03:03:2009 - 00:03 EET
 
  • News in English
    A photographic exhibition by Stavros Andriotis, entitled “Absences and Presences” is being presented in Kharkov, Ukraine, organised by the Thessaloniki Museum of Photography.
  • News in English
    Twenty writers from 17 countries will take part in a literary reading program at the International Book Fair in Leipzig, Germany, at the "Kleine Sprachen-Große Literaturen",(“Small languages, big literature”) forum. The authors taking part in the program from March 12-15 are being presented in pairs, along the criteria of similarities in their writing and subject-matter. 
  • News in English
    The Council for Hellenes Abroad (CHA) Coordinator for Europe, George Amarantidis participated recently in a conference held in Germany by the Federation of Greek Associations of Parents and Guardians.
  • News in English
    A draft bill on the expatriate Greek vote appears to have been shelved once again, following a decision by the opposition to vote against it in parliament.
  • News in English
    A letter setting out its positions on the name dispute between Greece and the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) has been sent to US Secretary of State, Hillary Clinton by the Pan-Macedonian Union of USA.

26

02

2009

«Μυρωδιές Ελληνικές»-Στις 1/3/09, στις 15.00, συνταγή για «Μπακλαβάς με πορτοκάλια» από τη Βαγγελιώ Τσιλίκουνα.
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

 για τη γέμιση:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι βούτυρο

1/2 κιλό πορτοκάλια

3/4 φλιτζανιού ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα

για το σιρόπι:

 1 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1 1/2 φλιτζάνι νερό

3 κ. σούπας ανθόνερο

χυμός λεμονιού

 

Βάζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια σε νερό να σιγοβράσουν για μισή ώρα .Τα σουρώνουμε και τα ξαναβράζουμε για άλλη μισή ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα τέσσερα, βγάζοντας τους σπόρους .Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ , αδειάζουμε τον πολτό σε ένα τουλπάνι να στραγγίξει και τον αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και όταν το κατεβάσουμε απ' τη φωτιά ρίχνουμε το ανθόνερο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς όσο στρώνουμε τον μπακλαβά.Βάζουμε πρώτα 2 φύλλα και αλείφουμε το επάνω με λίγο βούτυρο. Συνεχίζουμε το στρώσιμο με άλλα φύλλα, βουτυρώνοντας κάθε δεύτερο φύλλο.

Ανακατεύουμε τον πολτό του πορτοκαλιού με τα αμύγδαλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο και σίγουρα αλείφοντας καλά το τελευταίο.

Χαράζουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και τον βάζουμε στο φούρνο. Τον ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν όλα τα εσωτερικά φύλλα. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε τον μπακλαβά να το πιει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον κόψουμε.


Trackback(0)
Σχόλια (0)

Γράψτε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείτε για να στείλετε ένα σχόλιο. Παρακαλώ καταχωρήστε λογαριασμό εάν δεν έχετε έναν.

 

Ευρετήριο

< Φεβρουάριος 2009 >
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 27 28  
Forum