21:01:2011 - 16:01 EET
 
 • News in English
  The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  H γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η μετάδοση της ελληνικής εκπομπής της Ντόιτσε Βέλε και δεν θα σιγήσει στο πλαίσιο της προγραμματικής αναδιάρθρωσης του σταθμού για την περίοδο 2010-2013. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διαβεβαίωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι "δεν θα σταματήσει το ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ντόιτσε Βέλε". Όπως είπε ό κ. Ζάιμπερτ, αυτή την ενημέρωση έχει από τον καθ΄ύλιν αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού Μπερντ Νόιμαν. Ερωτηθείς αν αναφέρεται γενικά στην προσφορά της Ντόιτσε Βέλε στην ελληνική γλώσσα, -η οποία θα μπορούσε να περιοριστεί στο πεδίο του Ίντερνετ- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ρητά ότι "δεν θα κλείσει το…
 • News in English
  A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ανώτατου δικαστηρίου του κομητείας Nassau County στη Μινεόλα η ορκωμοσία της Ελένης Βουτσινά στο αξίωμα του περιφερειακού δικαστή της κομητείας, για τις περιοχές Χέμπστεντ και Λονγκ Μπιτς. Η κ. Βουτσινά που επικράτησε με διαφορά περίπου 2,000 ψήφων στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που φορά την τήβεννο του δικαστή στην περιοχή του Nassau County. Η θητεία της είναι εξαετής.
 • News in English
  Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 

19

01

2011

Αυστραλία:Φέρτε περισσότερους μετανάστες
 • Μοιράστε
  • Mister Wong
  • Digg
  • Del.icio.us
  • Slashdot
  • Furl
  • Yahoo
  • Technorati
  • Newsvine
  • Googlize this
  • Blinklist
  • Facebook
  • Wikio
 • Εξαγωγή PDF
 • Εκτύπωση
 • E-mail

Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό των ειδικευμένων μεταναστών προκειμένου να καλυφθούν οι επιπρόσθετες ανάγκες της χώρας που δημιούργησαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Περισσότερη βαρύτητα στις εκκλήσεις έδωσε μια πρόσφατη έκθεση του οργανισμού οικονομικών προβλέψεων CommSec, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο οργανισμός Commsec διαπιστώνει ότι οι ελλείψεις που υφίστανται στους ειδικευμένους εργάτες θα επιδεινωθούν, λόγω του ότι θα απαιτηθεί μεγάλος αριθμός εργαζομένων για να εργαστεί για την ανοικοδόμηση και αποκατάσταση των ζημιών που επέφεραν οι πλημμύρες.

Στην έκθεση γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας κατά Πολιτεία, την τελευταία δεκαετία, με αναλυτικά στοιχεία για το ποιες περιοχές σημείωσαν οικονομική πρόοδο και ποιες έμειναν πίσω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η περιοχή της πρωτεύουσας (ACT) και η Δυτική Αυστραλία ξεπέρασαν σε ανάπτυξη τις υπόλοιπες Πολιτείες, ενώ οι οικονομίες της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι οι ισχυρότερες της χώρας.

Αντίθετα, η οικονομία του Κουίνσλαντ αντιμετώπιζε προβλήματα σε διάφορους τομείς, ακόμα και πριν τις πρόσφατες πλημμύρες.

Και ενώ οι πλημμύρες, σημειώνεται στην έκθεση, θα επιδεινώσουν τους προσεχείς μήνες την όλη οικονομική κατάσταση, το δεύτερο εξάμηνο αυτού του χρόνου η εικόνα θα αλλάξει λόγω της ανοικοδόμησης που θα αρχίσει για την αποκατάσταση των ζημιών που προξένησαν οι πλημμύρες και την επιστροφή σε κανονική λειτουργία των ορυχείων εξόρυξης κάρβουνου.

Για να καλυφθούν όμως οι ανάγκες του Κουίνσλαντ, απαιτείται μεγάλος αριθμός ειδικευμένων εργατών, που για την ώρα δεν υπάρχουν, λόγω του ότι έχουν απορροφηθεί από την βιομηχανία εξόρυξης μέταλλων, που την τελευταία δεκαετία γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη.

Η έλλειψη ειδικευμένων εργατών θα έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την ανοικοδόμηση του Κούηνσλαντ, αλλά και για ολόκληρη την Αυστραλία.

Οι ελλείψεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυξήσει τον αριθμό των ειδικευμένων μεταναστών που δέχεται η χώρα.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, γεγονός που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την αυστραλιανή οικονομία.

Ακριβώς την αντίθετη άποψη εξέφρασε ο γνωστός επιχειρηματίαςΝτικ Σμιθ, ο οποίος είναι κατά της ιδέας της «Μεγάλης Αυστραλίας» και του ανοίγματος των συνόρων στην είσοδο ειδικευμένων μεταναστών.

«Θα πρέπει να μειώσουμε τους ρυθμούς εξόρυξης του φυσικού μας πλούτου» σημειώνει ο Σμιθ, «ώστε να μείνει κάτι και για τις μελλοντικές γενιές και να χρησιμοποιήσουμε τους ειδικευμένους εργάτες των ορυχείων στην αποκατάσταση των ζημιών του Κουίνσλαντ.

Ο ευκολότερος δρόμος να πραγματοποιήσουν περισσότερα κέρδη επιχειρηματίες όπως εγώ, είναι η αύξηση του πληθυσμού, που αυτόματα αυξάνει και την κατανάλωση».

Αυτός είναι, κυρίως, ο λόγος, σύμφωνα με τον Ντικ Σμίθ, που οι επιχειρηματίες ζητούν συνέχεια την αύξηση του αριθμού των μεταναστών που δέχεται η χώρα.

Ο Σμιθ πιστεύει ότι η Αυστραλία πρέπει να μειώσει τον αριθμό των ειδικευμένων μεταναστών και να διπλασιάσει τον αριθμό των προσφύγω, για ανθρωπιστικούς λόγους.


Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Ιανουαριος 2011 >
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31