28:04:2009 - 15:04 EEST

• News in English
    Speaking during a special session of the Cypriot Parliament yesterday Prime Minister Costas Karamanlis underlined that the Cyprus problem remained a top priority for Greece and that full normalisation of relations between Greece and Turkey depended on its settlement.
  • News in English
    The European Court of Justice is expected to announce its decision of the Apostolides-Orams case on April 28th.
  • News in English
    A lecture on the musicality of the Greek language will be given at Mons University in France on May 6 at 7pm.
  • News in English
    The conference of the Federation of Greek communities in Europe (OEK) will take place in Brussels April 24-26 organized by the Executive Secretariat of OEK Europe and OEK's Board of Directors.
  • News in English
    National Defense Minister, Vangelis Meimarakis departs for the United States today, Thursday April 23rd for an official visit following an invitation by his American counterpart, Robert Gates.

Ψήφισμα για την Γενοκτονία
Μια σημαντική εξέλιξη για τον Ελληνισμό σημειώθηκε στη Νότιο Αυστραλία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας, Μάικλ Άτκινσον  κατέθεσε στο πολιτειακό κοινοβούλιο ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο Αυστραλός πολιτικός έχει δεχθεί πλήθος πυρών από την Τουρκία αλλά και από συναδέλφους του Αυστραλούς για τον αγώνα που δίνει να αναγνωριστεί η γενοκτονία.
Το ψήφισμα θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου και ακολούθως τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου μέσω της ψήφου τους θα εγκρίνουν ή θα το απορρίψουν.
Αν η πλειοψηφία ψηφίσει υπέρ του ψηφίσματος τότε η βουλή της Νότιας Αυστραλίας θα αναγνωρίζει ότι "η γενοκτονία που επιτελέστηκε από το 1915 έως το 1923 από την Οθωμανική πολιτεία σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσύριων και άλλων μειονοτήτων της Μικράς Ασίας είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ σε βάρος της ανθρωπότητας και καταδικάζονται από τον λαό και την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας".
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ψήφισμα καταδικάζει ακόμα τις προσπάθειες επικλήσεως των χρόνων που πέρασε για να ξεχαστεί ή να διαστρεβλωθεί η ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας και καλεί την αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία.
Ομογενειακοί φορείς καταβάλουν προσπάθειες για την υπερψήφιση του ψηφίσματος ενώ οι Τούρκοι επιδιώκουν την καταψήφισή του.

Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

Ευρετήριο

< Απρίλιος 2009 >