13:07:2010 - 13:07 EEST
 
 • News in English
  The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
 • Ομογενειακό Δελτίο
  - Σύμφωνα με την “Daily Telegraph”, η υπουργός Τεχνών Virginia Judge και η Υπουργός της τοπικής κυβέρνησης Barbara Perry αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις εξωτερικές υποθέσεις ζητώντας την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Τα μάρμαρα είναι γλυπτά τα οποία αποσπάστηκαν από τον Παρθενώνα στην Αθήνα, από τον Τόμας Μπρους, τον έβδομο ερλ του Έλγιν το 1801. Ο Μπρους τα πούλησε στη βρετανική κυβέρνηση και η Ελλάδα επί μακρόν ζητούσε να επιστρέψουν από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται τώρα. η κ. Judge ζήτησε την επιστροφή των μαρμάρων από τη Βρετανία.
 • News in English
  A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
 • News in English
  Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 
 • News in English
   “Our aim is to invest in language, history and culture, these are the central elements around which the educational part of the Diaspora will be developed – and we will proceed to a restructuring of the Diaspora educational system. 

10

07

2010

Τονωτική ένεση στον τουρισμό από την Ομογένεια
 • Διαμοιράστε
  • Mister Wong
  • Digg
  • Del.icio.us
  • Slashdot
  • Furl
  • Yahoo
  • Technorati
  • Newsvine
  • Googlize this
  • Blinklist
  • Facebook
  • Wikio
 • Εξαγωγή PDF
 • Εκτύπωση
 • E-mail

Σε αγώνα δρόμου για να περιοριστούν, όσο είναι δυνατόν, οι απώλειες για τον τουρισμό έχουν επιδοθεί το αρμόδιο υπουργείο, οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, οι οργανώσεις του απόδημου Ελληνισμού, ακόμη και η επιτροπή Τουρισμού του γερμανικού κοινοβουλίου. Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης επισκέφθηκε τη Γερμανία. Συναντήσεις, συνεντεύξεις, διευκρινίσεις και δεκάδες δημοσιεύματα. «Αναστροφή κλίματος» διαπιστώνουν ο υφυπουργός, στελέχη του ΕΟΤ σε Γερμανία και Αυστρία και φυσικά οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι, TUI, Thomas Coοk, Lauda κλπ. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν τα θετικά για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό δημοσιεύματα. Ακόμη και η εφημερίδα Bild, που με τα επικριτικά και άκρως προσβλητικά δημοσιεύματά της πρωτοστάτησε στην εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας μας, ετοιμάζει τώρα μια καμπάνια υπέρ του ελληνικού τουρισμού. Ο μεγάλος tour operator TUI δεν θεωρεί χαμένη τη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. O όμιλος που στέλνει τους περισσότερους Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα, εκτιμά ότι η μείωση των κρατήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κυμαίνεται την περίοδο αυτή σε ένα ποσοστό της τάξεως του 2%. «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφουμε ένα μπουμ κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς», δήλωσε στο «Έθνος της Κυριακής» η Αλέξα Χιούνερ, εκπρόσωπος τύπου της TUI στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι οι διακοπές στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο φτηνές όσο σήμερα. «Το φετινό καλοκαίρι δεν έχει χαθεί για την Ελλάδα. Οι προοπτικές είναι αισιόδοξες και τα δημοσιεύματα είναι πλέον θετικότερα», διαπιστώνει η κα Χιούνερ.Πιο αισιόδοξη η εικόνα που δίνει η «5 vor Flug», το εξειδικευμένο στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής πορτάλ του ομίλου FTI. «Η Ελλάδα έχει ανέβει τις τελευταίες εβδομάδες στην τρίτη θέση όσον αφορά το ποσοστό των κρατήσεων, πίσω από την Τουρκία και την Μαγιόρκα της Ισπανίας», υποστηρίζει η επικεφαλής της εταιρείας Λάμια Αζίμι.

Ο Μάρκους Τρέσελ, είναι βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία. Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται ότι η κρίση και η αρνητική ειδησεογραφία θα έβλαπταν τον ελληνικό τουρισμό, μαζί με άλλους συναδέλφους του απηύθυναν έκκληση στους Γερμανούς να ενισχύσουν τη χώρα μας περνώντας τις διακοπές τους σε ελληνικά νησία. «Η Ελλάδα θα πρέπει να προβάλει τουριστικά προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς. Θα πρέπει να εντοπίσουμε τα μελλοντικά πεδία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε έναν βιώσιμο τουρισμό», δήλωσε στο «Έθνος της Κυριακής» ο γερμανός βουλευτής. Ο Μάρκους Τρέσελ διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα. «Είμαι ένας φίλος της Ελλάδας, περνώ συχνά τις διακοπές μου εκεί. Έχω φίλους στην χώρα σας και μάλιστα στην Ελλάδα έκανα πρόταση γάμου στη γυναίκα μου», εξομολογείται. Πέραν όμως των προσωπικών του δεσμών, ο κ. Τρέσελ θεωρεί την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού πολιτική υπόθεση και ευρωπαϊκή υποχρέωση. Ως βουλευτής του γερμανικού οικολογικού κόμματος τάσσεται υπέρ ενός τουρισμού φιλικού προς το περιβάλλον. «Ο τουρισμός μπορεί να είναι μια σημαντική αναπτυξιακή αγορά. Θα πρέπει όμως να τον ορίσουμε σήμερα διαφορετικά σε σχέση με τη δεκαετία του 70` και του 80`. Θα πρέπει να κάνουμε το άλμα από τον μαζικό τουρισμό στον ποιοτικό τουρισμό. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη δεν θα προκύψει από την ποσότητα αλλά από την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην οικολογική πτυχή του τουρισμού. Και αυτούς του είδους ο τουρισμός εγγυάται υψηλά επίπεδα κρατήσεων», επισημαίνει ο πράσινος βουλευτής. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων ο κ. Τρέσελ υπογραμμίζει ότι «αυτό που φοβούνται κυρίως οι Γερμανοί είναι να μην χάσουν την πτήση τους και δεν επιστρέψουν στα σπίτια τους εξαιτίας των απεργιών στην Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα».

Οι οργανώσεις του απόδημου Ελληνισμού στη Γερμανία θεωρούν «εθνικό χρέος τους να στηρίξουν την Ελλάδα. Κάποιες ελληνικές κοινότητες και σύλλογοι έχουν επιδοθεί σε πραγματική εκστρατεία προβολής του ελληνικού τουρισμού. «Υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα και δραστηριοποίηση των φορέων του Ελληνισμού αλλά και πολλών μεμονωμένων πολιτών. Ασύγκριτα μεγάλος ο αριθμός των ελληνικών φορέων που ζητάει υλικό προβολής της χώρας μας από τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό» επισημαίνει ο Κώστας Τάτσης. Ο γραμματέας Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου αναφέρεται στην πρωτοβουλία «Ο Ελληνισμός της Διασποράς στηρίζει την Ελλάδα», η οποία προβλέπει την υλοποίηση «4 δράσεων» με στόχο την άμβλυνση της αρνητικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα από ομογενείς και ξένους. Η σχετική αφίσα, που έχει κεντρικό σύνθημα «Οι Έλληνες του Κόσμου κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα», έχει ταξιδέψει σε όλες τις ελληνικές παροικίες του κόσμου. 

Η ομογενειακή εφημερίδα της Γερμανίας «Ταχυδρόμος» αφιέρωσε το τελευταίο της φύλλο με τίτλο «Φέτος πάμε Ελλάδα». Στο σχετικό πολυσέλιδο ρεπορτάζ στα γερμανικά και στα ελληνικά παρουσιάζονται οι ομορφιές της Ελλάδας και αναπαράγονται θετικά ξένα δημοσιεύματα για τη χώρα μας. Σταμάτης Ασημένιος
Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Ιουλιος 2010 >
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31