Διεθνής ενημέρωση για τα Μάρμαρα - Voice of Greece
 
 
 
31:05:2008 - 18:05 EEST
 
Mar 28 2008
Διεθνής ενημέρωση για τα Μάρμαρα PDF Εκτύπωση
Γράφει ο/η Θεόφιλος Δουμάνης   
28.03.08

marbles.jpgΑθήνα
Διεθνή ιστορική ενημέρωση ξεκινά το Πρόγραμμα Οικουμενικός Ελληνισμός για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Θα διατεθεί στις βιβλιοθήκες των ξένων κέντρων εξουσίας το βιβλίο «Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη» μεταφρασμένο σε 8 γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, ρώσικα, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, αραβικά και κινέζικα). Θα αποσταλεί στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες, στις κυβερνήσεις, στα Μ.Μ.Ε., στις βιβλιοθήκες. Την έκδοση γράφει η διευθύντρια της ΛΗ’ εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Ξένια Αραπογιάννη (πρώην διευθύντρια της εφορίας Αρχαιοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας). Την χαιρετίζουν με προλογικά σημειώματα ο Κων.Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευρ. Στυλιανίδης.

Η προσπάθεια ξεκινά τη Δευτέρα 31 Μαρτίου με πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθηναϊδα.Η εκδήλωση έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει προβολή του οδοιπορικού του Προγράμματος, κατά την πρώτη δεκαετία του(Ν.Αφρική, Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Λ.Αμερική, Μόσχα-Αγία Πετρούπολη, Αυστραλία, Εύξεινος Πόντος, Μικρασιατικά Παράλια, USA, Κούβα, Μεξικό). Επίσης θα προβληθεί αφιέρωμα στον Αρχιεπίσκοπο Β. και Ν. Αμερικής Ιάκωβο και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, δύο μεγάλους υποστηρικτές του Προγράμματος.

Θα τιμηθούν ο Νίκος Αλιάγας, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Λάκης Λαζόπουλος με το χρυσούν στέφανον του Οικουμενικού Ελληνισμού. Επίσης τιμές θα αποδοθούν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε χορηγούς, που στηρίζουν την μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Γρηγόρης Βαλτινός και Άννα Ανδριανού.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ότι δέκα μέρες πριν εξαντλήθηκαν οι προσκλήσεις. Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζήμας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ζώης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες. Προσωπικότητες από την κυβέρνηση, το ελληνικό κοινοβούλιο, τα πνευματικά ιδρύματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον καλλιτεχνικό χώρο και τον επιχειρηματικό κόσμο θα δώσουν το παρόν τους.
Σχόλια (0)add
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

busy
 
< Προηγ.   Επόμ. >