26:11:2010 - 10:11 EET
 
 • News in English
  The book, “Diggers and Greeks” by expatriate historian, Dr. Maria Hill was presented in Canberra giving a greater push to the call for the greatest and more justifiably sight recognition for the Australian veterans that participated in the military operations in Greece during WWII.
 • Ομογενειακό Δελτίο
    «Σημαντικό σταθμό» στην 84χρονη ζωή και δράση του ΑΚΕΛ, χαρακτήρισε στην εισηγητική ομιλία του ο γ.γ. του κόμματος , Άντρος Κυπριανού, στο 21ο Συνέδριο του κόμματος, οι εργασίες του οποίου άρχισαν απόψε παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, αντιπροσωπειών από κόμματα του εξωτερικού και άλλων επισήμων.  Στην εισηγητική ομιλία του, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι φιλοδοξεί στο Συνέδριο να υπάρξει σε βάθος προβληματισμός και ανταλλαγή απόψεων, να γίνει βαθιά ενδοσκόπηση της παγκόσμιας αλλά και της εσωτερικής κατάστασης, να αναλυθεί η παρούσα φάση στο Κυπριακό και να διαμορφωθεί η παραπέρα τακτική του…
 • News in English
  A years long effort by Greek-Australian officials s come to a positive end as the first Greek Orthodox Church built in Australia, and the southern hemisphere, has been declared a historical monument and will now be included in the New South Wales Heritage Council.
 • Ομογενειακό Δελτίο
    Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες λίρες (περίπου 200 χιλιάδες ευρώ)! Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο σφυρί από τον ιδιοκτήτη της. Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797). Ο Πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα, όπως εξήγησε, είναι πολλά και την "παζαρεύει" στα μισά. "Αν μας τη δώσουν 200 χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε", είπε, προκειμένου "όταν την επισκευάσουμε, να την ανοίξουμε στους…
 • News in English
  Australian television viewers submitted their own personal preferences, differentiating themselves from European viewers with respect to the Eurovision Song Contest that was broadcast on Australia’s multicultural television channel SBS. 

24

11

2010

Λογοτεχνικός διαγωνισμός του "Νόστος" υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

"Μάρμαρα του Παρθενώνα: ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της ιστορίας;", είναι το θέμα του 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού, που πραγματοποιεί η οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού "Νόστος" (Asociaciοn Cultural Helenica Nostos), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή.

Φέτος ο "Νόστος" ανοίγει, για πρώτη φορά, τη συνεργασία του με αξιόλογους φορείς του εξωτερικού, που μοχθούν για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας. Μεταξύ αυτών, το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών "Φώτιος Μαλλέρος", του πανεπιστημίου της Χιλής, το μοναδικό στο είδος του στη Λατινική Αμερική (έτος ίδρυσης, 1968), υπό τον θερμό φιλέλληνα, καθηγητή Μιγκουέλ Καστίγιο Ντιντιέ.

Συνεργάζεται, επίσης, με την "Ένωση Λογοτεχνών Αργεντινής", με την οποία ξεκίνησε το διαγωνισμό και για πρώτη φορά με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων, τη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά, από την Αυστραλία και την Ελληνική Κοινότητα Λίμας, Περού.

Η πρόεδρος του "Νόστου", Χριστίνα Τσαρδίκος, εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρέσβη της Ελλάδας, Μιχάλη Χριστίδη, ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντάς την, όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά, καθώς η πρεσβεία θα αναλαμβάνει την έκδοση των ανθολογιών με τα καλύτερα έργα των διαγωνισμών.

"Ο διαγωνισμός μας στοχεύει φέτος στο να ενώσει όλους τους Έλληνες και μη σε μια φωνή, σε μια γραπτή παράκληση του κόσμου των Γραμμάτων, για να δικαιωθεί το δίκαιο εθνικό αίτημά μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης", επισημαίνει η πρόεδρος του "Νόστου".

· Όροι συμμετοχής

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ελληνικής και μη καταγωγής, συγγραφείς, οποιασδήποτε εθνικότητας, ηλικίας και φύλου, απ΄ όλο τον κόσμο, με μία μόνον εργασία, στην ισπανική, την ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα. Τα κείμενα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 10 σελίδες, να μην έχουν δημοσιευτεί πριν ή βραβευθεί, ούτε να τελούν σε καθεστώς αναμονής αποτελέσματος από οποιονδήποτε άλλον διαγωνισμό, σε ελεύθερη λογοτεχνική δομή.

Οι εργασίες πρέπει να είναι μηχανογραφημένες στη μία μόνο όψη (σελίδα μεγέθους Α4), με μονό διάστημα, συραμμένες και τοποθετημένες κατάλληλα σε φάκελο, μαζί μ' ένα CD με την ηλεκτρονική μορφή του κειμένου και να αποστέλλονται (με ψευδώνυμο) στην ακόλουθη διεύθυνση: "ASOCIACIΟN CULTURAL HELENICA NOSTOS"/ CERTAMEN LITERARIO INTERNACIONAL/ AVDA BELGRANO 615 PISO 8VO "J "/ C.A.B.A (1092)/ BUENOS AIRES ARGENTINA.

Μέσα στο φάκελο, που θα περιέχει την εργασία, πρέπει να αποσταλεί κι έτερος φάκελος, ξεχωριστός και σφραγισμένος, με αντίγραφο, που θα περιέχει και πάλι τον τίτλο του έργου, το ψευδώνυμο, τα προσωπικά στοιχεία, όνομα και επίθετο, αριθμό δελτίου ταυτότητας, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κι ένα περιληπτικό βιογραφικό σημείωμα.

Οι εργασίες θα παραλαμβάνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010. Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει το Μάρτιο του 2011. Θα απονεμηθούν ξεχωριστά βραβεία για κάθε γλώσσα και οι πρώτοι τρεις νικητές θα παραλάβουν μετάλλιο και δίπλωμα, όπως και 10 αντίτυπα έκαστος της ανθολογίας διηγήματος με τις βραβευμένες εργασίες.

Τα υπόλοιπα αντίτυπα της ανθολογίας, θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικά κέντρα και βιβλιοθήκες.

Η ιστοσελίδα του Νόστου είναι:http://www.nostosonline.gr/.


Blog comments powered by Disqus
 

Ευρετήριο

< Νοεμβριος 2010 >
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 25 26 27 28
29 30