21:03:2011 - 08:03 EET
 
 • News in English
  The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το Σισμανόγλειο Μέγαρο και τη λειτουργία του, ως «πρότυπου» Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμου, και συγκινημένη από τη συμμετοχή της στη θεία λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπου για πρώτη φορά στη νεώτερη εποχή του Φαναρίου δόθηκε σε γυναίκα να διαβάσει το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών», επέστρεψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, από την Κωσταντινούπολη, έναν από τους σταθμούς της περιοδείας ενημέρωσης που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του διαλόγου εν όψει της κατάρτισης του νέου νομοσχεδίου για την ελληνόγλωση εκπαίδευση της Διασποράς. Κατά την επίσκεψή της η…
 • News in English
  A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
 • News in English
  Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 
 • Ομογενειακό Δελτίο
  "Οι ομογενείς θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στην αγορά, όταν θα αρχίσει να κινείται το επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε στην "πολύτιμη στήριξη" της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναφερόμενος στο συνέδριο για τις κρουαζιέρες στο Μαϊάμι, στο οποίο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, τόνισε ότι διαπιστώθηκε "αυξημένο ενδιαφέρον"…

19

03

2011

Επαφές για την προσέλκυση τουριστών από ΗΠΑ
 • Μοιράστε
  • Mister Wong
  • Digg
  • Del.icio.us
  • Slashdot
  • Furl
  • Yahoo
  • Technorati
  • Newsvine
  • Googlize this
  • Blinklist
  • Facebook
  • Wikio
 • Εξαγωγή PDF
 • Εκτύπωση
 • E-mail
"Οι ομογενείς θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στην αγορά, όταν θα αρχίσει να κινείται το επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε στην "πολύτιμη στήριξη" της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στο συνέδριο για τις κρουαζιέρες στο Μαϊάμι, στο οποίο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, τόνισε ότι διαπιστώθηκε "αυξημένο ενδιαφέρον" για την Ελλάδα, από μέρους των διοργανωτών κρουαζιερών, με συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από τη σχετική νομοθεσία και τις υποδομές. Ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι "η κρουαζιέρα θα αποτελέσει προτεραιότητα του υπουργείου για την ερχόμενη χρονιά, με στόχο να καταστούν τα λιμάνια των ελληνικών νησιών, λιμάνια βάσης για τα κρουαζιερόπλοια".

Επίσης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για τις επαφές που είχε με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στους προηγούμενους προορισμούς του (Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ και Ρωσία) και εμφανίστηκε "συγκρατημένα αισιόδοξος", για τη νέα τουριστική σεζόν. "Η Ελλάδα επιστρέφει" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την τόνωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, ο κ. Γερουλάνος, υπογράμμισε τη σημασία των "στοχευμένων δράσεων", διευκρινίζοντας ότι, ειδικά για τις ΗΠΑ, το υπουργείο έχει στόχο την προσέλκυση τριών ομάδων πληθυσμού: της Ομογένειας, της Εβραϊκής κοινότητας και των συνταξιούχων.

'Εκανε, επίσης, λόγο για "ορθολογικότερη διαχείριση" των κονδυλίων του υπουργείου, με έμφαση στην προβολή της Ελλάδας στο διαδίκτυο και τη στοχευμένη ενημέρωση δημοσιογράφων του διεθνούς Τύπου και ταξιδιωτικών πρακτόρων, για τα ελληνικά τουριστικά προγράμματα.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμά του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι "στόχος του ταξιδιού είναι η καλλιέργεια θετικού κλίματος για την Ελλάδα, όχι μόνο στο χώρο του τουρισμού, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο" και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με Έλληνες και φιλέλληνες της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα έχει επαφές στο πλαίσιο της προετοιμασίας μεγάλης έκθεσης Βυζαντινής τέχνης που σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί στην Ουάσιγκτον το 2013 και η οποία αναμένεται να έχει σημαντικό, θετικό αντίκτυπο για την Ελλάδα, όπως τόνισε.

Σε ερώτηση για την προοπτική αεροπορικής επανασύνδεσης Ελλάδας - Αμερικής με ελληνική αεροπορική εταιρία, είπε ότι "το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης παραμένει προβληματικό, μετά την πώληση της Ολυμπιακής. Κάνουμε συζητήσεις και με την Ολυμπιακή και με την Aegean, προσπαθώντας να τους πείσουμε να βάλουν γραμμές με την Αμερική", επισήμανε ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας ότι "παραμένει πρόβλημα, γιατί έτσι όπως βλέπουμε και τις τιμές του πετρελαίου να ανεβαίνουν, είναι επόμενο πως τα εισιτήρια θα είναι πανάκριβα και θα έχουμε πρόβλημα".

Στη συνέχεια, ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την προσωπική του αίσθηση ότι "οι ομογενείς θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στην αγορά, όταν θα αρχίσει να κινείται το επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Δεν θα είναι αναγκαστικά οι πρώτοι, αλλά σίγουρα θα είναι από τους πρώτους. Το λέω αυτό γιατί δεν μπορείς να ζητήσεις, πριν δημιουργηθεί ένα τέτοιο ρεύμα, κάποιους να έλθουν στην Ελλάδα, μόνο και μόνο επειδή είναι Έλληνες. Πρέπει να αισθανθούν ότι υπάρχει το επενδυτικό κλίμα για να έλθουν. Εγώ νομίζω ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αυτό που μας λένε αυτοί οι ίδιοι με τους οποίους κρατάμε επαφή, είναι ότι η Ελλάδα μοιάζει να είναι στα πρόθυρα της ανάκαμψης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Μαρτιος 2011 >
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31