικεύεται σε γυναικολογικές παθήσεις. Άλλες δύο κινητές ιατρικές μονάδες λειτουργούν στη Μαριούπολη και το Ντονιέσκ της Ουκρανίας. Κάθε κινητή ιατρική μονάδα επισκέπτεται τέσσερις φορές την εβδομάδα ελληνικές κοινότητες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δ. Ριμπά


Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Ιουλιος 2010 >
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 31