07:12:2010 - 19:12 EET
 
 • News in English
  The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Πάνω από 60 Ελληνιστές, από όλο τον κόσμο, θα λάβουν μέρος στο 10ο Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Το συνέδριο, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί, στο Πανεπιστήμιο του Macquarie στο Σίδνεϊ. Πριν δύο χρόνια είχε πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη, στο πανεπιστήμιο La Trobe. Θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι, "Ο Ελληνισμός την εποχή της παγκοσμιοποίησης".  
 • News in English
  A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  Η Μαρίνα Στεφανίδου είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει ως πνευματικό δάσκαλο τον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, τον Δαλάι Λάμα. Οι τέσσερις συναντήσεις που κατάφερε μέχρι σήμερα να έχει μαζί του είναι αναμφίβολα ανεπανάληπτες εμπειρίες ζωής.   «Δαλάι» σημαίνει ωκεανός, αυτός που αγκαλιάζει. Και η Μαρίνα Στεφανίδου, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας οι «Φίλοι του Θιβέτ», όταν ζήτησε την ευλογία του Δαλάι Λάμα και εκείνος την αγκάλιασε, ένιωσε μια ζεστή πατρική θαλπωρή. Μπήκε στη ζωή της λίγα χρόνια πριν, μέσα από ένα βιβλίο του που έπεσε στα χέρια της, όταν πέρναγε μια σοβαρή κρίση στη ζωή της. Είναι η μοναδική…
 • News in English
  Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 

04

12

2010

Η εκπομπή "Ο Ταχυδρόμος" προσφέρει βιβλία με κλήρωση.
Ταχυδρόμος
Σύνταξη/επιμέλεια από τον/την Νατάσσα Βησσαρίωνος   
 • Μοιράστε
  • Mister Wong
  • Digg
  • Del.icio.us
  • Slashdot
  • Furl
  • Yahoo
  • Technorati
  • Newsvine
  • Googlize this
  • Blinklist
  • Facebook
  • Wikio
 • Εξαγωγή PDF
 • Εκτύπωση
 • E-mail

«Ο Ταχυδρόμος» σεργιανίζει στα βιβλιοπωλεία της χώρας και παρουσιάζει

ότι ενδιαφέρον βρει στα ράφια και στις βιτρίνες.

Αυτή την εβδομάδα η Σούλα Μπασιούκα και η Νατάσα Βησσαρίωνος ξεχώρισαν:

 

«Ξεκλειδώνοντας τη μυστική Θούλη» ιστορικό μυθιστόρημα του Γιώργου λεονάρδου από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Από τις ηλιόλουστες Κυκλάδες στη σκυθρωπή αλλά μαγευτική Βενετία. Κι από εκεί, περίπου στην άκρη του κόσμου. Ένα μυθιστόρημα που ανατρέχει στην ιστορία των πρώτων εξερευνήσεων των θαλασσών και μια ναυτική, ταυτόχρονα, περιπέτεια. Με τα πρωτόγονα μέσα του 16ου αιώνα, Έλληνες θαλασσοπόροι αντιμετωπίζουν άγνωστες θάλασσες, μυστικιστικές δοξασίες και φοβερές θύελλες. Από τους πάγους του Βόρειου Πόλου στις περίεργες καταιγίδες του Ατλαντικού. Κι από τις ανεξερεύνητες θάλασσες των νησιών Φερόες, της Ισλανδίας και της Γροιλανδίας στα επικίνδυνα περάσματα του Βόρειου Ειρηνικού και της Βρετανικής Κολομβίας.

Ο Γιώργος Λεονάρδος μάς παίρνει μαζί του, με συναρπαστικό τρόπο, στα πιο απρόσιτα κι επικίνδυνα σημεία της Γης: Από την Εσχάτη Θούλη, που ενέπνευσε την κλασική αρχαιότητα -αλλά χρησιμοποιήθηκε και σαν μυστικό σύμβολο από τους ναζί-, μέχρι τα δυσκολότερα θαλασσινά περάσματα των μεγάλων ωκεανών, όπως το μυθικό πέρασμα του Ανιάν και το στενό του Έλληνα Ιωάννη Φωκά ή Χουάν ντε Φούκα. Ταξιδεύουμε μαζί με τους ήρωες του βιβλίου σε μια περιπέτεια πλανεύτρα και θελκτική, που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Ένα ιστορικό μυστικιστικό μυθιστόρημα, μια γοητευτική και συνάμα σαγηνευτική αφήγηση για τους φανατικούς των ταξιδιών και των εξερευνήσεων, αλλά και για όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τις κοσμογονικές και θρησκευτικές δοξασίες των λαών του 16ου αιώνα.

Ο Γιώργος Λεονάρδος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά κατάγεται από την Άνδρο των Κυκλάδων. Πρωτοδημοσίευσε διηγήματα το 1953 στις ημερήσιες εφημερίδες της Αλεξάνδρειας Ταχυδρόμος και Ανατολή. Σπούδασε φυσικομαθηματικός, αλλά έγινε δημοσιογράφος. Εργάστηκε στο δελτίο εξωτερικών ειδήσεων και αργότερα ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Απογευματινή, Ελευθεροτυπία, Μεσημβρινή, Έθνος και Ελεύθερος Τύπος, καθώς και ως αρθρογράφος στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος. Υπήρξε ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Βελιγράδι (1964-1967) και αργότερα, το 1976, στη Νέα Υόρκη, όπου διατέλεσε διευθυντής της ημερήσιας εφημερίδας Εθνικός Κήρυξ. Παρουσιαστής ειδήσεων στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ανέλαβε δημοσιογραφικές αποστολές στον Πόλεμο του Βιετνάμ, στον ιρανοϊρακινό πόλεμο, στον Πόλεμο του Περσικού και σε άλλες συρράξεις, καθώς επίσης σε διεθνείς διασκέψεις.
Για τα ιστορικά μυθιστορήματά του Μάρα, η Χριστιανή Σουλτάνα και Η Ωραία Κοιμωμένη του Μυστρά βραβεύτηκε με το Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος το 2000 και το 2005 αντιστοίχως από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων. Επίσης, το 2006 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, ενώ το 2008 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το έργο του Ο Τελευταίος Παλαιολόγος. Τρία από τα ιστορικά μυθιστορήματά του έχουν εκδοθεί και σε άλλες χώρες. Το Μπαρμπαρόσα ο Πειρατής στην Αγγλία, την Τουρκία και την Ιταλία. Το Μάρα, Η Χριστιανή Σουλτάνα στην Τουρκία και τη Σερβία. Το Μαρία η Μαγδαληνή στην Τουρκία. Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορούν, επίσης, τα έργα του Το Σπίτι πάνω από τις Κατακόμβες, Εύα, Οι Εραστές της Γης, Οι Πόλοι του Μαγνήτη, Το Τραγούδι της Ψυχής, το δοκίμιο Η Δομή του Μυθιστορήματος, το ναυτικό μυθιστόρημα Μαγγελάνος – Τρεις Έλληνες στο Τέλος του Κόσμου και η τετραλογία για την παλαιολόγεια εποχή, με τα ιστορικά μυθιστορήματα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος – Ο Ελευθερωτής, Οι Παλαιολόγοι, Ο Τελευταίος Παλαιολόγος και Σοφία Παλαιολογίνα – Από το Βυζάντιο στη Ρωσία.

 

«Ο κλέφτης του θησαυρού του Αλή Πασά, Περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821» εφηβικό μυθιστόρημα των Παντελή Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ο Πάνος είναι ένας χαρισματικός νέος που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά.
Η Ροδιώ είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου.
Οι δύο νέοι θα δεθούν μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821 αρχίζει…

Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δύο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ παίρνουν θέση μάχης ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά τους περιμένει…

Ο Παντελής Σταματελόπουλος (1962) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος (ΕΣΗΕΑ), και εργάζεται στην T-Press.

Άλλο έργο μαζί με τη Μαρία Ηλιοπούλου: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001.
Bραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Η Μαρία Ηλιοπούλου (1974) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος. Άλλο έργο μαζί με τον Παντελή Σταματελόπουλο: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001. Bραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

 

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου τηλεφωνικώς 210-6066297, μέσω φαξ; 210-6066309 και μέσω ίντερνετ: apodimos_era5@ert.gr


Blog comments powered by Disqus