17η Εκθεση «HERMES EXPO» - Voice of Greece
 
 
 
17:06:2008 - 23:06 EEST
 
Apr 21 2008
17η Εκθεση «HERMES EXPO» PDF Εκτύπωση
Γράφει ο/η Μπάμπης Παπαδάκης   
21.04.08
Atlantic City -Αποστόλης Ζουπανιώτης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 17η ετήσια διεθνής έκθεση «Hermes EXPO International» στο "Trump Taj Mahal" στο Atlantic City της Νέας Ιερσέης. Πάνω από 100 φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το χώρο της ομογένειας παρουσίασαν τις υπηρεσίες που παρέχουν και τα προϊόντα τους στους εκατοντάδες των επισκεπτών της έκθεσης, την οποία διοργανώνουν από το 1992 ο εκθεσιακός φορέας "Hermes Expo International" σε συνεργασία με το Δήμο της Φιλαδέλφειας και τους φορείς του και το Ελληνοαμερικανικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της ευρύτερης περιοχής Φιλαδέλφειας (www.usgbac.org).
Μεταξύ των εκθετών ήταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, αντιπρόσωποι από την Κάρπαθο και την Κάσο, ο οργανισμός του Εθνικού Κτηματολογίου, ο ΕΟΤ, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, καθώς και από το χώρο της ομογένειας το ΑΗΙ, η Marathon Bank, ο οργανισμός PanGregorian και η υπεραγορά ΤΙΤΑΝ.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της έκθεσης εξέφρασε ο ιδρυτής και πρόεδρός της Παύλος Κοτρώτσιος, τονίζοντας ότι «μέσα από την "Hermes EXPO" δίνεται σε όλες τις επιχειρήσεις μια ευκαιρία συνάντησης και γνωριμίας και ένας χώρος για να τεθούν οι βάσεις μελλοντικών συνεργασιών». Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κοτρώτσιος, η έκθεση αναδεικνύεται σε μια «γέφυρα επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας και Αμερικής», και «ένα μοναδικό ελληνοαμερικανικό φόρουμ για την προαγωγή των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών εδώ και 17 χρόνια», ενώ μέσα από τη συμμετοχή των δεκάδων εκθετών από τη γενέτειρα «προβάλλεται το σύγχρονο και δυναμικό πρόσωπο της Ελλάδας».
«Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε την επιχειρηματική ομογένεια, αλλά και να τη φέρουμε σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα, να έρθουν, να δουν, να συνδιαλλαγούν ο ένας με τον άλλο», σημείωσε ο κ. Κοτρώτσιος, ευχαριστώντας όλες τις ομογενειακές επιχειρήσεις που εδώ και 17 χρόνια στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή του «Hermes Expo».
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου παρέστησαν -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κιλτίδης, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Στρατάκης, Κυκλάδων της ΝΔ Αρια Μπινοπούλου- Μανούσου, Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο συντονιστής του ΣΑΕ Αμερικής, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο επίτροπος της ΕΕ στις ΗΠΑ, Αγγελος Παγκράτης, ο νοµάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, εκπρόσωποι της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης του Μέριλαντ, Αρης Μελισσαράτος, ο συντονιστής του ΣΑΕ Καναδά, Κώστας Μενεγάκης, και εκπρόσωποι του ∆ήµου της Φιλαδέλφειας και της κοµητείας Ατλάντικ όπου βρίσκεται το Ατλάντικ Σίτι.
Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξήρε τις πολύχρονες προσπάθειες του Παύλου Κοτρώτσιου μέσα από την έκθεση "Hermes Expo" να φέρει κοντά επιχειρηματίες από την Ελλάδα, την ομογένεια και γενικότερα τις ΗΠΑ.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο οικονομικό -επιχειρηματικό συμπόσιο, ενώ το ίδιο βράδυ στη διάρκεια του επίσημου δείπνου τιµή-θηκαν ο ∆ρ. Γεώργιος Τσετσέκος, πρύτανης του LeBow Business School στο Drexel University, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Κρις Σπύρου και οι πρόεδροι των Φιλανθρωπικών Ιδρυµάτων του PanGregorian της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης, Αναστάσιος Μάνεσης και Τζέιµς Λογοθέτη, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 17ης "Ηermes Expo" διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Απριλίου εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Μανχάτταν, και την επόμενη μέρα ηµερίδα για τον ελληνικό τουρισµό στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια, στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη το Βραβείο του Πανεπιστηµίου.
Στη διάρκεια του προγεύματος την τελευταία μέρα της έκθεσης, Κυριακή 13 Απριλίου ο νοµάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης παρουσίασε το πρόγραµµα «Στα βήµατα του Αποστόλου Παύλου» στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Νοµού και προώθησης του θρησκευτικού τουρισµού στα Τρίκαλα. Κατά την ίδια εκδήλωση τιμήθηκε ο δηµοσιογράφος Μποµπ Νικολαϊδης.
Σχόλια (0)add
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

busy
 
< Προηγ.   Επόμ. >