30:06:2008 - 11:06 EEST
 
Jun 26 2008
Οχι των Σουηδών στη Γενοκτονία από τους οθωμανούς
Γράφει ο/η Θεόφιλος Δουμάνης   
26.06.08

Στοκχόλμη
Δεν αναγνώρισε το σουηδικό κοινοβούλιο την γενοκτονία των χριστιανικών μειονοτήτων από την οθωμανική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ποντίων «Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης»245 βουλευτές ψήφισαν κατά,37 υπέρ ενώ 66 δήλωσαν παρών.Μεταξύ των βοουλευτών που ψήφισαν κατά της αναγνώρισης ήταν και ο μοναδικός ελληνικής καταγωγής βουλευτής κ.Νίκος Παπαδόπουλος που ανήκει στο κόμμα των σοσιαλδημοκρατών.Οι πόντιοι της Στοκχόλμης καταδικάζουν την ενέργεια του κ.Παπαδόπουλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου "Ευξεινος Πόντος Στοκχόλμης":

"Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008 διεξήχθη στο σουηδικό κοινοβούλιο η ψηφοφορία για την αποδοχή της γενοκτονίας κατά των χριστιανικών μειονοτήτων στην οθωμανική Τουρκια. Δυστυχώς γνωρίζαμε εκ των προτέρων για τη γραμμή που είχε θέσει το υπουργείο εξωτερικών της χώρας για την καταψήφιση της αποδοχής της γενοκτονίας, γραμμή που η βουλή ακολούθησε. Το αποτέλεσμα ήταν 245 ψηφίσαντες κατά, 37 υπέρ και 66 παρών. Ο σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά όλους τους βουλευτές που αγωνίστηκαν για την προσπάθεια παραδοχής της γενοκτονίας.Ο Νίκος Παπαδόπουλος (κόμμα σοσιαλδημοκρατών) ψήφισε ΚΑΤΑ της αποδοχής. Δυστυχώς για εμάς τους πόντιους έλληνες, είχαμε ακόμη μια οπισθοδρόμηση εκτός τηςαπόρριψης της αποδοχής της γενοκτονίας.


Ο μοναδικός βουλευτής του σουηδικού κοινοβουλίου με ελληνικές ρίζες, ψήφισε κατά της αποδοχής. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με μέλη του συμβουλιου του συλλόγου μας και άλλους έλληνες, αναφορικά με το γεγονός, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ήταν αφηρημένος και πάτησε λάθος κουμπί! Για να δικαιολογηθεί επίσης σημείωσε στο πρωτόκολλο της βουλής ότι σκόπευε να ψηφίσει υπέρ της αποδοχής. Προς κοινή γνώση θέλουμε να σημειώσουμε ότι η αρχική ψήφος (το πάτημα δηλαδή του κουμπιού) είναι και αυτή που μετράει και δεν μπορεί να αρθεί.Το ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος σημείωσε στο πρωτόκολλο της βουλής ότι ψήφισε λάθος, αποτελεί ένα φθηνό πολιτικό τρικ, το οποιο δεν είναι ικανό να προστατέψει τον ίδιο σαν πολιτικό από ενδεχόμενες μελλοντικές αντιδράσεις.

Ο Εύξεινος Πόντος καταδικάζει την ενέργεια του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο Εύξεινος Πόντος Στοχόλμης (το συμβούλιο, ο επίτιμος πρόεδρος και τα μέλη) καταδικάζει σθεναρά την ενέργεια του Νίκου Παπαδόπουλου να ψηφίσει κατά της αποδοχής της γενοκτονίας και συμπληρώνει ότι είναι ανούσιο και δειλό να δικαιολογείται λέγοντας ότι πάτησε λάθος κουμπί! Είναι τελείως απαράδεκτο για ένα άτομο με ελληνικές ρίζες να μην παίρνει ανοιχτά θέση σε μια τόσο σοβαρή προσπάθεια, ούτε καν να λαμβάνει μέρος στην συζήτηση στη βουλή αναφορικά με το θέμα (μιας και ήταν απών). Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη πρώτα απ’όλα από τους πόντιους αλλα επίσης και από τους ασσύριους,τους σύριους, τους αρμένιους και τους καλδέους για αυτή του την πράξη.


Ο σύλλογος μας θέλει επίσης να σημειώσει ότι κρατάει απόσταση από την θέση του Νίκου Παπαδόπουλου και θέλει να βεβαιώσει όλα τα μέλη και τους φίλους μας ότι θα κάνει τα πάντα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας για να κάνει γνωστή σε όλους αυτή του την πράξη στη σουηδική βουλή την πέμπτη 12 ιουλίου 2008. Μέχρι σήμερα έχουμε ενημερώσει με όλες τις λεπτομέρειες την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποντίων (ΟΣΕΠΕ) όπως και την ποντιακή ομοσπονδία στην Ελλάδα (ΠΟΕ). Επίσης έχουμε ενημερώσει και ανεξάρτητους έλληνες δημοσιογράφους για το συμβάν. Πρόκειται να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε όλους τους ποντιακούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο όπως επίσης και τα πολιτικά κόμματα στην Eλλάδα.

Ελπίζουμε ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος θα καταλάβει ότι η θέση την οποια πήρε για ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι λάθος και ότι σε μελλοντικές κινήσεις και ψηφοφορίες θα σταθεί πίσω από εμάς, γιατί εμείς οι πόντιοι απαιτούμε από την σουηδική βουλή να αποδεχτεί την γενοκτονία όλων των χριστιανικών μειονοτήτων στην οθωμανική Τουρκια!"

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Κωνσταντίνος Φραγγίδης

Γραμματέας

Σχόλια (0)
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ευρετήριο

<< June ’08  
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      
 1
 2
 4
 5
 7
 8
 9
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
30
      
Forum
 • Επίσκεψη Καραμανλή στην Ινδία.
 • Να γιατί δεν μπορούν να γυρίσουν Ελλάδα οι Ομογενείς μας.
 • Επίσκεψη Καραμανλή στην Ινδία.
 • ΙΝΔΙΚΑ Online ανανεωμένη έκδοση.
 • Γιορτάστηκε στην Αθήνα η 93η Επέτειος Αυτονομίας της Β/Ηπείρ
 • Κοπή πίτας 2007 Ο.Σ.Ε.Β « Ο Άγιος Κοσμάς»
 • Κοπή πίτας " Νεολαίας Βορειοηπειρωτών"
ert.gr - Τελευταία Νέα
 • Προειδοποίηση για κίνδυνο πυρκαγιών
 • Σήμερα το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
 • "Παγώνει" ο διορισμός πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια
 • Αμφισβητείται η εμπειρία του ΜακΚέιν
 • Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορεία στο Μεξικό
 • Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Β. Καλιφόρνια
 • Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αριζόνα
 • Σε ανθρώπινο λάθος η πρόσκρουση
 • Στο πλευρό των μεταναστών το ΚΚΕ
 • Νέος γύρος διαβουλεύσεων με Δαλάϊ Λάμα